האם יש חסינות עדר? האם אי פעם היתה?

פולספגן

New member
היה על זה דיון גדול מאוד מלא ברפרנסים

כשהפורום יצא לדרך ואתה היית שותף פעיל מאוד באותו שרשור.

את בטוחה

לא זכור לי שום רפרנס ראוי לשמו שחיסונים גורמים למוטציות. האם תרצי להאיר את עיננו?

פולספגן

New member
כן והנושא הוזכר בעוד שרשורים -

לא מצאתי בשלוף את השרשור המדובר ואין לי חשק להקדיש זמן לחוסר הזכרון שלכם (אתה וקומי), אך בכל זאת לא תצא בידיים ריקות ומצאתי לך תגובה מלאה רפרנסים משרשור אחר.

לא מדויק

את טענת למעלה שהחיסון עושה מוטציות. לעשות מוטציות פירושו של דבר לגרום לשינויים בDNA. הקישור שהבאת עכשיו עוסק בשחלוף זנים, תופעה אחרת לחלוטין שקשורה לאבולוציה של הנגיף כתגובה לשינוי התנאים הסביבתיים (לצורך העניין התמודדות מוצלחת של מערכת החיסון מוגדרת כשינוי סביבתי עבור הנגיף). אודה לך אם להבא תדייקי בניסוחים שלך.

פולספגן

New member
גם וגם ולכן כתבתי בכלליות

זוכר את שרשורי הכספית?
לא נראה לי שאני צריכה להרחיב בנושא, כי אתה מודע שהכספית יכולה "לגרום לשינויים בDNA".

קומרן

New member
רגע רגע, תעצרי את הסוסים

את טוענת שהכספית בחיסונים הייתה יכולה לגרום למוטציה בפתוגנים שונים שיכנסו בעתיד לגוף?

יש לך רפרנסים לכך?

פולספגן

New member
אל תכנס לשיחה של מבוגרים -

לך לשנתון ופתח בדף של הקורס כימיה אי-אורגנית ושם תמצא רפרנסים לכך (מופיע בסיליבוס).

קומרן

New member
פולסי, אני לא מתכוון לשאלה האם כספית

יכולה לפגוע הדי אן אי - אלה האם הכספית בחיסונים יכולה לגרום למוטציות בחיידקים\וירוסים שהופכת אותם לעמידים יותר או אלימים יותר או השד יודע מה.

התשובה היא כמובן שלילית והכותרות המטופשות שלך לא יהפכו את הדברים שלך לנכונים. רפרנסים טובים לעומת זאת... כן.

פולספגן

New member
לך לשרשורי הכספית ותמצא שם את המחקרים שנתתי

אם יש לך שאלות מסויימות לאחר שקראת את אותם מחקרים (אני אשאל אותך שאלות לוידוי קריאה
), אז אשיב לך, אחרת אל תבזבז את זמני עם טרוליות בגרוש.

בוא אני אחסוך לך קריאה

פולסבגן הביאה רפרנסים בלתי רלוונטים בעליל. אם זכרוני אינו מטעה אותי אחד מהם כלל תאים שהודגרו בנוכחות כספית בריכוזים עולים. הריכוז בו היא התחילה להשפיע על התאים היה גבוה בהרבה מזה המצוי בדם/מוח/כבד ואפילו טרחתי והצגתי את החישוב איך הגעתי לזה.
גם In vitro וגם מראה פגיעה בריכוזים גבוהים.

כמו כן עשיתי דיבאנקינג ל14 מאמרים שמוצגים באתר של עמותת חסון (תחת השרשור ההתחמקויות של וקסי). עניתי על כל הטיעונים והתייחסתי לכל המאמרים למעט מאמר קופים אחד שפולסבגן נתנה לי ולא מצאתי עדיין את הזמן והסבלנות לענות לה עליו (אולי כי אני חושב שזה בזבוז זמן כי אין כספית בחיסונים בישראל).

יש מספיק דברים לדון בהם בנושאי יעילות ובטיחות חיסונים. אני לא מוצא טעם לערוך דיונים על משהו שלא רלוונטי כיום.

למה לטרוח?

אני יודע שזה יהיה בזבוז זמן והדיון שיבוא אחריו יהיה בזבוז זמן גדול אפילו יותר.

אני בספק

אני לא מתכוון ליטול חלק בדיונים על כספית. אני חושב שבאמת עשיתי מעל ומעבר בנושא.

פולספגן

New member
אין בעיה, רק אל תטען שאין מוטציות בחיסונים -

לטמון את הראש בחול מבלי לרצות לפקוח את העיניים.

מה הקשר???

א. האם המאמר שנתת לי מראה אירוע אחד של מוטציה שנגרם בעקבות החיסון?
ב. ונניח שהכספית אכן גורמת למוטציות מוגברות בגוף, איך זה רלוונטי לחיסונים הניתנים בארץ בהם אין כספית???
ג. ונניח שיש כספית בחיסונים בארץ, איך היא בדיוק גורמת למוטציות בפתוגן???
ד. ונניח שהיא היתה גורמת למוטציות בפתוגן, החיסונים המדוברים הם כנגד נגיפים שכידוע לא עוברים שכפול מחוץ לתא, את באמת חושבת ששיירי הכספית הזעומים שאולי נשארים במוח (כמו שאת טוענת ומביאה את מאמר הקופים כראיה) משפיעים על נגיף אבעבועות הרוח או השעלת שלא מגיעים למוח (וטוב שכך)
ה. ונניח שהנגיף הגיע למוח, מוטציות הן הדבר האחרון שיטריד את החולה האומלל.

בקיצור פולסבגן אני מציע שאו שתביאי רפרנס ראוי או שתעברי הלאה לטיעון הבא.

פולספגן

New member
בירה נשר

א. קרא ותראה ...

ב. יש כספית בחלק מהחיסונים.

ג. כי היא חודרת כל.

ד. כפי שהסברתי, מדובר על תינוקות ולכן מחסום ה-BBB שלהם עדיין פתוח.

ה. אבל, מוטציות זה הקינוח, קרי יש לך גם מנת פתיחה ומנה עיקרית.

בקיצור, אני מציעה שלא תפריח סיסמאות לאוויר, כי טקטיקת נפנופי הידיים לא עובדת במחוזותינו.

צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים

מסתבר שמשהו כבר עשה את העבודה בשבילי:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21499334

בכל מקרה רק בשביל לוודא שלא כתבתי שטויות עברתי ברפרוף על מאמר ואין שם שום אינדיקציה ולו ברמז למוטציות גנטיות - חרף מה שטענת.
פולסבגן, אני לא יודע למה אני מבזבז את הזמן שלי עליך. אין לי שום עניין להמשיך לדון איתך.

שיהיה לך יום נהדר

חסון

אתם מפספסים את הפואנטה

במוטציות או שכלוף זנים בד"כ הכוונה לתהליך אקולוגי כתוצאה מהתערבות החיסונים בסירקולציה הכללית של הנגיף. הכוונה למוטציות בנגיף עצמו, לא במקבל החיסון.
הפואנטה היא שהחיסונים עלולים לתרום בכך להופעתם של פתוגנים או זנים אמידים יותר, אלימים יותר, ובכך לסבך את הזירה הביולוגית שבה אנו חיים עוד יותר.

למעלה