האם חשוב לדעת AWT ?

האם חשוב לדעת AWT ?

תוך כדי לימודי ה-JAVA שלי הגעתי לפרק העוסק ב-GUI. ויש לי כמה שאלות: 1. יש את AWT ויש את Swing - אני הבנתי של-SWING יש אפשרויות מתקדמות יותר והאפשרות להיראות אותו דבר בכל מערכת הפעלה אבל שהוא איטי יותר מ-AWT. האם באמת חשוב לדעת AWT או שאני יכול לקפוץ ישירות ל-SWING? במידה וכן ובמידה שלא. בספר שלי יש דוגמאות קוד שמשתמשות ב-Applet לצורך יצירת GUI מעניין אותי לדעת איך אני עושה שאובייקט Container שאני יוצר יכנס לשימוש כי אני לא מבין איך אני גורם לו להיראות. (ה-container צריך להיות Container ראשי כמו של ה-Applet). תודה לעוזרים ?

BeyondTheWall

New member
אם אני לא טועה ..

swing זה יותר בשביל אנימציות וגרפיקה ממש, awt זה בשביל ממשק חלונאי .. אבל אני לא בטוח .. ד"א הספר של מרכז ההדרכה?

הספר של הוד-עמי...

the Java Tutorial. (או Java סדנת לימוד). Swing זה גם עבור ממשק חלונאי וגם עבור אנימציות וגרפיקה. זה לא סותר זה את זה...

voguemaster

New member
לך על SWING

בלי שום ספק. הוא משלב רעיונות מ-AWT ובונה עליהם רעיונות אחרים לגמרי וטובים הרבה יותר. אף אחד לא עובד עם AWT היום, זה פשוט מיותר.

מקפיץ ../images/Emo13.gif

מה לגבי השאלה השנייה ? ותודה

voguemaster

New member
תלוי מה עשית בדיוק

ב-SWING זה קל, אתה משתמש ב-setContentPane. ב-AWT אתה צריך להבין שאובייקט ה-APPLET שלך הוא ה-Container ברמה העקרונית. אם יצרת נניח Panel ושמת בתוכו פקדים אז אתה צריך להכניס את ה-Panel שיצרת לתוך ה-Applet. תיצור LAYOUT בסיסי (עבור פאנל אחד ממש לא חשוב איזה) עבור ה-Applet ותכניס את ה-Panel לשם. או שתעשה מה שכל מי ששפוי וכותב ב-AWT עושה - תוסיף את הפקדים ל-Applet אלא אם כן התוכן והפקדים משתנים ואתה חייב להחזיק כמה Containerים.

....

אני רוצה בעצם שאני אצור אובייקט container ושהוא יהיה ה-container הראשי בדומה ל-Applet אך איני רוצה להשתמש ב-Applet כי זה לא לאינטרנט אלא לאפליקציה רגילה. האם אני מובן
:-S

voguemaster

New member
עכשיו הבנתי!

אתה בעצם רוצה ליצור חלון אפליקציה רגיל. אוקיי אז כמו שאמרתי ב-SWING זה קל: אתה יוצר נניח JFrame שהוא טיפוס החלון הבסיסי (או שתירש ממנו) ואתה משתמש ב-setContentPane עם אובייקט שהוא Container (לדוגמא JPanel). ב-AWT אתה יוצר Frame והוא עצמו Container שאליו אפשר להכניס פקדים. כמובן שאת הטריק שתיארתי קודם אפשר לעשות גם עבור Frame, בעצם עבור כל Container (והרי APPLET הוא Container, לכן זה עבד). תנסה ותגיד לי איך הלך.

למעלה