האם ידעתם?

• פותח הנושא amitp
  • פורסם בתאריך

amitp

New member
האם ידעתם?

מתוך צו סדר הדין הפלילי (ברירת משפט - מניעת רעש), התש"ס - ‎2000: ‎6 תקנות מניעת רעש ‎1992 ‎2 (ב) הפעלת צופר או אמצעי אזהרה אחר, הגורם רעש ברכב בדרך עירונית, שלא לשם אזהרה בפני סכנה קרובה שאין למנוע אותה אחרת, ובמידה הנמשכת וחוזרת יותר מהדרוש לפי הנסיבות רעש חזק עפ"י התרשמותו של השוטר לדוגמא: בזמן המתנה ברמזור, פקק, חניה. לעבירה זו יש עבירה מקבילה בתקנות התעבורה ‎7 תקנות מניעת רעש ‎1992 ‎2 (ג) הפעלת צופר או אמצעי אזהרה אחר, על ידי רכב חירום, הגורם רעש בדרך עירונית, שלא לשם אזהרה מפני סכנה קרובה שאין למנוע אותה אחרת, במידה הנמשכת וחוזרת יותר מהדרוש לפי הנסיבות רעש חזק עפ"י התרשמותו של השוטר רכב חרום - אמבולנס, משטרה, צבא, רכב כיבוי עכשיו רק נשאר לגלות מי יגדיר בבקשה מהי "סכנה קרובה שאין למנוע אותה אחרת".. (והאם היא קיימת למשל בכל משך נסיעה דחופה ב3 לפנות בוקר? או שעל זה השכנים כבר יכולים להתלונן...) ואם כבר אנחנו בפורים, אז מאותו הצו: 9 תקנות מניעת רעש ‎1992 ‎3 (א) גרימת רעש על ידי שירה או צעקה או על ידי הפעלת כלי נגינה, מקלט רדיו או טלוויזיה או מכשירי קול כיוצא באלה, בין השעות ‎24:00 ל- ‎06:00 למחרת רעש חזק עפ"י התרשמותו של השוטר, אם הרעש נשמע מחוץ למקום בו נגרם הרעש לדוגמא: בית מגורים, דיסקוטק, אולם מגורים, בשעת הנקובות. יש לציין כי ביום העצמאות ובערב פורים לא חלה התקנה ומותר להקים רעש כל הלילה (נו, לפחות יומיים בשנה מותר להרעיש. למרות שלרכב ביטחון עדיין אסור... ע.פ) חג שמח!

amitp

New member
ובקשר לחג

כידוע (אני מניח, לרובנו, מנסיון אישי..) פורים הוא חג מסוכן טיפה. הנה כמה כללי בטיחות בשימוש בתחפושות ומשחקים שונים, ממכון התקנים. אישית, אני את פורים מעביר בלימוד למבחן ביום שלישי (
...) ואני אשמח לשמוע חוויות ממשמרות, אבטוחים וכו' שלכם.. איך עבר עד עכשיו? בהצלחה לי וחג שמח לכולנו

medic20

New member
שאלה בקשר לסירנה

האם בנסיעה דחופה (עפ"י הנהלים של מד"א) צריך סירנה נון סטופ או רק אם יש איזושהי הפרעה בדרך?

MdaMen

New member
בדיוק דיברנו על הנושא הזה באמצע

נסיעה דחופה לפני כמה ימים... לפי מה שהבנתי בתוך העיר האמבולנס צריך לנסוע רק עם האורות המהבהבים ואם הוא רוצה נגיד לעבור באדום או אם רכב מפריע לו אז הוא יכול להפעיל אותה לכמה שניות או לתת כמה ''גונגים'' עם הצופר אויר. אם צריך כמו אצלנו לנסוע בדרך בין-עירונית כדי להגיע לבי''ח אז לדעתי מספיקים רק האורות כי גם הסירנה לא כ''כ אפקטיבית במקרה הזה והדרך יותר רחבה ואף אחד לא מפריע.

amitp

New member
לא - אסור!

על פי תקנות התעבורה רכב בטחון בנסיעת חירום חייב להפעיל גם אורות אדומים מהבהבים וגם סירנה, כל הזמן.

MdaMen

New member
כל הזמן? גם בדרך בין-עירונית?

כי אם כן אז אצלנו לא ממש מבצעים את זה.... לפעמים בנסיעת חירום אז מפעילים רק אורות או קצת את הסירנה וזהו. אני זוכר ששלחו אותנו פעם למקרה דחוף בקופ''ח אז נסענו לשם גם עם סירנה פועלת תמיד אבל זאת הייתה פעם יחידה (לא משנה שזה לא באמת היה מקרה דחוף כשהגענו לשם). אבל נדמה לי שבדרך בין-עירונית אפשר רק אורות. מישהו יודע איפה אפשר לבדוק את זה?

באמת../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אף פעם לא יצא לי לנסוע בנסיעה דחופה שבה הסירנה פעלה נון סטופ. למעשה, בכל הנסיעות הדחופות שלי הדליקו סירנה עם בכלל רק כשעמדנו ברמזור או כשמשהו הפריע לנו לעבור.... וממה ששמעתי מאנשים שאני מכריה, זה תמיד ככה.... משונה..... אולי כדאי ללמד את הנהגים את הכללים?

מ צ ד ה

New member
להמ כל הדרך?

פעם עשינו העברת נט"ן (מסורוקה-לתל השומר) ונסענו בלי סירנות. למה צריך להטריד ולהפחיד את החולה (מפרצת במוח-בן 36, המנומנם בתרופות) ומשפ'? כמו כן היה ליל שישי והתנועה הייתה דלה.

drorled

New member
סתירה

עמית, כמדומני במה שכתבת קודם העלת סתירה: "במידה הנמשכת וחוזרת יותר מהדרוש לפי הנסיבות..". אינני שוכנע שע"פ תקנות התעבורה רכב בטחון חייב להפעיל כל הזמן גם אורות וגם סירנה (בנסיעת חירום). לדוגמא סוגיה: נסעת בנסיעת חירום עם אורות וסירנה, כתוצאה מהבהלה שלך התהפך הרכב שנסע לפניך במרודות סדום (דוגמא שנותן בצלאל בקורס שלו). האם בך אשמה ? כנראה שכן... דרור

יש מקרים ספציפיים

שבהם לא מפעילים סירנה, כדי למנוע תאונה (או כדי למנוע שהשכנים לקום ב 4 בבוקר...). כדי שרכב ביטחון יחשב שכזה, הוא חייב להפעיל אורות אדומים וסירנה.

drorled

New member
זהו שלא בטוח..

לאור הציטוט של עמית (חדש לי) הרי שאינני בטוח שזה המצב. החוק קובע מפורשות שיש להפעיל רעש רק כאשר ממש נדרש ע"מ...לפיכך יש לראות כיצד שני החוקים מתיישבים האחד עם השני. אין זה סביר שעלינו להפעיל סירנות גם כאשר הכביש פנוי לחלוטין, ונראה כי לא רק בעיניי הדבר לא סביר. אם כך, עלולים לתבוע אותנו, וזה גם מפיו של בצלאל, במקרה ורכב אחר עושה תאונה בגלל שהנהג "נלחץ" מהסירנות שלנו.

תלוי...

אני מפרש את "סכנה קרובה שאין למנוע אותה אחרת" גם בתור הצלת חיים. כידוע, מד"א משתמשים בסירנות (כמעט ו) רק להצלת חיים. לפיכך, חובה עלינו להפעיל את הסירנה במשך כל הנסיעה. חוקית, גם ב 4 בבוקר.

drorled

New member
זהו שלא

אני מציע לחזור למה שעמית ציטט: "אזהרה מפני סכנה קרובה" - מדובר על התנהגות רכב בטחון בכביש, ולא בסכנות הצפויות לחולה. אין שום סכנה בחולה עם בצקת...", וכן :"במידה הנמשכת וחוזרת יותר מהדרוש לפי הנסיבות". הפרשנות לצו זה- אחת היא. השאלה איך היא מתיישבת עם נהלי התעבורה בעניין זה שהזכיר עמית

למעלה