האם יש דברים בגוי ?

האם יש דברים בגוי ?

התברר לי פתאום כי ראשי הציונות והמנהיגים שלנו היו בצעירותם בני ישיבות חרדיות באירופה, בן גוריון, בגין ועוד...נדהמתי לשמוע את זה, מעניין פרטים , מקורות , ובכלל מה אתם אומרים על זה ?

Le Fay

New member
מזותומרת? הציונות התהוותה בעיקר

במזרח אירופה וע"י יהודים מזרח אירופאים, וכל יהדות מזרח-אירופה היתה אז חרדית (חסידים או מתנגדים). בשנת הולדתה הרשמית של הציונות (1881) כמעט לא היו מזרח אירופאיים חילוניים - יהודים או אחרים. זו מלחמת העולם הראשונה שהנחיתה מכת מוות לאמונה.

אני חייב להתיחס למשהו.

"בחו"ל כווולם היו דתיים" "אביך היה רב" "תשאל כל חילוני יגיד לך אבשאשלי היה רוקא בתורה" משפטים מוכרים הא? המחבתים למיניהם חוזרים עליהם (כמעט כמו ביבי) השכם והערב, ומטילים על הציוניים את האחריות להתחלנותם של יהודים רבים. תמיד זה היה מוציא אותי מדעתי, ברור שרק אלה שסבא שלהם היה רב יבואו לארץ, ולא בגלל שפעם כווולם היו דתיים אלא בגלל שבחו"ל מי שהיה חילוני היה מתבולל ובניו היו כבר מאבדים את זיקתם ליהדותם. מי שנשאר יהודי, הוא רק זה שנשאר נאמן למסורת, בל נשכח שרק היום בזמנינו אנו הודות למדינתינו קיבלה היהדות את האופי "התרבותי" שמנותר לגמרי מהדת, אז, יהדות, לא היתה יותר מאשר "דת" מי שלא דתי הוא לא יהודי מבחינתו הוא, (נכון שמבחינת היהודים הוא כן, אבל זה מעניין תספתא שלו) זהו זה. יום נעים

למעלה