האם יעוץ עוזר?

lambchop

New member
האם יעוץ עוזר?

פרודתי ואני מתכוונים ללכת ליעוץ נישואין האם לדעתכם זה יכול לעזור בהתחשב במצב שהיא החליטה להתגרש ודעתה די נחושה יש ספקות קטנות לכן היא מסכימה ליעוץ עוד דבר חשוב היא מתייחסת אלי בצורה מאד מזלזלת בו נגיד שלא אכפת לה יותר מדי ממני ואין לה שום בעיה להפסיד אותי. היא כל זמן טוענת שאנחנו לא מתאימים ואני לא מספיק רציני בעבודה ואנחנו לא מגיעים לשום דבר היא "קרה" מאד השיחות שלנו רק בהקשר לילד בלבד המשפחה שלה כבר מבחינתם אני לא קיים. אני מבחינתי אוהב את אשתי ומנסה בכל הכח לשמור על הקיים. האם כדאי ללכת ליעוץ או פשוט לגמור את העסק הזה? חשוב לציין שבחינה רגשית אני ממש אוהב אותה וקשה לי מאד להתמודד עם המצב הקיים.

רות 2

New member
יעוץ......

אם התכוונתה למגשר אז כן... (יש הבדל) זה יכול לעזור לגשר על הפערים בדרך התגובה בדרך החשיבה וזה בהחלט יכול לשכנע ...לשני הכיונים מבחינתה וגם מבחינתך... משפחה לעיתים הופכים לרועץ בין השניים ... ידוע .. ולעיתים הפנייה דווקה אליהם להושטת עזרה ולבקשת גישור יכולה לעזור .... בהצלחה... ואיך אומר השיר..."יש בי אהבה והיא תנצח"..)

רות 2

New member
דבריי רלבנטים גם לגבי יועצת...

היא לא תייעץ לאחד מכם להתגרש..... אבל היא בהחלט תביא אותכם על שיחותכם הניפרדות והמשותפות .. לידי ההחלטה או המשותפת ואו הניפרדת להתגרש ואו לחילופין לנסות לתקן המעוות ..ולהבין מהיכן ,ומה ,..הסיבה שלא טופלה ואשר גרמה לאחד מכם להחליט על פירוק....

Mastul4u

New member
וואלה מסכים.... ו...

תלך על זה ..... אולי לא בכדאי להבין את " הסיבה " להחלטה על פירוק, אלא לראות את עצמך טוב יותר. תחשוב על זה כנסיעה ברכבת והתבוננות בנוף......יהיה מענין!! מאחד שכבר נסע

קצת מאוחר הייתי אומרת...

אם היא נעולה על כך שהיא רוצה להתגרש והיא שלמה עם זה, לא יועץ ולא מגשר יעזרו. אבל, אם אתה אוהבת אותה ולא רוצה להתגרש, הייתי נלחמת בכל הכוחות כדי להישאר איתה, מדבר עם משפחתה, איתה, ייעוץ גישור, מותר לך לנסות הכל כדי שתישארו יחד. בהצלחה

ophra

New member
ייעוץ לאיזו מטרה? ../images/Emo12.gif

אתה כותב שהיא מזלזלת בך ולא אכפת לה אתה מספר שהיא "קרה" כלפייך וכי דעתה נחושה להתגרש אתה מוסיף ומגלה שמבחינת המשפחה שלה אתה כבר "לא קיים" סליחה על הבוטות אבל.... מה בדיוק אתה מנסה להציל בייעוץ כזה
כואב וקשה להתגרש. תמיד. במיוחד קשה אם מרגישים עדיין רגשות כלפי בן/בת הזוג (קצת קשה לי להבין את המילה "אהבה" שאתה עושה בה שימוש) אבל לי נשמע שכרגע לא ממש נשאר לך מה לנסות לתקן ואולי כדאי להתחיל להתמקד במקומות שבהם יש (תמיד) מה לעשות: אתה עם עצמך ואתה עם בנך וברמה הפרקטית: אני והתכשיט היינו בייעוץ זוגי במשך שנתיים שנתיים אחרי שהטיפול הסתיים התגרשנו זה לא שאני חושבת שטיפול פסיכולוגי לא יכול לעזור נהפוך הוא
אני רק מספרת את העובדות במקרה הפרטי שלי. לעומת זאת - כשהחלטנו על הגירושין והלכנו על הליך של גישור זו היתה אחת ההחלטות הטובות שעשינו לא שהיה קל ונעים. ממש לא אבל בוודאי היה פחות קשה ומכוער ממה שהיה יכול להיות ההחלטות בסופו של דבר הן כמובן שלך בהצלחה, בכל אשר תבחר. עפ

lambchop

New member
מגשר?

אפשר לקבל פרטים על מגשר. מה ההבדל בין יעוץ לגישור האם מדובר במקרה רק כשיש רכוש ביחד? (במקרה שלנו יש רק חובות משותפים שום רכוש) תודה מראש

just yael

New member
מגשר...יועץ.

מגשר הוא אדם המסייע להגיע להסכמה בדרך לפירוק המשפחה. חלוקת רכוש, או אחריות לחובות, הסדרי ראיה של הילד, משמורת וכו'. יועץ נישואין, יסייע בתהליך של נסיון לשקם את הזוגיות שהתפרקה.

just yael

New member
לא מסכימה!!!!!

עפרה, מבלי לפגוע במה שכתבת, הדגשת שאת מספרת את העובדות במקרה הפרטי שלך, וכמו כל מקרה פרטי..ישנם סביבו עוד מקרים פרטיים אחרים. אני עדיין חושבת, שכאשר יש משפחה, וגם ילד בתמונה, יש לעשות הכל, כדי לנסות ולהציל את המסגרת הזו. (כמובן לא בכל מחיר, אבל לפחות לנסות). הייתי פעם אצל אישה אחת, שאמרה שיום אחד יבואו ילדינו וישאלו אם עשינו את כל שיכולנו כדי לשמור על המשפחה שלנו. יעוץ זו אחת הדרכים. אני חושבת שתמיד כדאי (אם יש הסכמה הדדית לעניין כמובן) לנסות וללכת ליעוץ אצל איש מקצוע טוב, ולראות איפה בדרך המשותפת החל הפירוד...המשבר. לעתים, ישנם נישואין שניצלים, ואפשרות לשמור על המשפחה הגרעינית. בהצלחה.

ophra

New member
כן מסכימה!!! ../images/Emo13.gif

"כאשר יש משפחה, וגם ילד בתמונה, יש לעשות הכל, כדי לנסות ולהציל את המסגרת הזו" וזה בדיוק מה שאני עשיתי, בדיוק מהסיבה הזו. יחד עם זה, "לעשות הכל" לתפיסתי לא כולל להכנס עם הראש בקיר לא כולל לנסות משהו שנראה אבוד מלכתחילה לא כולל נסיון חד-צדדי לשפר ולהציל והמקרה שתואר כאן נראה לי שייך למקרים האלו.... הסברתי את עצמי מעט יותר טוב
עפ

למעלה