באשר לשאלה"האם יש אמת אחת"
אם נחפש אמת אחת כוללנית שיסודה בדת או תיאולוגיה זו או אחרת...... אזי אוביקטיבית..נקלע לחיפוש ללא מוצא ,שהלא כל דת ושיטה כמעט טוענת שהיא היא הנכונה ואילו האחרות מוטעות...מה שאומר שעל כל דת או שיטה המעניקה לעצמה את נזר "האמת האוניברסלית" בבחינת נחתום המעיד על עיסתו,יש עשרות אלפי דתות ושיטות השוללות את נכונותה...ועל כל אדם או מיליון אנשים שיגידו לך דתי צודקת...יהיו מליונים אחרים...חיים או מתים או שלא נולדו שילחשו או יצעקו באזניך..."אצלי האמת..אצלי האמת" האלטרנטיבה למצב מייאש זה היא להבין כי כמו שאין אנו נעשים יגעים מהשתמש במדע להטבת תנאי חיינו היום יומיים...למרות שאף פעם הוא אינו מוחלט... ובעתיד יהיו דרכים יותר מתקדמות ונכונות לעשות (ניתוח לב למשל)דברים. (אנו בודקים תוך כדי ניסוי וטעייה את המדע התיאורטי,משתמשים בתובנות אשר הוכיחו עצמן במישור המעשי..ובד בבד איננו יגעים מלחפש תובנות יותר מתקדמות...אשר בבא הזמן חלקן יוכחו כבסיס למדע המעשי ביתר יעילות מהתיאוריות המדעיות דהיום....) בדיוק באותה מידה,כשאנו מתעסקים במדעי הרוח(בתור אנשים אשר עיקר עיסוקם במדע הרוח הוא על מנת לשפר למעשה את תנאי חייהם[אם במישור החמרי,רגשי.. או הומאני]) עלינו להשתמש באותן טכניקות שהוכחו כיעילות...ועדיין תמיד לחקור אחר דרכים חדשות(במובן זה הפורום הזה מהווה מעין מעבדת מחקר רוחנית)...אשר אם וכאשר יוכיחו עצמן ביתר יעילות למעשה...נעדיף אותן על פני הקודמות.. כשאנו נוקטים גישה זו נהיים מתורצים מאליהם כמה וכמה קושיות כגון: איך יכול להיות שגם האיסלאם וגם היהדות הן אמת?! תשובה

שאלה רטורית)איך יכול להיות שפלוני מרדים את מנותחיו בסם..ואלמוני מרדימם בגאז?!......עובדה!!!!!!!!!!!!!!! מובן שיש לסם את מעלותיו וחסרונותיו...ויש לגאז את מעלותיו וחסרונותיו. ועל הפציינט האינטליגנטי לברר היטב ..מה יתאים לו יותר............ עוד בעייה המתורצת בגישה זו היא בעיית רודף האמת האבסולוטית...הוא אומר לעצמו אינני מוכן להסתפק בחצאי אמיתות אני רוצה את התיאולוגיה ה"אמיתית" ...לא אסתפק בפחות....אם ענינו בתיאולוגיה הוא פילוסופי גרידא הרי שאשאלהו...אמור נא לי אדון יקר האם גם במחקרי החומר אתה מתיימר בתור בן אנוש לקבל רק את האמת הכוללת ,או לא כלום?! כי אם זה כך חבל על זמנך הפסק לקרא ולהתעניין במדע ..דלג על כל קטע מדעי או מחקרי כי הלא כל מה שהתגלה היום יהיה רק חלק מהאמת של מחר ,או גרוע מזה יתברר כמוטעה........ואם אותו אדם אכן יענה לי וואלה אתה צודק...חלאס עם מדע...לא קורא לא יודע לא מאמין בשום מחקר מהיום והלאה עד שמישהו יצליח לתקוע בראש הזעיר שלי את "כל" מהות המדע!!!!!!!!!!!! המסכן יישאר טיפש...וככל שירבו כמותו ,כן יקפא העולם על שמריו..... (אולי אחרי הפיגוע הביולוגי הבא יתברר שאותו טיפש אכן צדק
) אם ענינו של אותו "מחפש אמת אבסולוטית" של המדע בהטבת תנאי קיומו הרי שלא יעברו ימים רבים ..והוא יאלץ להסתפק באמת המדעית הקיימת עם כל מגרעותיה...כי כשיזדקק לרופאים למשל...יהיה עדיף לו עשרת מונים לדעת ולברר לקראת איזה סוג של טיפול הוא הולך,ומה האלטרנטיבות..ומה ההבדלים....(לדאבוננו הרופאים נוהגים למלא פיהם מים...אבל הלא בשביל זה המציאו את האינטרנט
... לסיכום:אכן האמת המוחלטת והמלאה של היקום רחוקה מתודעתנו וככל שנחשוב שאנו מתקדמים להבנתה היא תמשיך ותתרחק........ מצד שני מה שנותר לנו הוא לחקור איזה אמונות "עובדות" יותר טוב במישור תודעתנו האישית..אם מבחינה מנטאלית או רגשית...מוסרית..גופנית מה שחשוב לנו....(בכל מקרה גם מחפש האמת האבסולוטית עושה זאת כדי למלא צורך אישי שלו..כמו מחפש ההארה..וכשיבין אותו מחפש שאין אמת מלאה...יסתפק באמת החלקית...יחפש עוד....אבל יבין שאף פעם לא יקבל משהו שמתקרב ל"הכל") לסיכום גם אם יש אמת אבסולוטית אין היא נתפסת על ידינו מה שנותר הוא להשתמש במה שעוזר לנו בדרך זו או אחרת יש כאלה שזה יעזור להם לדמיין שהגיעו לאמת היחידה דוגמאות:נוצרים,יהודים,מוסלמים...ועוד הרבה יש כאלה(החכמים יותר לדעתי) שפשוט יבדקו מה מתאים להם ויקחו...ויבדקו שוב...ולפעמים ישליכו.....ותמיד ישישו להחליף תובנות פחות מועילות ביותר מועילות.(מועילות יכול לומר הגיוניות, או נעימות... הכל לפי הצורך של האדם הספציפי) מה שאני למד מכל הדיון בנושא הוא:"אם בין כה אין אמת שלמה הרי שאין זה חכם לילך בכפיתיות אחרי תורה מסוימת בשלמותה, רק בשל הסיבה השרירותית שהיא תורה סדורה...כי הלא בין כה כל תורה החטיאה פה ושם...כמו כל מדע מעשי...לכן יש לבדוק כל תובנה לגופה...עד כמה היא משמשת אותי...במעבדה האישית שלי שהיא"אני"...וכמו במדע הרפואה...לא תמיד הטיפול האכזר הוא בדווקא היעיל ביותר...ישנן תרופות סבתא טבעיות המצילות חיים שניתוחים אכזריים לא יכלו להן...כמו שישנם מקרים הנפתרים רק על ידי המדע המודרני(לפחות על פי הידוע לנו) בקיצור האמת היא יחסית כמו כל דבר בתודעתנו ותמיד תשאר כך....