האם יש אמת אחת?

האם יש אמת אחת?

זוהי אחת השאלות שנשאלו בשרשור המדהים שניתן עדיין למצוא אותו בעמוד הקודם (נכון לשניה זו). מי שפספס את השרשור הזה, כדאי לו להיכנס לשם ולהצטרף לדיון הממשיך להתנהל שם גם עכשיו, למרות שהשרשור כבר לא קופץ (אחרי שלוש יממות השרשור נהיה "זקן" מכדי לקפוץ, אבל הדיון יכול להימשך גם בעמודים "אחוריים"). עם זאת, אני אשמח לפתוח דיון חדש בעניין "האמת האחת". אך תחילה, תקציר מהדיון הקודם בנושא זה... *** מתוך הודעה של ערן גילה ל-deep ocean: << העובדה שיש לנו דעות שונות לגבי מציאות שהיא (למיטב ידיעתי) אובייקטיבית, אינה משמחת. לא היית מעדיפה לדעת את "התשובות הנכונות" ? לשם מה את לומדת לימודים אקדמיים ? כמובן שהשוני יוצר גיוון ועניין בלתי נדלים. אבל זה שאנשים "ידעו את האמת" (אויש... אני שונא ניסוחים כאלה... ) לאו דווקא פוגע בגיוון ובשוני, אלא פשוט חוסך את המשאבים המנטליים שמופנים לשאלות, שהן מבחינתנו כיום יסודיות. (ו... יש לי הרגשה שלמרות הכל, ההודעה ההיא הותירה בך רישום חזק. אז אני חוזר על ההודעה האחרונה : אם מדובר באידאה, אז אין לי ויכוח איתך. אבל אני מעוניין לנפץ את האידאות ולראות את המציאות כמו שהיא. >> *** צ´יפי, בתגובה: << אמת אחת? אני לא חושבת שבדברים כאן יש אמת אחת אלא אמת שלי ושלך. למשל אני לא מאמינה בגילגול נשמות וכו אתה כן? זו האמת שלך ולא שלי. הרי לא מדובר כאן במדע מדוייק." >> *** ערן גילה, בתגובה להודעתה של צ´יפי: << למה לא ? רק בגלל זה שה"מדע" עדיין לא נתן תשובה סופית ומנומקת בעניין ? האם גם מוות אינו מדע מדוייק (כלומר - העובדה שאנשים מתים, אינה "מדע מדוייק") ? לדעתי כן. הקריטריונים לקביעת מוות הם בפירוש מדוייקים. טוב, אני חייב להודות שהרקע שלי בביולוגיה מצומצם מאוד, אבל גם היא הולכת ונעשית מדוייקת יותר ויותר. כך שאיני רואה מדוע על השאלה "האם יש המשכיות לחיים שאינה תלויה בקיומו של הגוף הזמני ?" (ניסוח מתאים ?... ) אינה ראויה לקבלת תשובה חד-משמעית. הרי כנראה שמתקיים אחד מהשלושה : או שהתשובה היא כן, או שהיא לא, או ששני המצבים מתקיימים - באופן תלוי מצב או אקראי כלשהו. את לא רוצה לקבל לשאלה הזו תשובה סופית וחד-משמעית מגורם מוסמך ? >> וגם לי יש מה להגיד בנושא (הודעה שכתבתי פעם בפורום "להרגיש טוב!" בשרשור מעניין בפני עצמו), אבל ביתר פרוטרוט, אני אשמח אם נצליח להגיע למסקנה משותפת בשרשור הנוכחי... אז קדימה, חבר´ה, בואו נגלה את האמת אחת ולתמיד!!!!!!

deep ocean

New member
אני שמחה שהדיון הוחזר

לא ראיתי את הודעתו של ערן... ערן, אני מגיבה להודעה זו: "העובדה שיש לנו דעות שונות לגבי מציאות שהיא (למיטב ידיעתי) אובייקטיבית, אינה משמחת. לא היית מעדיפה לדעת את "התשובות הנכונות" ? לשם מה את לומדת לימודים אקדמיים ? כמובן שהשוני יוצר גיוון ועניין בלתי נדלים. אבל זה שאנשים "ידעו את האמת" (אויש... אני שונא ניסוחים כאלה... ) לאו דווקא פוגע בגיוון ובשוני, אלא פשוט חוסך את המשאבים המנטליים שמופנים לשאלות, שהן מבחינתנו כיום יסודיות. (ו... יש לי הרגשה שלמרות הכל, ההודעה ההיא הותירה בך רישום חזק. אז אני חוזר על ההודעה האחרונה : אם מדובר באידאה, אז אין לי ויכוח איתך. אבל אני מעוניין לנפץ את האידאות ולראות את המציאות כמו שהיא." תשובה להודעה: אני בטוחה שיש אמת אחת לגבי הכל אבל לדעתי לא ניתן לראות אותה. למה? כי כל אחד בא עם מטען אחר, נסיון חיים אחר, ידע אחר, תכונות אחרות, היסטוריה אחרת וכו´. אולי מתי מעט מצליחים לנתק את עצמם מכל מה שנקרא "עצמם" הנקודה שלי היא שלראות את האמת האחת=לזנוח את כל מה שעברת בכל חייך להיות אובייקטיבי לגמרי לא להיות קשור לכלום, ובעיקר לא לעצמך לשכוח את כל מה שלמדת ואת כל מה שהתנסת בו כי אחרת אתה לא יכול לראות את האמת, כי האמת שלך מושפעת ממה שעברת נניח ואתה יודע את האמת ברגע שאתה מתחיל לדבר על האמת שלך ולנסות להראות לי שהאמת שלך היא הנכונה אז בעצם אתה כבר לא יודע את האמת למה? כי אז אתה מנסה להראות לי את האמת מתוך רצון לחלוק איתי משהו/ללמד אותי אבל אז אתה מספר לי על האמת מנקודת המבט שלך כי אתה מערב מושגים/מילים/ביטויים מעולמך ואז היא כבר לא האמת הנצחית אתה משנה אותה טוב קשה לי קצת להסביר את כוונתי אבל כמה משפטים: את האמת לא ניתן ללמד לא ניתן לספר על האמת האמת נמצאת בתוך כל אחד קשה למצוא אותה כי אז זה להתנתק מעצמנו ושוב אני חוזרת למסקנה הראשונית: לכל אחד יש את האמת שלו כי אנחנו בני אנוש לא מסוגלים לנתק את עצמנו מעצמנו (ודה לי להסביר במילים מה הכוונה לנתק את עצמנו מעצמנו)

chips

New member
whyb for the love of G-d

are we so obssesed wirth truth ?? THERE is no absolute truth ! NOT in things spriritual. There is believe for example I BELIEVE in GOD. OR I believe in the AFTERLIFE TRUTH is RELATIVE the important thing is ARE U happy where U are? נקודה!

אמונות לחוד ומציאות לחוד...

האם אלוהים קיים? ואם כן - באיזה אופן? האם יש חיים אחרי המוות? ואם כן - באיזה אופן? האם לא אכפת לך כלל לדעת מה האמת בעניינים אלה? האם אינך סקרנית אפילו טיפ-טיפה? אני מניח שאם את לא סקרנית, זה מפני שאת מניחה שממילא אף אחד לא יוכל לתת על כך תשובה מוסמכת... זה מובן לי בהחלט! אבל... זה שאף אחד לא יכול לתת לך תשובה מוסמכת, זה לא אומר שהמציאות הזאת היא חלום, נכון? צ´יפי, המציאות הזאת היא אמיתית!!! האם את לא סקרנית, אפילו לא טיפ-טיפה, לדעת את האמת עליה?

chips

New member
כן

אני אכן סקרנית אבל אני יודעת שאין ממש תשובה אבסולוטית . השורה התחתונה היא אמונה. הוא מאמין שאלוהים קיים והוא מאמין בחיים אחרי המוות. אמונה. ואם הוא מאמין אז זו האמת שלו . אגב בכוונה כתבתי הוא ולא אני

וואי, אבל אם היתה דרך לדעת את זה

בוודאות... לא, לעזאזל, אני מתכוון ללדעת את מה כעכשיו באמת קיים, זאת אומרת... תראי, אני מתכוון בצורה אמיתית לגמרי, לא פילוסופית: ברגע זה ממש, במציאות זו ממש, יש או אין גלגול נשמות, יש או אין אלוהים... אמונות לחוד ומציאות לחוד... מה המציאות לעזאזל?!??!?!

chips

New member
כמו שאמי אומרת

ואם לסבתא היו גלגלים? זה בילתי אפשרי לדעת את המציאות בעיניין דת. זו אמונה! זה לא ניתן להוחכה

לא, לא, לא, לא, לא!!!

זה לא "אם"! זה באמת ככה: ברגע זה ממש יש אלוהים - או אין אלוהים? זאת עובדה! תחשבי על זה! בשניה זו ממש זה קיים או לא קיים! ז-א-ת ע-ו-ב-ד-ה!!! ואותו דבר לגבי גלגול נשמות ועוד הרבה דברים!!! אז איך צריך לפעול? מה כדאי לעשות? עזבי פילוסופיה, בואי נהיה כמה שיותר מציאותיים ופשוטים!!!

צ´יפי! תגיבי! ../images/Emo3.gif

ואל תצנזרי את עצמך... תקראי, תקראי שוב, תחשבי... ואז תנסחי את עצמך מלה-מלה... באהבה, בן

נו, תגיבי כבר!!!! ../images/Emo3.gif

צ´יפי לא מגיבה לבן... צ´יפי לא מגיבה לבן... נו, טוב: צ´יפי כן מגיבה לבן... צ´יפי כן מגיבה לבן...

chips

New member
אני עושה את זה

קוראת כל הודעה לפחות 3 פעמים לפני שאני כותבת . אבל אחרי שאני קוראת את מה שאני כותבת זה יוצא ג´בריש . ואני מוחקת ומתעצבנת. מה לעשותפילוסופית אני לא. האמת פעם הייתי ממש טובה בזה אבל החיים הפחו אותי למציאותית. לטוב ו לרע. סוף שבוע נעים אני

צ´יפוש, לא ענית לי על השאלה...

אז עוד פעם: זה לא "אם"! זה לא "אם לסבתא היו גלגלים"! אנחנו מדברים על משהו אמיתי, על משהו שהוא באמת כזה: ברגע זה ממש יש או אין אלוהים. זאת עובדה. בשניה זו ממש קיים-או-לא-קיים גלגול נשמות! ז-א-ת ע-ו-ב-ד-ה!!! מ-צי-אות!!! ואותו דבר לגבי עוד הרבה דברים!!! אז איך צריך לפעול? מה כדאי לעשות? הרי יש אמת מסויימת ואיננו יודעים אותה... אז מה כדאי לעשות????

chips

New member
אם זו האמת אז תיפעל לפי

האמת הזו כל אחד צריך לפעול לפי האמת שלו שאלה לי האם האמת הזו היא אמת אחת? נב אני לא מתעלמת חלילה זה רק שאין לי תמיד תשובות. אין לי תמיד משהו חכם לומר . גם אני כמוכם מגששת בחשכה. האם יש תשובה בכלל? ז´א תשובה אחת? או שיש הרבה תשובות וכל אחד צריך למצאו את התשובה שלו?

לא הובנתי! ../images/Emo10.gif

אני אשאל חמש שאלות: 1. נניח המחשב שנמצא עכשיו מולך. האם יש ויכוח שהאמת כוללת את העובדה שהוא נמצא מולך, כרגע? האם על כך יש ויכוח? האם על כך יש יותר מאמת אחת? אמת = מציאות, בסדר? סיכמנו - בלי התפלספות! 2. ארה"ב קיימת כרגע באותו אופן שהמחשב קיים כרגע. האם יש על כך ויכוח? 3. את אינך מסוגלת לעוף, פיסית. זאת אותה אמת, מסכימה? 4. לא קיימת כיום בכדור הארץ מעצמת-על בשם "אורגוחה", נכון? מסכימה שזו אמת (מציאות) אחת? 5. קיומו של אלוהים הוא כמו כל שאר הדוגמאות - או שהוא קיים או שלא. אין פה כמה מציאויות, רק מציאות אחת ותשובה אחת, גם אם לא יודעים אותה, מסכימה?

chips

New member
התשובה ל4 השאלות היא

שאני מסכימה ב100%. יש לי בעיה עם מספר 5 The exiztance of god is a belief. I believe there fore it exsisits If i do not believe then he does NOT exist. אדם דתי מאמין שיש אלוהים . אדם חילוני לא מאמין. לכל אחד אמת אחרת. קיום של האלוהים תלוייה באמונה. כאןההבדל סוף שבוע נעים אני

או-קיי, הבנתי! אבל... רק דבר אחד לא

הבנתי עד הסוף. אני אנסה להסביר אותו ואני מקווה שתביני ותוכלי להבהיר לי אותו: את אומרת בעצם שאלוהים לא קיים? שהוא "קיים" רק באמונה של מי שמאמין? לפי מה שהבנתי, את אומרת שהוא לא קיים. אבל לא, לא יכול להיות שהתכוונת לזה. אז אני לא מבין: איך את יכולה להגיד ש"אלוהים", שזה דבר כל כך עוצמתי וגדול, שמקיף הכל, שיכול לעשות הכל, איך את יכולה להגיד או לחשוב או להאמין בזה שהוא קיים רק במחשבות של בני-אדם? "קיום של האלוהים תלוי באמונה" - כך כתבת. האם את מבינה מה אני לא מבין, בעצם?

pinibs

New member
ייחודה של האמת

הי בן, אמת היא בטח "הדבר" היחיד בעולם שכולם (או כמעט כולם) מסכימים שיש רק אחד ממנו, רק שאף אחד (או כמעט אף אחד) לא מסכים על איזה אחד. כלומר, בתשובה לחמש השאלות שלך, כל אדם שמאמין באלוהים כלשהו ישיב לך מייד שאתה צודק. עובדת היותו של אלוהים היא אמת, בדיוק כעובדת היותו של מסך המחשב על השולחן. רק מה? שתי שניות אחרי זה יתחיל ויכוח עקוב מדם (כן, עקוב מדם) איזה אלוהים הוא זה שקיים? אלוהי היהודים, אלוהי הנוצרים, אלוהי המוסלמים, אלוהי הבודהיסטים וכו´ וכו´ וכו´. אני חושב שאתה אכן צודק בתאוריה שלך. אמת יש אחת גם אם אנחנו לא מודעים אליה (אלוהים או קיים או לא קיים - רק אחת האפשרויות נכונה, גם אם אנו לא יודעים איזו). אלא מאי? מה הערך של קיומה של אמת אחת, אם נראה שכל העולם עסוק בלהרוג אחד את השני על הויכוח "מהי אותה אמת אחת"? פיני

אני מנסה להבין את צ´יפי.

היא אומרת שאלוהים קיים רק באמונה. אני מנסה להבין למה היא מתכוונת. מצד אחד היא אומרת שהיא מאמינה באלוהים ומצד שני היא אומרת שהוא קיים רק באמונה.

למעלה