האם ידוע לכם?....

האם ידוע לכם?....

האם סייעת בגן טיפולי אמורה להיות אם רקע של חינוך?........... או שכל אחת יכולה?........

דליה.ד

New member
רצוי כמובן, אבל לא הכרחי...

אני מניחה שכמובן רצוי מישהו שיהיה מקצועי, אבל זה עלול ליצור בעיה עם המורה... מצד שני, מישהו שיכול ליצור קשר טוב עם הילד, מבין מה המורה רוצה, יודע לעבוד בשיתוף פעולה, כן ונחמד...מספיק טוב בשבילי!

זהבה נ

New member
סייעת ברמת העקרון היא לא איש מקצוע

חד משמעית, אבל מנסיוני שמעתי על סייעות שהיו סופר מקצועיות כמו מורות לחינוך מיוחד שלא מצאו עבודה ונאלצו לעבוד כסייעות, או נשים שאיין להן רקע מקצועי אבל חוש ואינטואיציות כל כך בריאים שזה לכשעצמו היווה רקע סופר מקצועי. בעבר הרחוק הפעלנו פרוייקט משותף לעמותת ביחד בשיתוף עם בית הספר לחינוך באוניברסיטת ת"א, משרד החינוך(אגף חינוך מיוחד) והסוכנות היהודית "קורס חונכים", היתה לו בזמנו הצלחה רבה , אבל מז עברו שנים רבות ואני לא יודעת מה קורה עם זה היום, כי אין היכן לרכוש הכשרה מהסוג הזה בצורה מקצועית שאני יודעת עליה. יש כאן במאמרים של זכויות הורים את התנאים שחיבים להתקיים בהעסקת סייעת בבית הספר, הציצי במה שכתבתי שם ותוסיפי לך ידע בנושא. בהצלחה לכם,

סייעת בגן טיפולי

כיום יש הרבה מורות לחינוך מיוחד שמחכות למשרות עד כמה שידוע לי . אבל במידה ומדובר באישה ללא כל נסיון חינוכי. שסבלנותה לילדיה קצרה ביותר. ואין ספק שיש נוחות בסוג העבודה הזה. האם יש לי אפשרות לפנות למישהו בנושא הזה?.. ולדרוש לנסות ולהעסיק מישהי אם אכן כמו שאמרת זהבה עם טיפה רגש ואינטואיציה לפחות ?.......

זהבה נ

New member
בדרך כלל זו החלטה של הורים רק אם הם

המממנים של אותה הסייעת, כאן בעל המאה הוא בעל הדעה. אם לא אתם ההורים אלו שמעסיקים ישירים של הסייעת אז אין לך את האפשרות. אם יש מישהי שאינך מרוצה מהתפקוד שלה כסייעת, חשוב שתבדקי קום ובזהירות, האם בית הספר חושב גם כמוך? האם המורה בכיתה חושבת כמוך, תגששי אצלם, אבל שימי לב בכדי שאותה סייעת לא תיפגע חלילה כי אולי לא תצליחי לשנות את המצב ואז היא נשארת עם הילדה בכיתה ואת יכולה לקלקל לך את הקשר איתה. חבל על קילקול הקשר, בפרט אם ישנה האפשרות שלא תצליחי לשנות מצב.

thevil

New member
זהבה צודקת, אבל, אם זו סייעת צמודה

לילד, בהחלט יש אפשרות להורים להתערב ולדרוש מישהי אחרת, והכי טוב לדעתי ומנסיוני שאת תמצאי מישהי מתאימה. כמובן שבכל האמור לעיל אסור לשכוח שסייעות מקבלות שכר מינימום וסייעת צמודה עובדת לפי שעות ובתנאים כאלו ממש קשה למצוא "מציאות". בהצלחה!!!!!

r66

New member
לאהוב הצמידו תלמידה מהחטיבה

והוא התאהב בה וזאת היתה הצלחה. אבל, כמו שאמרתי, שום דבר לא ב"חינם" והסתבר שהוא אהב אותה גם כיוון שנתנה לו ממתקים ושיחקה אתו כדורגל (חולה על כדורגל), בקיצור ידעה לרכוש את ליבו. ולכן גם הצליחה איתו ואהבה אותו. בכלל - לא קשה להתאהב בפשושקי שלי. שמחתי מאוד שהציעו לי חונכת מהחטיבה, כי זה מאוד חינוכי וגם שחרר אותי מהנוכחות בביה"ס, בזמנו... עדיין עושים את זה עם עוד ילדים בבית ספרנו. לילה טוב. ר.

דליה.ד

New member
צריך לשקול אולי דמות של גבר...

זה תלוי בילד כמובן, אבל אמלינו בבית הספר משתדלים להצמיד סטודנטים ממין זכר לבנים (ותשמעו יש חבר´ה נהדרים שעושים עבודה מצויינת!). למרות שיש בנים שיסתדרו גם עם בחורה.

זהבה נ

New member
בזמנו להיפר שלי הצמדנו מדריך לספורט

יש חבר´ה מאוד מוצלחים בין מדריכי הספוט של חוגי האחר הצהריים, הם בדרך כלל פנויים בבקרים ויש להם גישה מאוד מתאימה להיפרים, זה עבד מאוד מוצלח. באמת שלבנים הצליח יותר עם חונך גבר ולא אישה(גם זה מנסיון). בכל מתנ"ס אפשר לברר מי הם המדריכים ואולי מי מהם גם פנוי בשעות הבוקר וחברים יקרים זה עובד, מנסיון.

r66

New member
אצלנו זה התאים . FIX

האהוב רצה להיות הגבר היחיד והבלעדי. ובכלל, למד לאהוב בנות וכל מי שרק יכול להתחנף אליו. ר.

למעלה