האם חייבים צד שני?

האם חייבים צד שני?

התינוק שלי בן חודש (עוד 3 ימים). רק הנקה. בימים האחרונים משך ההנקה ירד ל 10-15 דקות שאחרי זה הוא נרדם. אם אני מחליפה טיטול, הוא מתעצבן לא מוכן לקחת צד שני, ולוקח לו זמן עד שנירדם שוב וכל זה תוך כדי בכי. הוא יונק כל שעה. קודם זה היה כל שעה וחצי (מרגע הסיום) רק שכל הנקה לקחה לנו בערך שעה (צד אחד, החלפת טיטול וצד שי + גרפס לפעמים) האם עלי בכל זאת להעיר אותו ולנסות לתת צד שני, או שלהניחלו לישון ובפעם הבאה פשוט להתחיל מהצד השני. האם זה לא יגרום להקטנת כמות החלב? אשמח לתשובה ותודה מראש.

אלונה ע

New member
כמה הוא שוקל?

יועצות ההנקה לא ממליצות להעיר תינוק ששוקל לפחות 3 ק"ג. כשאת מנסה לספור זמני ארוחות, זמן כל ארוחה הוא ברגע שהוא מתחיל לינוק (כמו צירים), זה לידע כללי. אם הוא שוקל פחות מ-3 ק' פשוט הניחי לו והציעי השד השני בארוחה הבאה.

סביבות ה5 ק"ג

מרג שהוא מתחיל לינוק עד שהוא מסיים לפעמים עוברת שעה כי הוא עושה הפסקה באמצע. עדיין לספור מרגע התחלה? מתי מתחיל השלב היעיל?

מה הכוונה עושה הפסקה?

האם הוא משחרר את הפטמה? ואז את מחזירה לאותו השד? אם כן אז צריך להעבירו לצד השני, אם לא תני לו לנהל את ההנקה, לפי מה שכתבת נשמע בסדר גמור. מדוע מציעים להציע צד שני כל הנקה? מפני שלא ליצור מצב של מיעוט בחלב, הרי ייצור החלב מבוסס על ביקוש והיצע, ככל שיש יותר ביקוש כך יהיה יותר היצע, הכוונה ככל שתניקי יותר כך ייתייצר יותר חלב, בכל אופן כאשר מניקים מצד אחד ויש מרווחים גדולים בין ההנקות לדוגמא הנקה כל 3 שע', אז הציצי מקבל איתות כל 6 שע' לייצר חלב ומכיוון שכך גורם לגוף להוריד את מינון ייצור החלב, לפי מה שתיארת הוא אוכל כל שעה שעה וחצי וזה בסדר, כאשר הוא ייגדל יותר הוא כבריפתח מרווחים יותר גדולים וגם יבקש צד שני.

עוד שאלה....

מה היתרונות של הנקה על פני שאיבה? אתמול נתתי לו שאוב. הוא אכל 120 מ"ל ועשה הפסקה ל-3 שעות. שקלתי לעבור לשאיבות אבל אני לא בטוחה שזה הדבר הנכון.מה ההמלצות?

אלונה ע

New member
ככלל לא מומלץ לשאוב לפני שההנקה

מתבססת היטב. לבסס את ההאכלות שלו על שאיבות זה אומר זמן כפול גם לשבת לשאוב, גם להאכיל, ועוד לא דיברתי על נקיון הבקבוקים והמשאבה לאחר כל האכלה... היתרון של הנקה הוא ברור, הוא קרוב אלייך מוצמד לגופך, אין כמו זה בעולם. מה גם שמאד קשה לבסס משק חלב על משאבות, יניקת התינוק היא הכי יעילה. לפעמים נותנים ציצי בשביל לנחם, להרגיע וזה כלי מצוין שאמהות בוכות שאין להן אותו לאחר שהילד נגמל.

מי100

New member
אולי תנסי

להציע לו צד שני לפני ההחלפה. אולי תוך כדי כך שהוא רגוע הוא כן ירצה לאכול תוספת? אם הוא לא רוצה כנראה שאין לו צורך בעוד והוא שבע. אגב גם שלי ינק מרגע שנולד 5-10 דקות בארוחה, ורק מצד אחד. יצא שאכל לסרוגין פעם מצד שמאל ופעם מימין. רק בסביבות גיל חצי שנה התחיל לקחת גם צד שני לתוספת בכל ארוחה.

תשובה

הבעיה שהוא ישן ואני לא מצליחה להעיר אותו... ואם אני מעירה אותו הוא מתעצבן ובוכה.

מי100

New member
אז לא הייתי מעירה...

תני לו לישון, כשהוא יהיה רעב הוא כבר יקום ויודיע לך

למעלה