האם ישרוד

ofird

New member
האם ישרוד

בשנה שעברה שתלתי כמה עשבי תבלין לפי עצתכם באדניות במרפסת שלי. הכל פרח בצורה מעולה והייתי מרוצה עד הגג. כולם עדיין משגשגים למעט הבזיליקום שנתן את תוצריו האחרונים לפני חודשיים, לא הוצאתי את הבזליקום ממקומו, היום הוא ללא עלים אך נראה יציב מאוד, האם יש סיכוי שנראה ממנו משהוא בעונה הקרובה או שזה אבוד? נ.ב. כנ"ל לגבי הנענע, עלה פה עלה שם, אך הרוב יבש... לעקור או לא לעקור? זאת השאלה הכואבת!

שחיין

New member
לא לעקור!

יש לחלק בין הבזיליקום לנענע. נתחיל בנענע שזה יותר קל: הנענע נכנסת לתרדמה בחורף וברגע שיהיה לה חם היא תפרוץ במלא העוז. רק תן לה שמש ומים. לגבי הבזיליקום זה תלוי באיזור המגורים. יש מקומות שהוא שורד ומתאושש ויש מקומות שלא. לכן שווה לחכות עוד קצת בעיקר אם רואים חיות וירוק על הגבעול. בכל מקרה זו לא בעיה בכלל לזרוע שתיל חדש של בזיליקום.

קאנטור

New member
יש תמיד סיכוי

עד כמה שאני יודע נענע מכל זן שהוא אוהבת המווון מים ושמש בנוגע לבזיליקום אם אנני טועה הוא אינו אוהב בריכת מים,מה גם שמדובר בצמח חד שנתי. בנוסף מקווה שאת האדמה שבאדנית עבבת במעט אדמת חמרה ומעט חול(תלוי בגודל האדנית) פעולות אלו משביחות את האדמה ולנו נשאר להינות מהיבול...

shlumbergera

New member
להפריד בין הנענע לבין שאר התבלינים

אם האזור קר, הנענע תתעורר מעט מאוחר יותר. אפשר לשלב סוגי נענע שונים באותה אדנית. אוהבת שרטב לה - לא בוץ. צריכה שמש. נעלמת בחורף חוזרת באביב. בזיליקום לא שורד חורף באזור קר, ואולי אין לו מספיק שמש. אבל יתכן שזרע את עצמו. אז לחתוך את הנבול קרוב לאדמה ולהמשיך להשקות במתינות.

ofird

New member
לחתוך?

לחתוך את הנבול קרוב לאדמה - להוריד את כל השיח? הוא בגובה של 70 ס"מ...אמנם יבש ללא עלים אל מפותח.

Rebeccan

New member
ריחן / בזיליקום לא צריך לחתוך

יש סיכוי טוב שעם ההתחממות בשבועות הקרובים הצמח יתאושש ויתחדש - אם לא מת אחי גידול ריחן במשך מספר שנים, כלומר יש זנים שאינם חד שנתיים פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

shlumbergera

New member
צריך להבחין בין מנמנם לבין מת-

היות ואתה לא כלכך מכיר אותו, כדאי להשאיר ולא לחתוך. אולי הוא חי ומחכה להתעוררות. אתה יכול לתלוש את העלים היבשים וקצות הענפים שהתיבשו. 70 ס"מ זה גובה יפה ויש סיכוי שיש חיים בפנים.

mstolar

New member
מנצלש: איך הורגים נענע?

עכשיו שהיא בקומה חורפית זה הזמן הטוב להרוג אותה, לא? האם כיסוי האדנית יבטיח הרג מוחלט? כמובן שלא יגיעו אליה מים. כמה זמן לעשות את החיטוי הסולרי? פשוט הנענע השתלטה (כצפוי) בכל האדנית, ומנסיוני, אין לי שימוש בכ"כ הרבה נענע. האמת שמלבד ריח כמעט שלא השתמשתי בה.

רוּפֵן

New member
לא, זה לא יעזור..

מה שקורה למעלה, זה כלום, יחסית למה שקורה למטה, בשורשים. את הנענע קיצצת רק מלמעלה, ובשורשים לא נגעת, אף פעם. אז יש שם הרבה שורשים ומעט אדמה. מציע שתפרוש על הרצפה ניילון, ותהפוך את האדנית כדי שכל ה"גוש" יצא החוצה.. תפורר את הגושים עד שיחזרו להיות 'אדמה' ותפטר מהנענע. שורש אחד, או ענף אחד, יספיקו לכינון "מושבה חדשה" תמיד גדל נענע בעציץ או באדנית נפרדת ! שום צמח לא ישרוד לידה, היא משתלטת על כל העציץ חופשי. פעם בשנה, אני מדלל אותה ב"רוב כאסאח" - ענפים ושורשים - חצי אדנית עוברת ניקוי מסיבי, ובשנה הבאה, החצי השני.. וחוזר חלילה

ורק אני העברתי את כל הנענעות

מהעציצים לאדמה כי אצלינו נענע היא חלק מהסלט ומהאורז ומהממולאים.

shlumbergera

New member
גמצלי הנענע באדמה.לא מפריע לי שהיא

נודדת מאזור לאזור ומקימה שלוחות בכל פעם במקום חדש. אני אוהבת את הריח שהיא מדיפה כשמשהו נוגע בה. ואת המראה הרענן שלה. וכמעט לא משתמשת בה באוכל. היא דומיננטית לי מדי בטעם. אבל השנה, אנצל אותה ללימוננה קייצית כי יש לי המווווון לימונים. מי שרוצה ייחורי נענע - נא לשלוח מסר. אם תהיה הצפה, אבקש מהמעונינים: א. לעמוד בתור מסודר, לא לצעוק ולא לדחוף. ב. לשלוח מעטפה כפולה, תודה מראש.

תלתליפז

New member
אולי בהזדמנות שבה אתה הורג את הנענע

או לפחות מנסה , תשלח לי פיסה ממנה?

mstolar

New member
במצבה הנוכחי לא אוכל לשלוח דבר

כל מה שישלח יראה זוועה, אם בכל זאת תרצה, אין לי התנגדות לשלוח. שלח לי מסר ונתאם. אני מוכן להביא יותר מפיסה קטנה.

למעלה