האם יש בד בשם "פרולין"??

גולדי 25

New member
האם יש בד בשם "פרולין"??

שלום לכן, שוב אני מציצה אליכן, הפעם אני הולכת לקורס קצר לימי החופשה. ונתבקשתי לקנות בד פרולין, יש דבר כזה או משהו דומה?? אולי זו טעות? תודה לכן

גולדי 25

New member
לא, זה אמור לשמש...

אנחנו אמורות לתפור דוגמית של חצאית, כך שלא נראה לי שיש קשר לפליזלין כרגע. אולי הכוונה לבד טרלין??

yomuledet

New member
דווקא כן הגיוני פליזלין,משתמשים בו

לעיבוד החלק העליון - החגורה של החצאית

גולדי 25

New member
זה אמור לשמש דוגמית לחצאית, מה מתאים???

פליזלין- אי אפשר לתפור ממנו חצאית שלימה, נכון?!

גולדי 25

New member
אז הכוונה היתה לסרולין=טרלין!

בעבר קראו לזה סרולין והיום טרלין. נהנו מאד בשיעור, ודוקא הבד נראה מאד נעים ונוח, אם כי כיום הוא לא בשימוש משום מה, הוא כבר די נדוש.... תודה לכן

הבד בשימוש ועוד איך, במדי אל"ף של הצבא.

הוא לא נעים ללבישה כי הוא סינטטי, ולא נעים לתפירה כי כמו כל הבדים הסינטטיים הוא לא מקבל גיהוץ יפה כמו הטבעיים. קשה לי לקרוא לבד פשוט נדוש. מהבדים שנמצאים הכי הרבה בשימוש מוציאים את הדברים הכי יפים. ואם כבר - כלל אצבע: בד פשוט לגזרה מורכבת, בד "מעניין" לגזרה פשוטה. ככה ייצא המיטב מהגזרה ומהבד.

גולדי 25

New member
השכנה של... קניתי את כלל האצבע ../images/Emo45.gif

הגדרת את זה יפה ומוצלח!! אכן, טרלין היה הרבה מאד בשימוש עד שיצא מהאופנה, ולכן כתבתי נדוש. כשבאתי לחנות לקנותו- המוכרת פתחה עלי זוג עיניים, ושאלה בשביל מה???, אז זהו, מכאן הגיעו המשפטים...

ובאמת - בשביל מה?

למה התבקשת להביא טרילין? תוכלי לשאול את המורה? כי יש לי הרגשה שיש פה התקבעות משנות השבעים.

גולדי 25

New member
אולי?!

למה נראית התקבעות משנות השיבעים?? השיטה שלה- להכין דגם של חצאיות קטנות בשיעור הראשון, ועליהן ללמוד את שלבי התפירה: גזירה נכונה- אורך ורוחב הבד, חוט ישר וכו' שלבי חיבור החלקים כולל כיסים, חגורות, עיבודים ורוכסנים, לימוד 4 שיטות לתפירת רוכסן. בשיעור הבא- תפירת חצאית כרצונך... (זהו לימוד יסודות הפירה, לא תדמיתנות ושרטוט)

הכל טוב, חוץ מהבד. אני חושבת שנוח יותר לעבוד

עם פרקל, ומפני שהטרילין מיושן כל כך חשבתי שהיא התקבעה על משהו מפעם.

אליאן15

New member
דוגמית לחצאית

אני לא שייכת לפורום אבל אשמח להצטרף .לגבי הבד היום משתמשים בבד הנקרא על בד להכנת דוגמיות.

אליאן15

New member
על בד

זה נתפר מצויין .היום בבתי ספר של משרד העבודה משתמשים רק בחומר הזה לתפירת דוגמאות

למעלה