האם יש בעיה במטען?

LiranTheWizard

New member
האם יש בעיה במטען?

בסקירה על דגם Dell Latitude D531 באתר של notebookreview, מצויין כי ספק הכוח של המחשב הוא בעייתי. בביקורות מצויינות 2 נק' חולשה לגביו. מישהו יכול להסביר את זה בצורה יותר טובה? אני מבין שהפלאג מזדקר בצורה משונה ויש עוד בעיה בחלק שמתחבר למחשב. השאלה היא אם זה אקוטי? משהו שלא ניתן לעבור עליו לסדר היום? בתגובות שם מצויין כי אצל חברות אחרות כמו Lenovo לדוגמה, המצב לא טוב יותר. בקיצור, מישהו יכול להסביר קצת על הנושא הזה נקודתית לדגם הזה וגם באופן כללי מה מייצרים היום ומה כדאי לבדוק (אם ניתן כמובן)? .

Aדי

New member
הבהרה...

אתה שואל למה שכתוב בביקורת או מניסיון של משתמשים בפורום? בכל מקרה בקשר לספק זה שיש 2 חסרונות בעיצוב שלו. אחד זה שהשקע שעל הספק עצמו בולט בחלק העליון (נמצא "על" הספק) ובגלל זה כל משיכה של הכבל גורמת לו להתנתק מהספק. השני זה שהתקע שמתחבר למחשב הוא ישר במקום להיות בצורת L הפופולרית, מה שגורם לו לבלוט בצורה מוגזמת (לעומת ה- L) החוצה ולא נוח ועלול להנזק (להתעקם בקלות).

LiranTheWizard

New member
אני מניח שבמקרה הכי גרוע

אפשר לקנות ספק אחר שמתאים לדגם הנ"ל, נכון?

Aדי

New member
לדעתי, כן.

אבל אם זה קריטי בשבילך, בדוק את העניין מול DELL/CMS/החנות וכו'...

LiranTheWizard

New member
אכן, אני אגיע ישירות למשרדים שנמצאים

בפ"ת ואני אבדוק מה יש להם שם במלאי. בכל אופן, בדקתי ב-ebay ויש שם מהון ספקי כוח. אני מניח שלא צריכה להיות עם זה בעיה היה וכאשר. זה קצת מפתיע ש-Dell החליטו לעצב בצורה כזו את הספק מתח. לחברות כבר צריך להיות מספיק נסיון עם מה שמשתמשים אוהבים: למשל, למקם את שקעי ה-USB בצד ימין כי שם בד"כ מחברים עכבר. כמובן שצריך להשאיר גם בצד שמאל אחד או יותר (תלוי מה המספר הכולל של היציאות) בשביל משתמשים אטרי יד ימין. גם בנושא הונטילציה יש חברות שעדיין ממקמות את פתחי האוורור בכיוונים לא טובים כך שהמשתמש מרגיש את כל האוויר עליו. לא יודע למה החברות לא מפנימות כללי עיצוב בסיסיים - וזה לא רק Dell, אני קורא גם על בעיות כאלה אצל Toshiba ו-Fujitsu-Siemens ואני מניח שגם בשאר החברות (גם אצל Lenovo בסדרה שלה המקורית וגם בסדרת ה-ThinkPad לא הכל נוצץ).

למעלה