האם יש הוכחה מדעית ש

0 אור 0

New member
מה זה הוכחה מדעית?

קודם כל יש הרבה מחקרים שמוכחים בנקודות ספציפיות עזרה של טיפול אלטרנטיבי ובו דיקור, יש גם המון נושאים בהם הטיפול המשלים עוזר מאד ועדיין לא עשו עליהם מחקרים כי אין מי שיממן וירכז מחקרים כאלה. ויש נושאים שהרפואה הרגילה בכלל לא מכירה בהם כמחלה - אדם שסתם מרגיש לא טוב כל הזמן למשל, או כאבים שלא ניתנים למדידה וכימות - והרפואה המשלימה מאבחנת אותם בכליה ומטפלת בהם בהצלחה רבה. אני אישית ראיתי הצלחות על עצמי ועל אחרים של טיפולים ברפואה משלימה - בשום מחקר הם לא מופיעים.

Orrza

New member
../images/Emo6.gif...

שמע. זו היתה השיטה בו טופלו אנשים כ3000 שנה לפני שהחלה הרפואה המודרנית ללבוש צורה. זו עדיין הרפואה שמטפלת בהצלחה בכרבע מאוכלוסיית העולם (סין), ותשאל אנשים שעברו טיפולים של דיקור סיני... מנסיוני, עובד ועובד בגדול. לפעמים כמו קסם. מטופלת שסבלה מכאבים עזים (עזים = צעקות ספונטניות מכאב בשל תנועה קלה של הפרק) בלי ממצא פתולגי רפואי (מה שלא מנע מהם להזריק לה קורטיזון שלא עזר) עברה טיפול אחד והתקשה בערב להודיע לי שהרבה יותר טוב ו"היי, אני מצליחה להחזיק את הטלפון". ובאותו יום כבר החזיקה את האחיינית שלה התינוקת. מטופל שצרבות נעלמו לו למשך מספר חודשים. מטופלת שסבלה מהתקפי מיגרנות חמורים, פעמיים בשבוע במשך חמש שנים, ואחרי שלושה טיפולים לא חוותה מיגרנות מזה חודשיים (למרות שלאחרונה חזרו "לייט", אבל גם היתה הפסקה ארוכה ללא טיפולים) מטופלת שסבלה מכאבי מחזור שלא חזרו... הכל אמיתי. אני עוד לא מטפל בדיקור, אבל אלו מטופלים שהיו לי בסטאז' בשנתיים האחרונות, תחת השגחתם ועצתם של מטפלים בכירים. לכן אין פה ממש כל עניין פרסומי. (למען הסר ספק, אני לא מעז לדקור בבית, גם אין לי ביטוח לזה). הדברים הללו נותנים לי המון מוטיבציה לסיים את המסלול וללמוד עוד. זה עובד חביבי. עובד. (מדעי? מה אתה רוצה בדיוק, צילומים של מולקולות?) סובייקטיבית, אנשים מעידים על שיפור משמעותי בחיי היום יום.

Fistandantilos

New member
יש סרט של כתבת ששודר ב BBC

הדיקור מוכח יעיל כמו טיפולים רפואיים בהרבה מקרים, והסנסציה שהוצגה בסוף הסרט היא שהוא משפיע ישירות על המח הרגשי...

diday

Member
בטיפול בכאב, כן.

יש הוכחה מדעית שמוכיחה גם שיעיל בהרבה מטיפול תרופתי. החיסרון של דיקור סיני בטיפול בכאבים כרוניים הוא בהיותו חסר תופעות לוואי, וכך מסכן את ענף הדיאליזה.

לשאלתך, אין הוכחה חד משמעית

רק הניסיון הרב שיש לרפואה מוכיח את עצמו כל פעם מחדש. עדיין מנסים כיום להוכיח זאת מדעית. הצליחו בעבר להראות כי ישנם נקודות מסויימות הגורמות להפרשות כאלה ואחרות מהמוח ולכן עוזרות, אך עדין לא קיימת הוכחה חד משמעית. לדעתי זה גם לא יקרה לעולם.

למעלה