האם יש אלוקים?

vizini

New member
אין משהו מתוחכם יותר.

לכל היותר יגלו פן נוסף של הקוונט.

preacher

New member
אכן חוסר פתיחות...

אבל הנה הפתעה: אין כזה דבר "קוונט" - ה"קוונטים" ב"תורת הקוונטים" הן כמויות בדידות, יחידות לא רציפות של משהו, לא שמות של חלקיקים ספציפיים. אין כזה דבר "קוונט נצחי", ו-ויזיני בתור מישהו שקצת מבין בעניין כמובן מודע לזה. ויזיני עשה כאן דבר שרון סי פיתח כאן לכדי שלמות: הוא נקט עמדה שהוא לא מאמין בה כדי להוכיח משהו. והמשהו הזה הוא שניתן להחליף את המלה "אלוהים" בפחות או יותר כל דבר אחר, מוגדר או לא, בלי שה"הסבר" לסיבה הראשונית לקיום העולם יפגם. ה"סיבה הראשונית" יכולה להיות כל דבר, ובלבד שלא יהיה ניתן להפריך אותה. בשביל זה כל מה שהוא היה צריך הוא איזה מונח שאתה לא מבין...

preacher

New member
רגע...

מאיפה הוא אמור לדעת דווקא את זה? האם ויזיני בתור מישהו שמבין במדע חייב גם להבין בסטטיסטיקה ולא רק זה אלא בסטטיסטיקה הספציפית של הגרלת הפיס השבועית?

preacher

New member
התשובה שלי

נולדתי למשפחה לא מאמינה, כך שהתחלתי את חיי כלא מאמין. על אלוהים שמעתי בגן בשעת סיפור - אותה מסגרת שבה שמעתי על כיפה אדומה והזאב, ומעולם לא ראיתי משהו שיגרום לי להאמין בקיומו (או בקיומה של כיפה אדומה). ליתר דיוק, מעולם לא חוויתי שום תופעה כלשהי שניתן להגדירה כעל טבעית, חוץ מכמה אורות מרחפים מעל המושבה שלי פעם אחת (שהתבררו כפצצות תאורה).

.....

אינני מבין למה קראת לשרשרת שהצגת "שרשרת לוגית", הרי שום חלק בה איננו מחייב את ההבא אחריו. טלמון נראה לי התכוון שאלוהים קיים רק באמונת המאמינים וזהו. סטטיסטיקה היא "הסבר חסר" של תופעה.

vizini

New member
תורת הקוונטים טוענת שסטטיסטיקה

היא הסבר מלא של התופעה. אתה חולק על קביעה זו?

lordjek

New member
היואיל כבוד המדען הדגול

להסביר לעמי ארצותשכמותינו כיצד תורת הקוונטים מסבירה את הסטטיטסטיקה?

preacher

New member
הסטטיסטיקה היא עובדת יסוד

לחלקיקים יסודיים כמו למשל אלקטרונים אין מיקום ברור אלא הם חיים ב"ענן הסתברותי" שבו יש סבירות גדולה שהם נמצאים באזור מסוים וסבירות קטנה והולכת שהם נמצאים במיקום אחר וכו´.

vizini

New member
היא איננה מסבירה.

יתר על כן, היא טוענת שאין הסבר. שכן, הסבר יסתור את תוצאותיה.

ממש לא

אינני חושב שהמדע בהכרח תואם את המציאות. * מעניין אם זה יתפתח לעוד ויכוח נוסח רון סי *

vizini

New member
אנחנו לא מדברים על המדע, אלא על

המציאות. אם ביצעת ניסוי, התוצאה אינה מדע, אלא מציאות.

למעלה