האם חלמתי חלום צלול?

e_anat

New member
האם חלמתי חלום צלול?

אז אחרי שעמלתי וניקיתי את הבית לפסח, נכנסתי שדודה למיטה וחלמתי... "כל הבית היה בלאגן, היו חברים בבית, עשו מסיבה, כנראה, ואני קמה מן המיטה רואה את הבלגן ומתעצבנת נורא. בחלום אני אומרת - מה זה הבלגן הזה?! לא יכול להיות שזה אמיתי! אני בטוח חולמת! ואז אני דוחפת את האצבע שלי לקיר לראות מה יקרה והאצבע נכנסת עמוק בתוך הקיר ואני מרגישה צריבה קטנה באצבע. אז אני אומרת לעצמי בחלום - כן, זה חלום והולכת לחבר'ה ואומרת להם שאני חולמת ומנסה לשכנע אותם ומראה להם איך אני יכולה לתקוע את האצבע בתוך הקיר..." כשהתעוררתי ההרגשה הייתה רגילה למדי. כמו עוד חלום שחלמתי. לא משהו מיוחד.. האם זה נשמע כמו חלום צלול?

goldy

New member
ההגדרה של חלום צלול

הידיעה שאת חולמת. למשל: עשית בדיקת מציאות כלשהיא, היא ניכשלה ומייד ידעת שאת חולמת - חלמת חלום צלול. זה ממש לא משנה אים היתעוררת מיד אח"כ או שעשית עים זה משהוא. נכון החברים שלך לא מקשיבים לך? שהסיפורים שאת חושבת למעניינים פשוט משעממים את החבר'ה? אני מניח שהדקירה שהרגשת הייתה הידיעה שהקיר אמור לעצור לך את האצבע. כלומר את רוצה להיתקדם ולאחר היתקדמות כלשהיא עוצרת את עצמך. למה לך לעשות דבר כזה?

e_anat

New member
למה לי לעשות מה?

לעצור את עצמי? זה לא בשליטתי. כמובן שהייתי רוצה אבל לא הרגשתי שאני יכולה לנווט את עצמי בחלום, או את אחרים. בגלל זה כתבתי שכאשר התעוררתי הרגשתי כמו עוד חלום רגיל ולא חוויה שכולם מספרים פה.

Roy1232

New member
כנראה הצלילות הייתה נמוכה

ובהתאם פשוט לא עשית עם זה (כמעט) כלום.

flyingcat

New member
לי זה נראה כמו התחלה

התחלה של פיתוח מודעות בסיסית בתוך חלום מזכיר לי את החלומות שהיו לי פעם שניסיתי להכנס לתוך קיר ואחרי שהאמנתי שזה חלום ואפשר הכל אז הצלחתי לדעתי הרגשת של חובת ההוכחה לחברייך בחלום מתארת את חשיבות ההוכחה שלך כלפי עצמך שזהו חלום ואת יכולה לעשות בו מה שתרצי ולהתעלם מהתגובות הסביבתיות שמשקפות את המגבלות המציאותיות לעשות זאת

Bluescale

New member
רמת שליטה מתפתחת לאט

לאומת זאת, אני לא ממליץ להתלהב אל מול דמויות חלום ולקבל מהםאת האישור שזה מלהיב או מרתק מהסיבה שכך את יכולה בטעות להגע לידי מחשבה שהם אמיתיים ודעתם חשובה לגבי הנושא (וזה בעצם לא חלום) ואז את תאבדי את המודעות ואת השליטה ולבסוף את הצלילות. כן ליצור קשרים א=עם דמויות חלום אבל לא לחשוב שהם דמויות אמיתיות, הם את וזה הכל. פבל

למעלה