האם יש אלוהים?

גנדרן

New member
בבקשה מספר ציטוטים

הכל נקבע מראש, ההתחלה וגם הקץ, על ידי כוחות שאין לנו שליטה עליהם, הכל נקבע מראש לחרק ולכוכב. בני אנוש, ירקות ואבק כוכבים - כולם רוקדים לפי מנגינה מסתורית, הנשמעת ברקע מפי חלילן נעלם. אני רק רוצה לדעת מה אלוהים חושב. השאר פרטים קטנים. צירוף מקרים הוא הדרך של אלוהים להישאר אנונימי ערמומי הוא האלוהים, אך לא רשע. - אלברט אינשטיין

גנדרן

New member
ועוד אחד שאותו ציטטתי

אלוהים אינו משחק בקוביות עם היקום." ~ על אי־הוודאות של מכניקת הקוונטים אני רק רוצה לדעת מה אלוהים חושב. השאר הם פרטים קטנים."

moshe010

New member
אפרפו סטסטיסטיקה וגמרה

אחד מהסיבות הכי משמעותיות שלי לחקור את האמונה היא התקלותי החוזרת ונשנת של חוסר הבנה בסיסית של סטסטיסטיקה אצל חז"ל וזה מאוד מאוד הפריע לי כי למרות שאני בזמנו לא למדתי יותר מארבע פעולות בסיסיות של החשבון בכל זאת היה לי הבנה מולדת של סטסטיסטיקה וראיתי שחז"לינו היקרים דיברו שטויות פעם אחר פעם

rachel437

New member
אתה מסלף את דבריי איינשטיין

"תיאוריית מכניקת הקוונטים אומרת הרבה, אך אינה מקרבת אותנו בעצם אל סודו של ה'זקן' [ אלוהים]. אני, מכל מקום, משוכנע שהוא לא משחק בקוביות." "בשבילי, הדת היהודית, כמו כל דת אחרת, היא גלגול של האמונות הטפלות הילדותיות ביותר." "לעם היהודי, אליו אני משתייך בשמחה ושלמנטליות שלו אני חש שייכות רבה, אין איכות שונה בעבורי בהשוואה לכל העמים האחרים. עד כמה שניסיוני מגיע, הם (היהודים) אינם שונים מכל קבוצה אנושית אחרת, אף על פי שהם מוגנים מהסרטנים החמורים ביותר משום שאין להם כוח. מבחינות אחרות, אינני יכול לראות שום תכונה 'נבחרת' המיוחסת להם." "המילה 'אלוהים' היא בעבורי שום דבר פרט לתוצר של חולשה אנושית, והתנ"ך הוא אוסף של אגדות נכבדות אך עדיין פרימיטיביות – ואף על פי כן ילדותיות". "אני מאמין באל של שפינוזה, המגלה את עצמו בהרמוניה של כל הקיים, אבל לא באל המעסיק את עצמו בגורלם ובמעשיהם של בני האדם." "הרעיון של אלוהים אישי הוא זר לי לגמרי, ואפילו נראה נאיבי." "הנטייה המיסטית של זמננו, המראה עצמה בעיקר בהתפשטות של מה שנקרא תיאוסופיה וספיריטואליזם, היא עבורי לא יותר מאשר סימפטום של חולשה ובלבול. כיוון שחוויותינו הפנימיות מורכבות משחזור וצירוף של רשמים חושיים, המושג של נשמה ללא גוף נראה בעיני ריק לגמרי מתוכן." מכיון שאתה סומך על איינשטיין, לא נותרה לך ברירה אלא לעזוב את מצוות הדת, הרי לא יתכן שאיינשטיין טעה.

גנדרן

New member
כנראה לא קראת עד הסוף

אמרתי שאינשטיין האמין בקיומו של האל. לא אמרתי שהיה דתי אלא היה מתבולל, וזה מה שהכיר מהבית. על האמונה והיהדות של אינשטיין תוכל ללמוד מספריו של פרופ' ליבוביץ שכמדומני אף פגש אותו ידוע שאינשטיין בא מבית מתבולל ואתאיסטי ואביו היה רחוק מכל אמונה בקיום האל או במצוותיו אז מה אתה מצפה שאינשטיין יעשה? זה מה שהכיר מהבית ואין לי תלונות אליו מניין יכיר? מהפוליטכניון בשוויץ? הידע שלו ביהדות היה אפסי, והוא די הצטער על כך שלא היה לו זמן להכיר את המקורות מה שנלמד מאינשטיין שיש מנהיג ומסובב, השאלה אם הוא גם אל אישי מצווה היא כבר שאלה תאולוגית

rachel437

New member
כתבת שאיינשטיין אמר כך

"מה אתה חושב בוודאי שיש אלוהים, ויש לי להוסיף שהוא לא משחק בקוביה" זהו סילוף של דבריו. פתאום איינשטיין לא יודע הכל.

אל תבלבלי אותו עם

עובדות. איינשטין האמין באלוהים, למה לקלקל תיאוריה כזאת יפה עם כמה ציטוטים?

גנדרן

New member
נו ו...

או קיי קחי אויר צאי לחפש את העיתונות של התקופה, וכן את יכולה לפנות לכתביו של ליבוביץ שהיה בקשר עמו ותראי מה הוא התרשם חבל להתווכח אינשטיין היה מאמין באלוהים, כפי שהגדיר לעצמו השאר פחות חשוב כי לא גדל בבית מסורתי והדברים יגיעם וידועים לכל...

תגיד, אתה קשה תפישה?

איינשטין האמין באלוהים אבל לא בורסיה הדתית שלו. זה לא קשור למה שהכיר או ידע, לו הוא החליט לקיים מצוות הוא היה לומד ומקיים. הוא בחר שלא לקיים מצוות משום שהאלוהות שקובעת כללים ומחלקת פרסים ועונשים על התנהגות כזאת או אחרת היתה זרה לאמונתו. מה שעמד בין איינשטין לבין קיום מצוות לא היתה הבורות אלה האמונה שאין קשר בין האמונה שלו באל לבין שמירת מצוות. ומאחר והוא היה אדם חכם (כדבריך) כנראה שכולנו צריכים ללכת בדרכיו ולהפסיק לקיים מצוות (לא שאני אי פעם התחלתי, אבל זה סיפור אחר).

גנדרן

New member
אתה יורד נמוך.....

חביבי אתה יורד נמוך.... אם אינשטיין לא היה דתי זה לא קשור לפילוסופיה שלו. אם הכרת את יוצאי גרמניה והיית שואל אותם היו אומרים לך שבוודאי שאיינשטיין לא יהיה דתי, כי דתי הוא בדרך כלל מי שגדל באווירה כזו, שנתנה לו השראה מי שלא ביקר מעולם בבית כנסת לא היה לו בר מצווה, ומעולם לא ידע איך מניחים תפילין, ומה זה מליחת עוף(שאני מניח שכל אחת מהלשעבריות יודעת מה זה) ומעולם לא שמע על עירוב או מלאכות שבת מה פתאום שזה יעניין אותו.?

אז אין חוזרים בתשובה?

בפרינסטון אי אפשר לגלות את בית הכנסת? איינשטין היה כל כך טיפש שלא ידע שיש אורח חיים שונה מזה שהוא גדל בו? איינשטין הכיר טוב מאוד (כמו שאפשר לקרוא בציטוטים שלו) את היהדות הדתית ופשוט לא התענין בה כי לדעתו היא לא היתה ביטוי אמיתי לאמונה באל.

rachel437

New member
ראה מה איינשטיין חשב על החרדים

"אחר כך מטה, אל חומת בית המקדש (כותל הדמעות), שם אחים – בני-עמי קהי המוחין מתפללים בקול רם, פניהם מכוונים אל הכותל, תוך נענועי גופם לפנים ולאחור. מראה עלוב של בני-אדם, נושאי עבר ללא הווה "

גנדרן

New member
רק מחזק מה שאמרתי...

רק ממחיש מה שאמרתי שאינשטיין לא הבין כלום בהדות, (הרי גם חילוני גמור כבן גוריון בכה בכי תמרורים בשחרור הכותל) ולמרות זאת אינשטיין המתבולל הצינקן שכל קשר לעמו ולארצו נראה לו מוזר הגיע להכרה שיש אלוהים למרות שסביבתו הקרובה הייתה אתאיסטית , זה לא הפריע לו להגיע למסקנות...

עזוב,

אתה צודק וחבל על הויכוח. העובדות הרי לא מענינות אותך וגם לא הציטוטים. אתה ישבת עם איינשטין, אתה יודע מה הוא הרגיש וחשב ואנחנו כולנו עיוורים.

rachel437

New member
ומדוע

הוא לא הגיע למסקנה שאלוהים הוא אלוהי היהדות, היה לו שכל להגיע למסקנה שיש אלוהים, אבל לא היה לו שכל להגיע למסקנה שאלוהים נתן תורה ומצוות, ואתה באמת חושב שתשכנע מישהו עם השטויות שאתה כותב. איינשטיין האמין באלוהי הטבע ולא באלוהים שלך .

גנדרן

New member
כי תרבותם של הייקים המתבוללים שונה משלך

התרבות הייקית גרמנית שונה משלך, ואנשים מתבוללים רוצים להתבולל בין הגויים ולא להיות יהודים או ציונים אפילו שמציאים להם להיות נשיא מדינת היהודים

noa555555

New member
התשובה של ליבוביץ ז"ל נכונה לגמרי,

אלוהים באמת לא עובד אצלנו, ועם כל הכבוד להשגחה האישית, יש קודם כל השגחה לאומית והיא יותר חשובה מן הסתם , ומי אנחנו שבכלל נלין? מי שבאמת מאמין בו שלא יהרהר בכלל על דרכו. אנחנו רק בני אדם ולא צריך לשכוח את זה. כל כך נכון.

noa555555

New member
אני לא מחוייבת לקיים את כל מה שכתוב בתורה.

כפי שכתבתי, אני מאמינה שגם את התורה כתבו אנשים, אמנם חכמים מאוד, אולי תחת הארה אלוקית, אבל אנשים. אני לוקחת לי את מה שאני אוהבת. אני רואה בכך את זכות הבחירה שלי. אז על "חוקותי תלכו" אפשר להתווכח, כי חוקותי יכול להיות גם רק עשרת הדברות ולא כל ההרחבות אחר כך, נכון? וכו וכו. ואלוהים באמת לא עובד בשביל אף אחד מאיתנו באופן אישי, צריך לזכור את זה, עם כל הכבוד.

כמה תשובות קלאסיות

שאת בטח יודעת לשנן כמו כל זב חוטם מדן ועד באר שבע... אנחנו לא מבינים את דרכי האלוהים. חשבונות שמים. אנחנו בורג קטן. גילגולי נשמות. תיקונים של דורות קודמים. משל למביט בחור המנעול ורואה רק חלק מהתמונה. כו' וגו' וכיו"ב... וכבר נאמר אילו ידעתיו הייתיו.

למעלה