האם יועץ מס

האם יועץ מס

לא מוסמך יכול לייצג בפני מס הכנסה או לפחות לגשת אל מס הכנסה בשם הנישום עם מסמך לא פורמלי שמאשר שהנישום מרשה ליועץ הלא מוסמך לדבר בשמו????

mstern

New member
בדיוק בשביל זה

יש את חוק יועצי המס. במקרה כאן, לך תדע אולי הוא הוסמך ע"י אשתו ואז היא החליטה עקב התנהגות לקויה שלא מגיעה לו ההסמכה והסירה אותה...

הכוונה ליועץ מס שהוא לא

מוסמך...מישהו שלמד חחעוץ מס , לא סיים עובד תחת רו"ח ובעבודתו מייצג תחת יפוי כח בשם הרו"ח. השאלה שלי מתייחסת לעניין ייצוג אדם במס הכנסה ( לצורך קידום דוחות אותו אדם הגיש) ע"י מישהו שמבין עיינין , יכול לקדם את הדוחות של אותו אדם וגם מקושר (=מכיר את הנפשות הפועלות ומקשיבים לו שם מהבחינה המקצועית כשהוא טוען את טענותיו) למרות שהוא לא מוסמך ומיכיון שהוא לא מוסמך , עפ"י חוק הוא לא יכול לחתום על יפוי כח....זה נכון?

לפי מה שאתה אומר

הוא עובד אצל רואה חשבון? אז הוא יכול לגשת תחת ה"מטריה" של רואה החשבון וייפוי הכוח יינתן לרואה החשבון אבל, יד על הלב, הייתי קצת חושש ממישהו שלא הצליח לעבור את הבחינות. מה זה אומר על כמה שהוא באמת מבין את החוקים?

מדובר בשני

חברים שאחד מהם רצה להגיש דו"ח למס הכנסה ( שכבר הוכן ולא ע"י החבר שהוא יועץ מס לא מוסמך ) פשוט החבר שהוא יועץ.... מעוניין להגיש בשם החבר את הדו"ח. השאלה היא האם הוא יכול לעשות זאת עם מכתב חתום ע"י המגיש שמייפה את כוחו של החבר שהוא לא מוסמך או צריך לעשות יפוי כח רשמי ע"י משהוא מוסמך גם כדי להגיש דו"ח בלבד ( לא מעוניין להגיש למודיעין אלא ישירות לבן אדם מסויים שם ולבחליף כמה מילים על התיק )

לא אמת

אין כזה דבר להגיש לבן אדם מסויים דו"ח צריך להיות מוזן למחשב ועוד כמה תהליכים לפני שמישהו בכלל נוגע בו. אם מדובר על לעקוף תהליכים, אז בטח שאין בעיה לעקוף את הענין של "מי אתה". אבל באמת- הסיפור נשמע לי חשוד

הסיפור היה באמת

חשוד אם החבר הלא מוסמך היה מכין את הדו"ח אבל הוא לא. באמת עדיף ללכת למישהו מוסמך. הוא פשוט רצה להגיש את הדו"ח בשמו. אבל בכל מקרה תודה רבה על התשובות ושתוף הפעולה. המשך סוף שבוע נעים.

למעלה