האם יש הפרת חוזה?

leonjar

New member
האם יש הפרת חוזה?

שלום רב!

אני מועסק בחברה גדולה דרך קבלן. החוזה שלי כולל שעות נוספות. לפני כחודש החברה החליטה שלא תחשב את השעות שעובדיה עבדו לפני שעה 7 כשעות עבודה (שינה הסכם קיבוצי). אני מתחיל לעבוד כל יום ב 6:35 כי אני משתמש בהסעה (אין לי דרך אחרת להגיע למקום, כמו כן משלמים לי נסיעות) שמגיעה ב 6:30.

אני מחתים כרטיס ב 6:35 ומתחיל לעבוד. ציפיתי שהגזרות על עובדי החברה לא חלות עליי, אך הקבלן יישר איתם קוו וסירב לשלם לי את השעות (יותר מ 6 שעות נוספות מדי חודש).

בחוזה שלי מול הקבלן אין שום התייחסות לחברה ששם אני מועסק ולא לתקנון שלה. כתוב שם:
"העובד ישלח בפקס או בדואר אלקטרוני דו"ח שעות חודשי המאושר על-ידי הממונה הישיר באתר הלקוח, כולל שעות חופשה, מחלה ומילואים. הדו"ח ישלח בסוף יום העבודה האחרון בחודש, בגין אותו חודש." וזה בדיוק מה שאני עושה: הממונה הישיר אכן מאשר שעבדתי גם לפני 7:00 כמו שעשה לפני שהחברה שינת את כללי המשחק.
כמו כן יש בחוזה התייחסות מפורשת לכך ישולמו כל השעות: "בגין 1 - 25 שעות נוספות בכל חודש יקבל העובד 125%"

1. האם אני יכול לטעון להפרת החוזה? האם אפשר ללכת עם זה לבית המשפט?

2. הקבלן התנהל מולי בצורה רשלנית ומזלזלת: למשל, לא עשה הפרשות סוציאליות בזמן - רק לפי דרישה מפורשת לפעמים בעיכוב של חודשים. במידה ונגיע לבית משפט – האם יכולה להיות בזה השפעה כלשהי על פסק הדין

3. רציתי לברר גם את הנושא של הפסקת צהריים.
לפי הנהלים של החברה הגדולה יום עבודה הוא 9 שעות שמהם מורידים חצי שעה הפסקת צהריים (היינו ספירת שעות נוספות מתחילה אחרי 9 שעות). בחוזה שלי מול הקבלן אין שום אזכור של הפסקת צהריים, אך כתוב שם ששבוע עבודה שלי הוא 43 שעות (היינו 8.6 שעות ליום). עד עכשיו השעות הנוספות נספרו כמו בחברה הגדולה, היינו אחרי 9 שעות. עתה מאיים הקבלן לספור שעות נוספות אחרי 9.1 ולא 9 שעות כמו שנהוג בחברה הגדולה (כביכול ספירה קודמת היית מוטעת).
ומה אומר החוק?
האם מותר לו בכלל – ללא התניה בחוזה - להוריד שעות של הפסקת צהריים?
אם כן – אז למה 0.5 שעה ולא, נומר, 0.4?

תודה מראש

הפרת חוזה

1.יש לשלם שכר על כל זמן הנוכחות של העובד בפועל.
2.ניתן לתבוע את השכר והחוסר בהפרשות בבית הדין לעבודה.
3.מותר להפחית זמן הפסקה לפי זמן ההפסקה בפועל כשהחוק מגדיר הפסקה של 45 דקות למי שעובד 9 שעות ביום.

leonjar

New member
תודה רבה! האם הבנתי נכון

"בפועל" - אם אני טוען שהייתי בהפסקה 25 דקות הקבלן חייב לקבל את הטענה ולהפחית רק 25 דקות מ- 9 שעות?

leonjar

New member
מפסיד בכל מקרה

עוד שאלה: האם אני מבין נכון במצב הקיים אני מפסיד בכל מקרה כי בשביל לקבל את מה שמגיע לי אני צריך לעשות מאמץ: להגיש תביעה, לפנות לערך דין, לבזבז את זמני, לשלם שכר טירחה ולחוות את ההתשלחויות והאיומים של הקבלן.
והקבלן מרוויח כי במקרה הגרוע (מבחינתו) הוא ישלם את מה שמגיע לי. ואולי אני לא ארצה לעשות את המאמץ בשביל כמה אלפי שקלים, ואולי האיומים שלו אכן ירתיעו אותי!
&nbsp
ואז בעצם אין לו סיבה לעשות הפרשות סוציאליות כמו שהחוק מחייב (עד 15 לחודש)... ובכלל צריך להגיד לו תודה שה"טעיות" שלו בתלוש משכורת הם בטווחים יחסית קטנים.
&nbsp
או שמא קיימת דרך כלשהי ליצור הרתעה?
תודה מראש!

למעלה