האם זו פנינה?

fa jing

New member
האם זו פנינה?

בשיטוטי במרחב האינטרנטי ובחיפושי אחרי קישורים לאמנויות לחימה ובה גוואה בפרט הגעתי לאתר מעניין. אמנם התנועות שם נראות קצת חסרות מבנה, האפליקציות שם נראות מוזרות ביותר, אבל החלק המעניין ביותר במצאתי שם זה ים של חומר "היסטורי" ותאורטי שכביכול שוחזר מאיזו תרבות קדומה שקשורה לאשורים וכיוב'. האם יש כאן אנתרופולוגים שיוכלו להציץ ולראות עד כמה אמין הרקע, המיתוסים והחומר המסופק שם. גם אם זה לא אמיתי הבחור בהחלט השקיע הרבה זמן ומחשבה בכדי לכתוב ולפתח את הכל. אשמח לחוות דעת מהמבינים בהיסטוריה ואנתרופולוגיה. חלק מהתמונות שם ממש מזכירות צ'י גונגים סינים ואף חלקם מזכירים תנוחות ביניים של בה גוואה ואמנויות סיניות אחרות. חנן

fa jing

New member
ועמוד נוסף

שבו ניתן לראות חיקוי תנועות לא כל כך מוצלח לכמה מתנועות הבה גוואה.

crane

New member
מצאת את זה ב-emptyflower, לא?

אכן פורום מצוין עם הרבה דיונים מעניינים. אני מביא כאן קישור לדיון שבו השתתף בעל האתר. כדאי לקרוא אותו, מכיוון ששם הוא יוצא נגד מה שכתב באתר שלו (טוען שזו הייתה תקופה "רוחנית" שעברה לו). בנוסף הוא אומר שאת אומנות הלחימה הוא למד ממורה שמת לפני כמה שנים, והוא עצמו לא בטוח אם אומנות הלחימה הזו היא המצאה של המורה שלו, שיחזור של משהו אמיתי, או אומנות לחימה עם שושרשים עתיקים. כדי למחוק חשד לשרלטנות מצידו, הוא אומר שהוא לא גבה פני אחד מכל מי שביקש לללמוד ממנו. אני התרשמתי ממנו כבחור נחמד, ואין ספק שהוא יודע דבר או שניים על ההיסטוריה של אזור אשור שממנו כביכול הגיעה "טיביר". שימו לב גם לסרטונים שהוא צירף.

fa jing

New member
אכן כל הדברים המעניינים מגיעים משם

בכל אופן אם זה נכון או לא זו אולי שאלה שולית. אבל מה שמסקרן הוא כל ההשקעה על כתיבת הרקע בכל הנושא של טיביר מאחר ואין לי ידיעות בנושא הייתי מעוניין לדעת האם יש לזה בסיס איתן בהיסטוריה והאנתרופולוגיה הידוע לחוקרים כיום. שמת לב לדימיון לשיטות הסיניות? ובהחלט נראה באתר כי יש שם מידת מה של פונדמנטליסטיות עיוורת. חנן

crane

New member
כן, שמתי לב לדימיון

ומספר כותבים שם גם ציינו את זה- דימיון מסוים לבה גואה במה שהוא קורא "white palm dance" ודימיון לשינג אי ב"אגרוף האדום". אם נקבל את הסיפור שלו, אתה מאמין שהייתה נדידה של אומנויות לחימה לאורך דרך המשי? אני רק רוצה לציין שוב, שגם הוא מודה שהוא אינו יודע אם הסיפור אמיתי ומעלה את האפשרות שהמורה שלו המציא את הכל. אני מסכים איתך שזו לא השאלה העיקרית, כי לפי הסירטונים ניתן לראות שהוא אכן למד אומנות לחימה, ולמרות הדימיון לדברים אחרים, היא משהו ייחודי.

אותי זה הרשים

פעם מרצה שלי נשאל האם ישוע הנוצרי היה אדם אמיתי, מתוך כוונה קבל תשובה שלילית. אותו מרצה אמר משהו בסגנון "למה לא?". בלמה לא הזה הוא כמובן התכוון לכך שייתכן ובאמת היה בחור מנצרת בשם ישוע בן יוסף, אשר הסתובב בירושלים ועשה בלגאנים. זה לא אומר שהוא בן האלוהים וכו'. מדי פעם מגיעים א"ל עם סיפורים דומים: א"ל משפחתית שהועברה בסוד מדור לדור, בלי שאף אחד אחר יודע על כך (דוגמאות מקומיות: אביר, או SZA). הסיפור הזה דומה קצת לסיפור של ישוע: ייתכן וזה באמת היה כך, אבל בין השאר הסיפור מהווה פלטפורמה נהדרת לבובמעיסס. יש סיכוי, הוא פשוט לא תמיד כל כך גדול. אותו דבר כאן: אני לא מבין מספיק במזרח קדום כדי לתת חוות דעת רצינית על הטקסטים שלו (אם כי מעיון כללי גם אם זו "המצאה", היא עשויה בטעם טוב). מה שמרשים אותי מאוד זו הגישה שלו: נדירים הם האנשים המסוגלים לנתק את המיתוס המייסד של האמנות שלהם מעצם האמנות, ויותר מכך - להגיד "אני לא בטוח שהמיתוס נכון, אבל האמנות סבבה". המחקר שהוא עשה הוא מרשים ועמוק, והגישה מרשימה לא פחות. גוטמן האפור

Raffael

New member
זהירות קליק על הלינק הקפיץ אצלי

חלונות (למרות חסימה) ואזהרות מתוכנת האנטיוירוס, לרבות אזהרה מנסיון פלישה של סוס טרויאני. עשיתי לו חילוף כך יד בודד+הטלת מותן וזה כנראה הסתדר, אבל לא בטוח שלכולם יש את הכלים האלה.

ואני מנסה לתקן את הליקויים מאז

הניסיון להעלות את הסרטון !!! החלונות והלינקים כמו ניסיון "לדחוף" לי רכישה של אנטיוירוס ותוכנה לסינון סוסים טרויאנים . באמת להיזהר .

תודה על ההמלצה

הורדתי את התוכנה ובכל זאת החלונות קופצים לי , יש דרך אחרת מלבד לפרמט את המחשב עכשיו ?

למעלה