האם יש דרישה

לנה 3

New member
האם יש דרישה

למקצוע עוזר לרופא ווטרינר? האם אשפר למצוא עבודה ללא ניסיון? לא יודעת האם זה המקום לשאילה כזאת. הייתי רוצה ללמוד את זה ולא רוצה להישאר אחר כך בלי עבודה.

Twinsen2005

New member
לנה...

לפי מה שאני יודע כדי להיות עוזרת וטרינר לא צריך תעודה מסמיכה, אולי קצת ידע בסיסי או איזשהו ביסוס בתחומים כלליים... (למרות שיש קורסים שאפשר לקחת ואני מניח שזה שלקחת אותם בהחלט יעלה את ערכך בשוק) וכן אני חושב שזה מקצוע יחסית מבוקש... אבל אני מניח שאין כמו הוטרינרים כדי לספק את התשובה הסופית בנושא.

תשובה

קודם כל - שאלה מעניינת. חשבתי שנצטרך לענות על שאלות רפואיות כאן, אבל זאת בהחלט שאלה לעניין. עוזר לוטרינר זה תחום קצת לא מסודר בארץ. בעקרון, יש קורסים מדי פעם, אבל למעשה אין גוף רשמי או מסודר שמסמיך, אלא גופים פרטיים שיצרו מערכת לימוד כזו, כמו מגן דוד ירוק ובית החולים בבית דגן לפעמים. דרך נוספת ללמוד את המקצוע היא "דרך הרגליים" הכוונה - פשוט להתנסות בזה - רצוי במרפאה עמוסה. יש מקומות שידרשו תקופה של התנדבות, יש כאלה שישלמו מהשעה הראשונה, בכל מקרה יש המון ללמוד וזה תהליך ארוך. בהצלחה

judyr

New member
אסיסטנטית לווטרינר

אוקי.... דווקא בא לי לענות... אני למדתי במגן דוד ירוק להגיד לכם שאני מרוצה? אה ולמה: אני מסוג האנשים שמשקיעים מחליטים ללכת על משהו ועושים זאת והיה לי מאוד קשה בקורס שלי היה אחוז די גבוה של תלמידים שבאו להעביר את הזמן ולא ללמוד מקצוע זה מאודדדד קשה להתרכז בשיעור שאופן שכזה וכשפנינו למנכ"ל מגן דוד אדום והוא ענה משהו בסגנון "תראי זו בעיה לא ניתן לסלק מהשיעור אנשים שילמו... זה לימודים פרטיים..." לי היה ברור שחשוב לו הכסף ולא הדרישות שלנו אז הרבה שיעורים חופפו הרבה שיעורים לא היו מספקים כלל צוות המרצים לא הראה רצינות מספקת הספיק לי פעם אחת להיות נוכחת בניתוח סרוס שהוא ערך ולראות את הכלב מתעורר באמצע ביללות איומות וכשהוטורינר השני העיר לו על כך אז הוא חטף מבט (במקום להגביר את המינון שלפחות הכלב לא יסבול) טעויות קורות אבל להיות אנושי זה דבר ראשון בייחוד כשאתה אמור ללמד... ולא אני לא באה כאן להעביר ביקורת על המקצועיות שלו אלא אומרת מה ראיתי ומה הרגשתי נכון הוא דרש מהתלמידים לעשות סטאז' במרפאה כחלק מתכנית הלימודים ותנאי לקבלת התעודה (את הסטאז' שלי עשיתי אצל ידין בחיפה ולמדתי מהי חמלה וטיפול אוהב יד ביד עם מקצועיות כלפי החיות הבעלים והצוות) את מבחן הסיום שלי פיספסתי עקב בעיה שהוא התנגש לי עם עוד פרוייקט סיום של לימודים נוספים והוא שלח לי אותו לעשות בבית.... אולי תבואו ותאמרו שבאתי בדרישות מוגזמות אבל... אני מאוד אהבתי לאורך כל השנים לראות BBCפריים, ערוץ 8 ונשיונל, ובכלל תמיד אהבתי לעבוד עם בעלי חיים, אני יודעת שלהיות ווטרינרית זה משהו שלא יכלתי ללמוד אבל אחרי שראיתי מהו תפקידו של אסיסטנט לווטרינר למשל באנגליה אמרתי שהולכת על זה אז שילמתי הרבה מאוד כסף ישנו מספר לא מבוטל של ווטרינרים שמעקמים את האף אחרי ששומעים איפה למדנו, מעבר לכך שישנן מרפאות שבעונת החורף לא מעסיקים אסיסטנטים... וישנם גם כאלה שמעסיקים בלי קשר איפה ואם למדת... הכל תלוי במה הם רוצים להפיק מהאסיסטנט. בכל מקרה לסיכום: יכול להיות שדברים השתנו אני מכירה מישהי שלמדה תראפיה בעזרת בע"ח ונהנתה אני יודעת שזה היה אמור להיות הקורס השני שלי (הוא תכנן לי תכנית לימודים תלת שנתית עם תואר בחינוך) לא המשכתי, לא האמנתי בו. עצה לי לכל מי שרוצה ללמוד לבדוק טוב טוב מנסיון האחרים ולשמוע כמה שיותר דעות והמלצות ואז ללכת עם הנתונים בזהירות זהו

לנה 3

New member
תודה רבה על

כל התשובות. עכשיו אני מבולבלת והתעכזבתי קצת. חשבתי שזה משהו רשמי, כמו אחות. אני אחות מעשית ולא התקבלתי השנה להשלמה למוסמכת ורציתי להיות אחות וטרינרית. כאשר הייתי בת 15 עזרתי לעשות קיסרי לחתולה שלי ועשיתי לה זריקות כאשר היא הייתה חולה. אחר כך ביקרתי הרבה בקליניקה ועזרתי גם לטפל בחיות. אבל זה היה בחו"ל.

judyr

New member
תכנסי לאתר של דפי זהב באינטרנט

תקישי וטרינרים באזור המגורים שלך או באזור שבו את רוצה לעבוד ותתחילי להתקשר ולשווק את עצמך

למעלה