האם ידוע לכם

• פותח הנושא d ana
  • פורסם בתאריך

d ana

New member
האם ידוע לכם

איזה מכשיר סלולרי מתאים לכבד שמיעה? יש בעייה. כשאני מגיעה לתחנת שירות הם לא רוצים להדגים ולקנות חתול בשק זו הוצאה גבוהה. המליצו לי על בלקברי 9700 וסוני אריקסון.גם על נוקיה 3710 תודה לכל תגובה

בגדול - זו ממש בעיה!!!!

ואני אומרת את זה מנסיון עשיר שנים מול חברות הסלולר, כך שאני יודעת על מה את מדברת. זה עדיין מאבק ארוך של הנגשת שירותי הסלולר, הן מבחינת המכשירים והן השירותיות של העובדים בחברות האלו. יש כבר תקנות בנושא, אבל היישום הוא עדיין בעייה ענקית, לאט לאט לאט ו.....עדיין לא בטוח..... שמעתי שיש מגמה מן הנציבות לשוויון לאנשים עם מוגבלות לשלוח סוקרים לבדוק יישום בשטח בתחנות הסלולר. כמה באמת מתחילים לאכוף את זה, אני לא יודעת, כך שזה עדיין עלול להיות סיוט לא נורמלי. מה שאני אגיד לך מנסיוני האישי - להתעקש על התנסות ולא רק במקום, גם לתקופת ניסיון בסביבה הטבעית שלך. פרק זמן שנחשב סביר - בין שבוע לשבועיים, כשאת מתנסה במקומות בהם את רגילה לשוחח (בבית, בעבודה, ברחוב). אני עשיתי את זה כמה פעמים ורק ככה הסכמתי לקחת מכשיר להתנסויות טרם קניה. חברות סלולר שלא נתנו לי את זה פשוט הפסידו אותי כלקוחה לטובת מי שכן הסכימו. לא רוצה להשמיץ וללכלך, אבל באופן עקבי פרטנר הכי גרועים בקטע הזה - בדקתי אותם לפני שש שנים וסירבו אפילו לנסיון בתחנה (שזה כאמור לא מספיק) ולפני שנה היה בדיוק אותו סיפור. זה היה ממש כאילו לא עברו חמש שנים בין לבין, הייתי המומה. אגב, בחוברת "דציבל" שמוציא ארגון "בקול" היה מאמר לאחרונה על הנושא ושם היו כמה דגמים של פלאפונים שהומלצו. אחד מהם היה - ואני זוכרת בוודאות - נוקיה 3710. ממה שראיתי אותו בעבר בתחנות השירות, הוא לא נראה לי המילה האחרונה בתחום הפלאפונים, לפחות בעיצוב. אבל למי שחשוב לשמוע טוב, לא תמיד חשוב עד כמה המכשיר נחשב חדש בשוק, זו לא נקודה מרכזית. ולמה קשה להגיד האם ומה מתאים ללק"ש? כי גם כל אדם שומע אחרת וצרכיו השמיעתיים אחרים. למי שיש מכשיר שמיעה זה אחרת ממי שאין לו, למי שיש שתל שבלול זה אחרת ממי שיש לו מכשיר שמיעה. יש אנשים שמשתמשים בטלפון בלי שום תוספת עזרה, יש שצריכים עזרה כמו מצב מגנטי T או דיבורית BT. אולי לך לא יתאים נוקיה 3710 אלא בכלל מכשיר אחר, בין אם הומלץ בתקנות כאלו או אחרות, ובין אם לא. לכן, אין תחליף, אין, להתנסות אישית שעליה צריך להתעקששששששששששש!!!!! אגב, גם אני רוצה לשדרג מכשיר, גמרתי 36 חודשי "חתונה" על המכשיר שלי (דגם שכבר לא משווק, לכן לא מציינת). בן הזוג שלי דווקא מעודד שאשדרג, כי המכשיר שלי בן שלוש, שלב שבו הוא כבר יכול לחרוק ואף לגמור קריירה פתאום. אני היא זו שלא מוכנה לעשות את זה, כי אני יודעת מה הסיוט שמחכה לי.................... מצד שני, אולי שווה להתנסות ולדווח, גם כאן לכולם וגם בבלוגים שאני כותבת..... ודבר אחרון - אם את הולכת לתחנת שירות ומסרבים לתת לך מכשיר לניסיון, היום יש איפה להתלונן. הנה - עו"ד עירית עירית שביב, שאילתות בנציבות לשוויון אנשים עם מוגבלויות [email protected] עם העתק לעמותת "בקול" [email protected]|סלינק| אני אישית שלחתי אליהם את מה שכתבתי בבלוג שלי במהלך 2010 על 'חוויותיי' בחברת הסלולר. לא זכיתי לכל מענה או תגובה , אפילו לא "תודה, קיבלנו", וחבל. אבל אני מקווה שככל שנרבה להתריע ולשתף, כך אלו הפועלים לאכיפת הדברים יקבלו תמונה ברורה יותר. וכשיודעים יותר ברור - גם ניתן יותר לפעול ולאכוף, ומכאן לתרום לשיפור המצב. ליריתקוש מי שירצה לקרוא על 'חוויותיי' מול חברות הסלולר ב- 2010, מוזמן לקישורים הבאים: |http://cafe.themarker.com/post/1479115/ |סלינק| http://cafe.themarker.com/post/1752065/ http://cafe.themarker.com/post/1773756/

תוספת לתגובתי בנושא זה

בבדיקה בחוברת "דציבל" של "בקול" במאמר העוסק בנגישות ושירותיות של סלולריים וחברות סלולר, מופיעה רשימה של מכשירים התואמים, לטענת החברות, למצב T במכשירי שמיעה/שתל שבלול: נוקיה E72, 3710, E75 סוני אריקסון T707, 995 בלקברי. עם זאת , ואני מוסיפה מנסיון שלי ושל אחרים - לא כל משתמש בעזרי שמיעה גם משתמש במצב T. (יש כאלו שלא רוצים, יש כאלו שלא צריכים) סוג הרשת גם הוא משפיע על היכולת לשמוע ולהבין במצב T. (זמזומי רקע שמפריעים, לעתים מאוד) לכן, אין תחליף להתנסות אישית, לפרק זמן סביר ומוסכם, בדגמים האלו או בכל דגם אחר של מכשיר. ויש להתעקש על כך! כל ניסיון של נציג חברת הסלולר למנוע זאת הוא היום בלתי חוקי ויש להתלונן על כך. מאחר והכתובות לתלונות, אותן ציינתי בתגובתי הקודמת, הופיעו לא נוחות ללינק ישיר, אני מנסה לכתוב אותן שוב: עו"ד עירית שביב שני, שאילתות בנציבות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות: [email protected] בקול: [email protected] אגב, יש אפשרות ליצור מצב של רכישת מכשיר בטלפון ולא בתחנות השירות. היתרון - במצב הזה, בגלל שהעסקה טלפונית, מה שקרוי "עסקה במסמך חסר" , אפשר להחזיר מכשיר תוך 14 ימים. כך אגב, עשיתי אני לפני שלוש שנים בדיוק, עם המכשיר שיש לי עד היום, כי הוסבר לי שכך אפשר לעשות. הבעיה - לרבים מאיתנו עסקה טלפונית כזו היא בדיוק מה שקשה לנו לא פעם לעשות בעצמנו.
(בן הזוג שלי עזר לי, אבל לכמה מאיתנו נעים לבקש מאדם שומע??)

d ana

New member
תודה לליריקוש

היתי באורנג ביום שישי ושם לא היה להם מכשיר 3710 להדגמה אבל אמרו לי להגיע לתחנת שירות בסינימה סיטי . ואכן. הגעתי לשם הערב. בקשתי להדגים את המכשיר אמרו שאין להם להדגמה טענתי שזה לא חוקי כיוון שהם מאלצים אותי לרכוש חתו בשק עם המוגבלות שלי ועל כך אתלונןמנהל השירות בקש רשות מהממונה עליו ולפתע היתה אפשרות לפתוח מכשיר להדגמה. שאלתי אותו לגבי הבלק ברי 9700 שגם הוא מומלץ טען שהשמע בו חלש ויש לו מכשיר כזה ברשותו מחר ארכוש את הנוקיה 3710. מה שמפריע לי במכשירים שאני חייבת להוציא את המכשיר מהאוזן כשאני מדברת בפאפון תודה על ההכוונה

לא הייתי ממהרת עם הרכישה

ולא בגלל המכשיר עצמו, שאינני מכירה אישית, אלא בגלל שלמעשה נתנו לך לנסות רק בתחנת השירות. דרשי התנסות של מספר ימים, אין די בהתנסות כזו שאינה בסביבה בה את מרבה להשתמש במכשיר. מנסיון - ההתנסות בתחנת השירות לעולם אינה מספקת ולא אחת גם לא נכונה. אם פרטנר אינם מספקים לך אפשרות זו (ובחיי שאני לא מופתעת...), ההפסד שלהם, לכי לחברות אחרות. נדמה לי שאת הנוקיה 3710 אפשר לרכוש גם באחת משתי החברות האחרות, אם בו רצונך ולא במכשיר אחר. יפה שנציג השירות "דאג" לך, אבל תדעי, אין נציג השירות יכול "לשמוע" במקומך. (כשזה נוגע לבלקברי כפי שסיפרת) בכל מקרה בחירה טובה - לך ולך בלבד, לא על דעת אוזנו של אף אחד אחר. ליריתקוש

d ana

New member
לידיעתך ליריקוש

מנהל השירות אמר שהיום במקרה שהמכשיר אינו מתאים יש אפשרות להחזיר תוך שבועיים לפי החוק החדש. מנסיון של הרבה שנים באורנג הם שינו את היחס לכבדי שמיעה. בעבר היו גרועים מאד. תודה לך

או.קיי, נטל ההוכחה - עליהם

ואני מקווה שאכן הגיע חזון אחרית הימים לפרטנר - אורנג........הגיע הזמן........! מקווה מכל לבי שתהיי מרוצה ולא יהיה צורך בקיום ההבטחה שלהם. אם תרצי, נשמח להתעדכן מה היה הלאה, גם לטובה. יום נפלא לך ולכל הקוראים והמשתתפים, לירית

זהבית135

New member
נוקיה C5 נגיש

גם מבחינת מצב T וגם בשמיעה דרך הפומית, ואם משתמשים בדיבורית-לופ בלוטות' שומעים עוד יותר טוב. הגעתי למסקנה, שבעצם, כל כבד שמיעה המשתמש במכשירי שמיעה עם מצב T יכול ליהנות מכל טלפון נייד שיש לו בלוטות' ואפשרות לשמוע דרך דיבורית/לופ. מה שכן, ה-C5 הוא מכשיר עם כל הסיפורים הרגילים - רדיו, נגן, נצלמה וכו', אבל מערכת ההפעלה סימביאן מעצבנת ומסורבלת והוא לא המילה האחרונה, כפי שהתבטאה ליריתקוש. אם את תושבת ת"א ניתן לקבל מכשיר לניסיון במרכז פלאפון ביד-אליהו, וגם בדיזנגוף סנטר בדוכן "דינמיקה" ובחנות של "סלקום" ואפילו באורנג' באותו מקום, וגם באורנג' עזריאלי. אבל אני מסכימה עם ההסתייגות מאורנג', כיוון שאם עשית איתם עסקה לנסיון הם עושים לך טובה ומחזירים לך את הכסף בהליך מסורבל ורק אחרי חודשיים. לטעמי, הנוקיה 3710 ששמעתי ב"דינמיקה" וראיתי בכמה מקומות, לא רק פשוט ולא מתוחכם, אלא שומעים בו חלש מאוד, כך שנגישות היא לא המילה שהייתי משתמשת בה לגביו.

זהבית, תודה! את מוכיחה את מה שאמרתי

שכל אדם לקוי שמיעה יש לו את הצרכים שלו ואת הנטיות שלו ברכישת טלפון נייד. גם אני שמעתי את הטענה מנציגי סלולר: היום אין לך בעיה, כי הכל עם בלוטות' ותוכלי לחבר לדיבורית/לופ..... אבל אני בין אלה שכן מתעקשים על אפשרות לשמוע גם בלי העזרה הזו, לכל מקרה שלא יהיה. זאת במיוחד כיום, שיש לי שני שתלים, המאפשרים לי בנסיבות מסויימות עם אנשים מסויימים לתקשר בלי עזרה. בעברי, טרם ההשתלות, בדגמי הניידים של פעם, לא אחת היו לי טלפונים ניידים בשימוש אך ורק עם דיבורית/לופ. אפילו מצב T ישירות בלי "תיווך" לא היה מתאפשר לי בחלק מן הטלפונים הניידים האלו. בעיני, אישית, תלות מסורבלת ואיומה. לכן, לי האפשרות גם "בלי" , אפילו חלקית, היא חשובה. הנה, נקרע החוט של המטען לדיבורית ה - BT שלי (ARTONE, למי שמכיר). ואני לא בהיסטריה, לא בבהלה, יש לי דיבורית רזרבית שאינה BT , שעד עכשיו בכלל שכחתי בבית.
אז באמת, כל אדם לאוזנו של עניין... ליריתקוש

רונה140

New member
מניסיון שלי עם טלפונים סלולרים

פעם זה באמת היה סיוט למצוא נייד שלא מתנגש עם התדרים של המכשיר שמיעה האנלוגי שהיה לי. עכשיו עם המכשירים הדיגטליים, אין בעיות בשימוש במיקרופון. רק כשאני רוצה להתקשר מהאוטובוס ויש באמת רעש בלתי נסבל, אני משתמשת בדיבורית BT או בלופ שייש לי (יש לי גם מתאם מתחבר לנייד בשביל זה). בדרך כלל אני מעבירה את המכשיר לתוכנית להפחתת רעשים אם מישהו מתקשר אלי וזה עובד די טוב. החיסרון היחיד הוא שצריך בצורה כזו לדאוג שגם הסוללות ללופ יהיו מלאות ושגם הדיבורית BT תהיה מלאה לכל מקרה שלא יבוא. אני גם לוקחת את שניהם, הלופ והדיבורית איתי קבוע בארנק מיוחד, כי אני גם שומעת מוזיקה בנגן כשאני בדרכים. אגב, אני מוצאת שמצב M/T במכשיר השמיעה עוזר לי מאוד. פעם, כשהייתי רק עם מצב T, כל פעם ששאלו אותי משהו טיפשי באוטובוס והייתי עם הנגן הייתי צריכה לעשות "פאוס" לנגן, ולהעביר את התוכנית במכשיר. עכשיו עם אני עם מצב M/T אני רק צריכה להפסיק את הנגן וכך זה נוח מאוד. וגם גיליתי שהמוסיקה ממסכת לי את הרעש באוטובוס ממילא.

תכנית להפחתת רעשים זה רעיון...

גם לי יש תוכניות כאלו בשתלים שלי וגיליתי די במקרה לפני איזה זמן, שזה עוזר לי גם בשיחות בנייד ברחוב או באוטובוס. שוב, עדיין בתנאים כאלו, הדיבורית עדיפה, אבל אם לא חיברתי, האדם מוכר ונושאי השיחה גם, אז אפשר בהחלט. אגב, גם אני מנצלת את הדיבוריות (BT או השניה שבלי ה- BT) לשמיעת מוסיקה בדרכים, אבל דרך הנייד. סביר להניח שבנגנים האיכויות טובות יותר, אבל כך הזמינות לשיחות קוליות טובה יותר. וכן, שוב, כל אחד והמצב שלו - לי אישית מצב M/T הוא מצב לא נוח, עדיף לי כל אחד מהם לחוד, המעבר ביניהם זה לא סיפור. ליריתקוש

זהבית135

New member
החיסרון שבשמיעת טלפון דרך הטלקויל בלבד

או דרך הפומית עם הגברת הווליום ללא דיבורית: שכל העולם שומע את המדבר בצד השני ולא רק אותך... אז אם אתן רוצות שכל האוטובוס ישמע את כל השיחה - אל תשמשו בדיבורית. איני מבינה למה "תלות" בדיבורית היא כ"כ איומה, כפי שכותבת ליריתקוש. לטעמי, השמיעה דרכה הרבה יותר נעימה ויותר נוחה מאשר דרך הפומית או הטלקויל, מה גם שאפשר לשמוע בשתי אוזניים, דבר שעוזר להבנה. אבל כמו שכתבתי, בנוקיה C5 ניתן להגביר ווליום והוא נגיש גם דרך הטלקויל, כך שאפשר להשתמש בכל אחת משלוש האופציות כדי לשמוע אותו היטב לפי נוחיות ורצון המשתמש.

רונה140

New member
לא הבנתי מה הקשר של שמיעה במצב טלקויל בלבד

לזה שישמעו גם את הצד השני. אני יודעת שאם שומעים בשתי האוזניים רק בטלקויל, אז לא שומעים את הקול העצמי ואז מעלים את הקול. אבל למה שישמעו גם את הצד השני? לגבי שימוש בספיקר ללא דיבורית BT מסכימה שעדיף לא להשתמש בזה. זה גם מעוות את הצלילים. ליריתקוש אולי התכוונה שאם נניח מתקשר מישהו וצריך להחזיק אותו על הקו עד ששמים את הדיבורית זה לא נוח ממש. אגב, המתאם לנגנים ועוד אמצעי אודיו שציינתי צריך לפי דעתי להתחבר לכל דיבורית שהיא. קישור למתאם האודיו: http://www.ziptip.co.il/shop/product-info.asp?ProductID=1018 בקשר לרדיו בסלולרי שחייבים להשתמש בו עם אוזניה חוטית: מצאתי דרך לעקוף את זה. אני מחברת את משדר הבלוטות' למתאם לאוזניות לסלולרי, ואז הנייד "חושב" שיש כבל חוטי. משדר הבלוטות' משדר לדיבורית וכך אפשר לשמוע את הרדיו כשהסלולרי בכלל בתיק.

זהבית135

New member
"שמיעה דרך טלקויל" - הכוונה היתה ללא דיבורית/

או למעשה דרך הפומית, כאשר הווליום של מכשיר הטלפון מוגבר ואת קולטת דרך מכשיר השמיעה בלבד, במצב T או במצב M. בכל אחד מהמצבים הללו הווליום המוגבר של הטלפון יישמע גם לכל הנוכחים בסביבתך. לגבי שמיעת הרדיו: שוב לא הבנתי למה את מתכוונת. כתבת: "אני מחברת את משדר הבלוטות' למתאם לאוזניות לסלולרי"? לאוזניות לא צריך מתאם - אצלי לפחות יש שקע לאוזניות בסלולרי. אז אנא, הסבירי. תודה על הקישור.

רונה140

New member
הסבר לגבי שמיעת הרדיו

טוב, שוב שכחתי שלא לכולם יש נוקיה... ובכן, יש במכשירי סלולרי שונים כל מיני שקעים שונים לאוזניות. יש שקעים שמתאימים לאוזניות סטנדרטיות של 3.5 מ"מ, ויש כאלה שרק ל2.5 מ"מ. בסלולרי שיש לי (נוקיה 2330 קלאסיק) יש שקע לאוזניות מסוג 2.5. מאחר והלופ שלי הוא בעל תקע אודיו של 3.5 מ"מ (סטנדרטי), קניתי מתאם לאוזניות שבקצה אחד שלו יש תקע 2.5 מ"מ ובצד השני כניסת אודיו סטנדרטית לאוזניות. את המתאם הספציפי הזה לסלולרי, אני מחברת מצד אחד לסלולרי ומהצד השני למשדר הבלוטות'. כך משדר הבלוטות' יכול לשדר את הרדיו לדיבורית. זה נראה כך:

רונה, בבקשה תסדרי את ההסבר

כי איך שאני מבינה - כתבת שלדיבורית (לופ במילה אחרת, אבל זה אותו דבר?) יש תקע של 3.5 מ"מ סטנדרטי. אז למה מתאים ל- 2.5 מ"מ? אולי התכוונת שקנית חיבור של 2.5 ועליו מתאם של 3.5 כדי לחבר לדיבורית (לופ)? אם אני מבינה נכון, את התקע של ה- 3.5 מ"מ את מחברת לדיבורית (לופ) ואת היציאה הסטנדרטית - לטלפון הנייד? תודה וסליחה על הבורות, הצד הטכנולוגי שלי הוא לא הכי הכי...... ליריתקוש

זהבית135

New member
"מתאם" מכל מיני סוגים

ליריתקוש, יש כאן בלאגן במונחים. "מתאם" לדעתי, כפי שרונה מתכוונת, הוא מן אביזר שחור קטן עם צ'ופצ'יק או תקע בצד אחד ועם שקע בצד השני. התקע והשקע אינם בגודל זהה. האביזר מאפשר לך לחבר כבל עם תקע שאינו מתאים למכשיר מסוים אליו את רוצה להתחבר, ע"י כך שהוא מחליף את סוג התקע ו/או השקע. כלומר: בצד אחד ה"מתאם" מוחדר לשקע שאליו את רוצה לחבר את המכשיר, ובצד השני השקע שלו מאפשר לך לתקוע את הכבל עם התקע של המכשיר עצמו. במקום לחבר את הכבל או המכשיר הנוסף למכשיר אחר בחיבור ישיר, יש ביניהם מתווך או "מתאם". אבל, כשרונה כותבת "מתאם בלוטות'" - לדעתי הכוונה למכשיר בלוטות' ולא לאביזר בלבד, וגם בו יש תקע ושקע. התקע של "מתאם הבלוטות' נכנס לשקע האוזניות בסלולרי, או לכל שקע אוזניות סטנדרטי. השקע שבמתאם הבלוטות' מאפשר לחבר אליו אביזר אחר, וכך יוצרים קישורית בלוטות' במכשיר שאין בו בלוטיולת' מובנה. אני מקווה שהבנתי והובנתי, כי קצת קשה להסביר ללא הדגמה.

רונה140

New member
הסבר לפי שלבים למה התכוונתי

בשביל לחבר את דיבורית הבלוטות' שלי למכשיר הסלולרי שלי וכך לשמוע רדיו באופן אלחוטי: 1. מחברים לסלולרי מעין מתאם לאוזניות. בצד אחד מתחבר לסלולרי עצמו 2.5 מ"מ ומצד השני יש חיבור לאוזניות (או כל אביזר אחר בעל תקע 3.5 מ"מ). 2. לאביזר הנ"ל אני מחברת משדר בלוטות (אגב, המשדר שלי התקלקל בדיוק לאחרונה, כשיהיה לי משדר חדש אולי אראה את כל המדריך הזה בתמונות). 3. מפעילים ומזווגים את דיבורית הבלוטות' עם המשדר. 4. מעבירים לטלקויל. 5. מפעילים את הרדיו בסלולרי.

זהבית135

New member
שאלה

האם אין או יש לך בלוטות' מובנה בנייד? הערה: מסעיף 1) שלך אני מבינה, שמשדר הבלוטות שאת מחברת לנייד לא מתאים לנייד, כי התקע שלו לא מתאים לשקע של הנייד. אז מה שאת עושה,בעצם, הוא, לחבר את משדר הבלוטות' לנייד באמצעות מתאם (אביזר קטן, שבצידו האחד תקע מתאים לנייד ובצידו השני שקע שמתאים לתקע של המשדר). למתאם הזה את מחברת את משדר הבלוטות'. נכוו? טוב, אז עכשיו עוד שאלה: האם הלופ והמשדר שלך הם תוצרת noizfree? אם התשובה חיובית, אז בכל מקרה, הלופ של ארטון לא יעבוד באותה צורה...
אלא אם ניתן לזווג בין משדר של noizfree ללופ של ארטון.

רונה140

New member
יש לי בלוטות' מובנה בנייד רק שזה לא עובד עם

לופ הדיבורית שלי. משום מה הבלוטות' בנייד מסרב להתחבר ללופ הדיבורית. לכן, כדי לשמוע בצורה אלחוטית אני מחברת את המתאם אוזניות לסלולרי, ואז את משדר הבלוטות' לשם. דיבורית הבלוטות' מתחברת למשדר בעצם, והנייד "חושב" שמחובר אליו אוזניות... כך אפשר לשמוע רדיו בסלולרי. המשדר הוא אמור להתחבר לכל אוזניית בלוטות'. לצערי הוא משום מה התקלקל השבוע, ואני מחפשת משדר חדש. אולי אפילו יצא לי לקנות היום בחנות שקרובה לביתי. נדמה לי שהוא של חברת הלופ הוא אכן של חברת Noizfree, אבל המשדר של חברת Omiz אם אני לא טועה, ואמור להתחבר לכל אוזניית בלוטות' או לופ בלוטות' לענייננו. כמובן שצריך לבדוק את הזיווג של שני המכשירים לפני הקניה.

למעלה