האם ידחו הבחירות??????

  • פותח הנושא jak44
  • פורסם בתאריך

snift

New member
למה שידחו?

לדעתי לא ניתן כלל לדחותם, הנשיא כבר הכריז על פיזור הכנסת.
 

ערב רב

New member
ניתן, הנשיא יכול לבטל את הצו

בטענה שרה"מ שביקש להקדים את הבחירות כבר אינו רה"מ ואולמרט עלול להשאר רה"מ.
 

snift

New member
לא.

הכנסת הצביע על פיזור. הדרך היחידה לעכב את הבחירות היא חיקוק חוק מיוחד לצורך זה בתוך 90 יום. כנראה שחוק זה יבדק מייד גם בבג"ץ משום שהוא נוגד חוק יסוד.
 

gershon17

New member
באמת? צריך חוק מיוחד?

הכנסת לא יכולה להחליט לא לפזר את עצמה? נראה לי שזה צריך להיות בסמכותה בלי חקיקה מיוחדת, כמו שבסמכותה לפזר את עצמה. צריך לדאוג שהכסף שכבר יצא כמימון מפלגות ירד מתקציבן של המפלגות בבחירות הבאות, אבל חוץ מזה - אני לא רואה בעיה מהותית בזה.
 

ערב רב

New member
הכנסת לא הצביעה על הפיזור

כי נשיא המדינה לא נתן לה ופירסם את הצו לפני כן.
 

gershon17

New member
הוא יזדקק לאמון הכנסת

אם הוא לא יקבל אותו, יהיו בחירות (אבל אולי באמת שבוע או שבועיים מאוחר יותר). אם הוא יקבל את אמון הכנסת, אין סיבה שהבחירות יהיו לפני נובמבר 2006.
 

pgprince

New member
יש אפשרות שכנסת תצביע ברוב של 80

ח"כים להארכת כהונה אבל זה אמור לקרות במצבים מיוחדים מאוד.
 

gershon17

New member
האפשרות הזו היא למצב אחר

האפשרות הזו היא לדחות את הבחירות מעבר למועד המקורי שנקבע בחוק. פה לא מדובר על דחיית הבחירות מעבר לנובמבר 2006, אלא מעבר למרץ 2006. יכול להיות שהחוק הנוכחי לא מאפשר לכנסת להחליט להשאר על כנה, אבל אני לא חושב שזה מצב נכון.
 
למעלה