קשיי התמודדותהאם יהיה נכון
לשלוח ילדה מחוננת ללמוד בכיתת מחוננים בכוח? אם היא לא רוצה. היא ניסתה כמה ימים והיא לא רוצה להמשיך. תודה.
תודה לכםקשיי התמודדות
שלום לך, ראשית עלייך לשוחח עם בתך על הנושא.. עליך לוודא מהי הסיבה לחוסר הרצון ללמוד בכיתת מחוננים. האם הסיבה היא חברתית (היא לא מכירה אף אחד מהילדים בכיתה) והיא מתקשה ביצירת קשר עם הילדים, אולי הקושי נובע מהתמודדות עם התחושה שילדים רבים נוספים הם בעלי יכולות חשיבתיות גבוהות וקיימת תחרות בין הילדים בכיתה, אולי הסיבה היא אירוע לא נעים שהתחולל בימים הראשונים בבית הספר או מורה תובענית מדי. תוכלי לבנות איתה טבלה שתכיל את היתרונות והחסרונות של כיתת מחוננים בהשוואה לכיתה רכילה ולשאול אותה מהי לדעתה המסכרת הטובה היותר. איני מאמינה שיש להכריח ילד ללמוד במסגרת בה הוא סובל עם זאת עליה לתת לבית הספר החדש הזדמנות בת שבועיים ימים לפחות בהם היא תזכה לתמיכה ולליווי על ידכם הוריה. יש לברר היטב את הסיבות לחוסר רצונה, ייתכן ותוכלי להציע לה פתרונות לחלק מהסיבות הללו עד כאן אן..
6 ורבעתודה לכם
מאוד קשה לילדה לקום בשש ורבע, בכדי להגיע להסעות. הילדה מאוד חברתית. האמת אני כבר לא יודעת מה לעשות.
אני קמה ומעירה אותה6 ורבע![]()
לי היה קשה לקום ב7 ורבע להסעה שמתחת לבית שלי כשלמדתי בבי"ס מחוץ לעיר. מה עושים להם שם, טירונות? היא צריכה לקום לבד עם שעון או שאתם קמים ומעירים אותה?
שעות קשות...אני קמה ומעירה אותה
מאוד קשה לה להיתעורר, אני מלבישה אותה. היא הראשונה בהסעה שצריכה להיות מוכנה. השאלה אם זה שווה.? יש לי בית ספר רגיל מול הבית.
אז אולי אפשר לנסות לוותר על ההסעה?אני קמה ומעירה אותה
מאוד קשה לה להיתעורר, אני מלבישה אותה. היא הראשונה בהסעה שצריכה להיות מוכנה. השאלה אם זה שווה.? יש לי בית ספר רגיל מול הבית.
תודה לךאז אולי אפשר לנסות לוותר על ההסעה?
להסיע בעצמכם/לנסות לארגן קרפול? בטוח אתם לא היחידים שסובלים מהעניין...
יכול להיות שהיא תתרגל לענייןתודה לך
אנחנו לא יכולים להסיע. בעלי יוצא לעבודה בשעה שבע. ויש לי עוד ילדה בת ארבע וחצי בבית. יש עוד ילד שגר לא רחוק מאיתנו הוא נוסע עם הסעה אחרת. האמא אומרת שלא קשה לו לקום מוקדם בבוקר.
תודה לךיכול להיות שהיא תתרגל לעניין
אבל גם יכול להיות שלא ואז זה פשוט יהרוס לה את הכל כי היא תגיע כל בוקר גמורה מעייפות ובתחושה מגעילה. תני לזה חודש ותראי. עכשיו אי אפשר לדעת כי הגוף שלה עדיין לא התרגל ללכת לישון בשעה המתאימה לשעת קימה כ"כ מוקדמת (ובטח עוד רגיל לשעות שמאוחרות גם יחסית לשעות קימה נורמאליות של ילדים שהולכים לבי"ס). אני יכולה להעיד על עצמי שתמיד הייתי רגישה בעניין השינה, ולקום בבוקר היה קשה. ועדיין, הייתה לי תקופה שבה הייתי קמה בשעות המדוברות בשביל לשמור על שגרת אימונים (ובשביל להיות רגילה לקום לתחרויות).
על לא דבר. תעדכניתודה לך
אני חושבת שאת צודקת. אני צריכה לתת לה באמת חודש ואחר כך להחליט. תודה לך.
עד חנוכהיכול להיות שהיא תתרגל לעניין
אבל גם יכול להיות שלא ואז זה פשוט יהרוס לה את הכל כי היא תגיע כל בוקר גמורה מעייפות ובתחושה מגעילה. תני לזה חודש ותראי. עכשיו אי אפשר לדעת כי הגוף שלה עדיין לא התרגל ללכת לישון בשעה המתאימה לשעת קימה כ"כ מוקדמת (ובטח עוד רגיל לשעות שמאוחרות גם יחסית לשעות קימה נורמאליות של ילדים שהולכים לבי"ס). אני יכולה להעיד על עצמי שתמיד הייתי רגישה בעניין השינה, ולקום בבוקר היה קשה. ועדיין, הייתה לי תקופה שבה הייתי קמה בשעות המדוברות בשביל לשמור על שגרת אימונים (ובשביל להיות רגילה לקום לתחרויות).
מצטרפת לאן, למה היא לא רוצה?האם יהיה נכון
לשלוח ילדה מחוננת ללמוד בכיתת מחוננים בכוח? אם היא לא רוצה. היא ניסתה כמה ימים והיא לא רוצה להמשיך. תודה.
דאגי לכך שהיא תלך לישון מוקדם יותרהאם יהיה נכון
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.