האם יש בנות שצופות בסטארגייט ?

subatoi

New member
צ'מע, יש כמה זוגות

שהכירו בתוך הקהילה והתחתנו מאז. ככה שזה אפשרי לתפוס מישהו/מישהי באייקון ודומיו, כנראה...

Bajoran Priest

New member
אהמממ...

זה נכון אולי שבתחומי מד"ב\פנטזיה מסוימים (כמו סטארגייט או סטאר-טרק) נדמה שיש "יתרון" מספרי כלשהו לזכרים, אבל מצד שני, אולי יש תחומי מד"ב\פנטזיה\גיקיות כללית שבו יש "יתרון" מספרי מסוים לבנות על פני בנים (באפי? אנימה?). פשוט צריך להפגיש את כולם ביחד (גיקדייט?
) והכל יתאזן.

סלמאק

New member
../images/Emo45.gif

אבל איך אתה מעז להגדיר את סטארגייט כתחביב מוזר?! אי-צפייה בסטארגייט נתפסת אצלי כדבר מוזר לא פחות. גובל בפשיעה.

Jastar

New member
יו

אני מה זה מרגישה כמוך לפעמים. אני סולדת מכל מה שקשור למדע בדיוני אבל עושה את ההבדלה שסטארגייט זה לא. וגם עלי, כל גברברים המסיבות מסתכלים במבט של "יופי, עוד חנונית בחזות של בחורה"

Jastar

New member
הממ...

כן, אני מגיבה לעצמי כי לא מצאתי לאן לשרשר. הועלה כאן רעיון, סטארדייט. למה לא ליישם את זה? למה שאחד מהאתרים הישראליים לא יעשה סקשן של הכרויות? אני לדוגמא, כלל לא קשורה לעולם הזה ויש לי ידיד אחד שצופה וגם הוא מדי פעם. כך נוצר מצב שכשבוטלה סופית ס"ג1, רציתי להתנחם בזרועות זה שיצאתי איתו אז והוא לא הבין מה אני רוצה ממנו.
אני בטוחה שכולכם נתקלתם בכזה מצב. לכן, למען כל אותם רווקים (והרווקות הספורות), שיודעים מה זה אופק הארוע ואומרים לעתים קרובות מדי אינדיד, הרימו את הכפפה והפגישו בינינו
*כל זה נכתב בחצי הומור*

subatoi

New member
נכתב בחצי רצינות:

(גם) בשביל זה יש כנסים וערבים ופעילויות. זה מפגש חברתי המוני לא פחות מאשר הזדמנות לצפות בפרק בחברת מעריצים אחרים

Jastar

New member
זהו, הכנסים וכו'

זה כבד מדי. לרוב זה לא רק לסטארגייט אלא לאנשי מד"ב בכלליות.

סלמאק

New member
תמיד יש את המפגשים וערבי הסטארגייט למיניהם...

בכל כנס שמתקיים יש מס' סלוטים של סטארגייט, וכמובן - מפגש קהילה. בואו נארגן "שעת היכרויות" בערב סטארגייט הקרוב, יכול להיות נחמד
(אין עדיין תאריך לערב הזה, אבל הוא ייצא אל הפועל).

ayan2

New member
מצטרפת לשאלה (במבוכה רבה)../images/Emo12.gif

סטארגייט זה לא מד"ב? המשפט הזה נכתב כאן כמה וכמה (וכמה) פעמים? אממממ...למה הכוונה? שלא תבינו לא נכון, לי לא חשובות ההגדרות, אבל האם הרצון להיתנער מההגדרה כמד"ב או הרצון לדייק נובעים מכך שמד"ב מתייחס לתוכניות שמתבבסות על הנחות שלא תופסות במציאות? אממממ...במה סטארגייט שונה? (ובואו נשים בצד לרגע את העובדה שאני ב-ט-ו-ח-ה שכל מה שרואים בסטארגייט הוא אמיתי ויום אחד גם אני אעבור בשער
). מה זה כן מד"ב? ואם סטארגייט זה לא, אז מה היא כן?
מודה מראש לכל המסבירים

סלמאק

New member
זה סוג של הכחשה...

יש הרבה צופים שלא כ"כ אוהבים מדע-בדיוני, אבל מאוד אוהבים את סטארגייט, כי היא די נופלת בין הכיסאות: מצד אחד היא בדיונית, אבל מצד שני לא רואים בסדרה חייזרים ללא צלם אנוש וחלליות מרחפות בשמיים (סטייל סטארטרק), זו סדרה שקצת יותר מחוברת לקרקע, וכמובן, מכילה הרבה מז'אנרים אחרים (קומדיה, מתח-פעולה, ואפילו קצת דרמה מדי פעם). אז אנשים שלא רואים את עצמם כצופי מד"ב, ולא רואים את סטארגייט כסדרת מד"ב או אוהבים אותה למרות היכללותה בז'אנר זה, יעדיפו לסרב בכל תוקף לקרוא לה סדרת מדע בדיוני, שכן (ועל זה אין להתווכח) היא אכן אינה סדרת מדע בדיוני טיפוסית אופיינית, אף על פי שהיא מתאימה לכל הקריטריונים.

Freemee

New member
אכן צודק

זה גם למה אני מאוד אוהב את סטארגייט ולא נמשך כל כך לסדרות מדע בדיוני אחרות. יש בסטארגייט משהו שונה מסדרות מדע בדיוני. אין פה התעסקות עם אלפי גזעים וספינות חלל מפה ועד הודעה חדשה, יש פה האחזות בקרקע עם תאוריות מוצקות והסברים משכנעים. יש כאן מהות ומשמעות לסדרה ולא סתם להכיר עוד גזעים ולהלחם עוד מלחמות. יש בסדרה הזאת ניסיון לענות על שאלות מדעיות ורוחניות מהחיים האמיתיים שלנו. בלי לזלזל בסדרות מדע בדיוני אחרות, סטארגייט תמיד תהיה לי שונה מהם. סדרות כמו פיירפלי או פארסקייפ ובבילון פשוט לא עושות לי את זה סורי :\ זה גם למה אני אומר שקשה למי שלא אוהב מד"ב להתשלב טוב בקהילות כאלה וסטארגייט מהווה גורם משלב בין שני תרבויות שונות של מעריצים וזה לא פשוט.

Bajoran Priest

New member
אוי נו

למה לומר דברים חסרי שחר סתם? בהחלט יש בסטארגייט "ניסיון לענות על שאלות מדעיות ורוחניות מהחיים האמיתיים שלנו", אבל נסיון כזה היה בסטאר-טרק כבר לפני למעלה מ-40 שנה והיה בסדרות נוספות, כולל בבילון 5 ואחרות. דבריך מראים שאינך בקיא בעולם של סדרות המדע הבדיוני- וזה בסדר, מותר לאהוב "רק" את סטארגייט, אבל חבל לומר סתם דברים שאין בהם ממש על סדרות אחרות, מהן סדרות ותיקות יותר שסטארגייט שאבה מהן המון. התוכן של דבריך רק מדגים את חוסר בקיאותך. "לא סתם להכיר עוד גזעים ולהילחם עוד מלחמות": הרעיון שמאחורי ההכרות עם גזעים חדשים בסטאר-טרק הויא העלת שאלות פילוסופיות, חברתיות ותרבותיות. מבין 5 סדרות הטרק, רק *באחת* מהן הייתה מלחמה של ממש. אפשר לומר שבסטארגייט היו הרבה יותר "מלחמות" מאשר בסטאר-טרק, בממוצע. חוץ מזה, הזכרת את פיירפליי- שם דווקא אין חייזרים *בכלל*. את פארסקייפ, אישית, אני לא מכיר, אבל זו לא הנקודה. הנקודה שלי היא שלאהוב "סטארגייט" זה יפה מאוד, אבל מכאן ועד להסיק מסקנות לגבי סדרות מדע בדיוני אחרות ללא היכרות של ממש עמן הדרך עוד רחוקה. מי שמעוניין לאהוב "רק" את סטארגייט- תפדל, אין בזה שום רע. אבל זה בהחלט לא מוסיף כבוד להשתלח במשפחה המורחבת של סדרות המדע הבדיוני, שסטארגייט היא ללא ספק חלק מהותי מהן, והושפעה מהן ללא שיעור.

למעלה