האם יפן יקרה

mishel s

New member
שמואל, בתור אחד שכבר עשה את זה

יש לך הערות על הכתבה? הרבה מהדברים שם נראים לי כל כך טפשיים שפשוט לא העמקתי הלאה.

Tenguy

New member
בשורה התחתונה נראה ששמואל חוסך הרבה ביפן

יותר מאשר היה יכול לחסוך כאן אם היה עובד בישראל... זה נכון, שמואל ?

herouth

New member

שעשע אותי לראות איך הם מתעתקים את המילים לעברית. צ'יקטדצו במקום צ'יקטצו, ריקיין במקום רייקין... אני תוהה מה רמת האמינות של המידע.

mishel s

New member
אני בספק גדול לגבי האמינות

ברגע שראיתי שהבפסקה הראשונה מדברים על משקה בחמש עשרה דולר כבר התחלתי לרפרף, אתמול שתיתי ברבע מחיר מזה... ואז ראיתי מגורים במינימים חמשת אלפים דולר ופשוט כבר ויתרתי על הכתבה. נראה לי שבכל מקום אפשר למצוא משקה בחמש עשרה דולר ומגורים בחמשת אלפים... השאלה מה הנורמה לא מה הטופ. נראה לי שאולי זה מבוסס על מידע משנות השמונים או משהו...

innocence

New member
גם אני תהיתי

נראה כאילו לקחו את הדברים הכי יקרים שיש. והעובדה שאמרו ששינגוקו לא מומלצת ליציאות והמליצו על רופונגי וגינזה במקום, לגמרי הרימו דגל אדום.

herouth

New member
השאלה אם אתם מסתכלים על זה מנקודת ראות

...של מהנדס ישראלי ממוצע (עם משפחה) בגיל 35-40. כי למשל דירת שלושה חדרים יפנית זה משהו כמו 60 מטר במקרה הטוב ויכול להיות שעובד הי טק יעדיף שלא להסתפק במה שבישראל נחשב "חור".

innocence

New member
רק ש"חור" הוא לא חור.

האם רמת גן נחשבת חור? האם ראשון נחשבת חור? זה בערך המרחקים בתוך טוקיו, מה גם שהתחבורה הציבורית שלהם סופר יעילה, ואין מה להשוות את הארץ כשמחשבים מרחק מגורים ממקום העבודה וכאלו. מה גם שתמיד משווים את המחירים של אוכל בסופר לדברים שרגילים לאכול בארץ. מוצרי חלב עולים הרבה, כי ביפן זה לא נחשב בסיסי כמו בארץ. כנ"ל לחם ואפילו בשר, כי התזונה שלהם מתבססת על דברים אחרים, שמן הסתם יהיו זולים יותר.

herouth

New member
אני מדברת על "חור" במובן של גודל בית

...לא בקטע של איזו עיר נחשבת "חור"... הייתי צריכה לכתוב מ"ר. לגבי האוכל, השאלה היא אם מישהו שבא לעבוד לשנתיים יאכל את האוכל המקומי, או שינסה להתאים את מה שיש לטעם שלו ויקנה גבינות יקרות, ירקות טריים יקרים וכו'. לי די ברור, למשל, שאם הייתי באה לשם לרילוקיישן לא הייתי מוותרת על ירקות טריים בשום פנים ואופן. אני יכולה לחיות בלי גבינות, אבל בלי עגבניות? אין מצב. טיול של חודש, ניחא, נסבול את האוכל המקומי (כבר דיברנו על זה...). אבל למשך שנים?

innocence

New member
התנאים שם אחרים,

אין ספק שבארץ יש הרבה יותר דגש על בתים גדולים, כשביפן זה עניין בעייתי יותר, למרות שגם זה אפשרי ללמצוא, אבל יותר פרברים. בניגוד לפרברים בארץ, יש קישור ישיר ונהר מרובם לעיר הגדולה באמצעות רכבת. אז מי שלא רוצה להתפשר על גודל הבית, יאלץ להתפשר על המיקום. אי אפשר להרוויח בהכך (ולדעתי הפשרה הזו לא נוראי כל כך בהתחשב בתחבורה היעילה שלהם). מה גם שבתל אביב טענו שאין הוצאות על אחזקת רכב ונסיעות, מה שנשמע לי הזוי, כי רק על חנייה אתה משלם כמה מאוד בחודש לרוב... לגבי האוכל אני יכולה להבין דברים מסוימים כמו ירקות שבאמת יקרים שם, אבל אפשר לשלב את זה בתזונה ופשוט לא לסמוך על כל ארוחה עם סלט. אין ספק שזה דורש הרגלי אכילה שונים, אבל מה לעשות, ישראל באמת מיוחדת בכל הנוגע למחירי הירקות לטובתנו. גם אני בטיול הכנתי פעמיים סלט, כי הרגשתי שחסרים לי ויטמינים, אבל אל לנו לשכוח שאני לא מכירה תחליפים,וחייתי בעיקר מ"אוכל מהיר" בטיול. לא הכנו אוכל בבית בכלל חוץ מקאפ ראמן ואת הסלט הזה פעמיים. אם אתה מתכוון לעשות רילוקיישן לתקופה ארוכה, אין לך ברירה אלא להסתגל למה שיש שם, ומכיוון שהתרבות שלהם מאוד שונה וכך גם תרבות האוכל, יש יותר למ הלהתרגל מאשרמעבר לאירופה למשל:)

herouth

New member
אז זהו, שנראה לי שהתזה של כותבת המאמר

...היא שאתה דווקא לא מסתגל למה שיש אלא מנסה להתאים את יפן להרגלים שלך, ואז אתה שוכר דירה של 80 מ' וקונה ירקות ומוצרי חלב, ובהתאם לכך היא חישבה את ההוצאות. לגבי הוצאות הרכב, אני לא סגורה על זה, אבל בעקרון הרבה אנשים בהייטק מקבלים רכב מהעבודה. זה אמנם עולה בערך 3000 ש"ח בשווי שימוש שיורד מהברוטו, אבל לא נחשב ל"הוצאה נפרדת". ולכן נראה לי שהיא חישבה את העלות בלעדיו.

innocence

New member
אבל כל מי שעושה רילוקיישן לוקח את זה בחשבון!

זה כמו שיפני יגיע לכאן ויצפה למצוא מאכלי ים בזול בסופר, או משהו כזה. חשבתי על זה, אבל אני חושבת שזה נתון בעייתי, כי לא כל עובד הייטק מקבל הוצאות רכב, מה גם שזה יורד לך אחכ גם מהפנסיה ודברים כאלו שזה משהו שצריך לקחת בחשבון ולא ברור מאליו בכלל.

mishel s

New member
טוב, אז קראתי..

ולא הבנתי למה בכתבתה היא כותבת: "זוג יוציא כ-1,500-2,000 דולר לחודש בגין עלויות מחיה וכלכלה." ואז בסיכום הסופי היא כותבת 6000$ לאותו נתון בדיוק... מוזר.

innocence

New member
לא הבנתי הרבה ממה שעשו שם..

מה גם ששמעתי שהיא נוטה לקחת את הקו הלא מדויק הזה לכל ארץ שעליה היא כותבת.

semuelf

New member
ענו לך כבר

אבל באמת שכר הדירה מנופח מעבר לכל פרופורציה. אני שוכר דירה ב-165 אלף ין, וזו דירה 3 חדרים קטנה אך ברמה גבוהה (יש לנו תנור!) באזור יקר יחסית. (TAKANAWA) היחידים שאני מכיר ששוכרים דירה ב-300 אלף ין הם רילוקיישנים שככל הנראה העבודה משלמת את שכר הדירה. אני חושב. כדי לעלות מעבר לזה באמת צריך להשכיר פנטאוז ב-ROPPONGI HILLS. מעבר לזה, המשכורת נראית סבירה עבור פרופיל העובד, ההוצאות משתנות בהתאם לאדם. אני מקרה קצת קיצוני - דתי. אז בשבילי מסעדות הם פחות או יותר מחוץ לתחום, ובשבת אני שובת, אז גם טיולים ארוכים אני לא יכול לעשות. ויש לי ילדים קטנים, אז גם ככה טיולים גרנדיוזים הם לא ריאליים. לפעמים באמת אין לי איך לבזבז כסף, גם אם אני רוצה מאוד...

למעלה