האם זו סיבה לחתוך?

liron129

New member
האם זו סיבה לחתוך?

אני בת 23 וחברי בן 29. כשהכרתי אותו בהיותי בת 19 די נדלקתי על כך שהוא אוהב לצאת הרבה ולשתות ואפילו לעשן גראס מדי פעם (למרות שאני אף פעם לא עשנתי אבל אהבתי את ה"ילדים הרעים" שעושים את זה). ככל שעברו השנים אני ממש התבגרתי (בעיקר בגלל משבר קשה שעברתי בחיי, אבל גם בגלל שהתחלתי ללמוד תואר שקשור לבריאות ואני יותר מודעת לנזקים וגם הכרתי אנשים אחרים שהתחברתי אליהם שלא בקטע הזה) וזה התבטא בין היתר בכך שאני כבר לא ממש אוהבת לצאת לדוג' לפאבים ו"להתפרע" ואני אפילו די נסלדת מאנשים שכן עושים את זה ( אף פעם לא הייתי שותה הרבה מדי אבל פעם הייתי יכולה מדי פעם להשתכר ועכשיו אני ממש נסלדת מאלכוהול חוץ מבירות וגם זה ממש לעיתים נדירות). חברי לעומת זאת המשיך לאהוב לצאת לפאבים אם כי בתדירות נמוכה יותר בגלל שלי זה מפריע, אבל כשהוא יוצא הוא שותה ממש המון. בקשר לעישון בהתחלה הוא היה פה ושם מעשן אבל אחרי כשנה וחצי שהיינו ביחד התחלתי להגיד לו שזה מפריע והוא הפסיק לדבריו (אבל אני לא יודעת עד כמה זה נכון כי לדוג' לפני כמה חודשים פתאום הוא מצא אצלו שקית שהכילה טבק ומריחואנה והוא אמר שחבר שלו נתן לו את זה לפני כחצי שנה והוא שקל אם לעשן את זה או לא ובסוף החליט שלא וזה היה הרבה אחרי התקופה שהוא הבטיח לי שהוא לא התקרב לזה). בכלל גם למשפחה שלו יש תרבות של אנשים ששותים המון, בכל אפשרות שרק אפשר הם שותים ואני לא מדברת על כמויות נורמליות שגם אצלי בבית שותים אלא לדוג' על 4 בקבוקי יין לארוחת ערב ל 4 אנשים (ההורים שלו, הוא ואח שלו) . הקטע הזה ממש לא מוצא חן בעיני אבל לחבר שלי זה לא ממש מזיז והוא ממשיך לשתות בכמויות בכל הזדמנות שיש לו, כלומר כשהוא נתקל באלכוהול קשה לו להגביל את עצמו. אני חייבת לציין שזה מדאיג אותי גם מבחינה בריאותית וגם מבחינת לדוג' גידול ילדים בעתיד שאין לנו עקרונות משותפים למשל, חברי אומר שלדעתו גראס זה לא מזיק וזה בסדר גמור ולשתות הרבה גם ואני חוששת שזה גם מה שיעבור לילדים שלי, מה גם שכשיש משפחה קרובה שזה ההרגלים שלהם הילדים רוואים את זה ולומדים מזה. בנוסף אחד מהסבים מצד חברי נפטר בגלל שתיית יתר. בוא נגיד שאם הייתי מכירה היום את חברי עם ההרגלים האלו בחיים לא הייתי מתקרבת אבל בגלל שאנו כבר כמה שנים ביחד ואני מכירה גם את הצדדים הטובים שיש בו ויש בי אהבה כלפי מאד קשה לי לעזוב. מה שכן אני גם כל הזמן חושבת שבימינו כמעט כל הגברים שותים/מעשנים בכמות זו או אחרת וזה עוד יותר מונע ממני לחתוך. אבל מצד שני כל פעם שהמשפחה שלו נפגשת ושותה הרבה (בעיקר בארוחות ערב בחגים או על האש שהם עושים בערך פעם בחודש) או שהוא יוצא ואני יודעת שהוא שתה זה ממש מעצבן אותי ואני לא רואה איך זה משתפר בעתיד. אני ממש צריכה עיצות בנושא, אולי אני צעירה מדי כדי להבין דברים שאנשים אחרים כבר הבינו. תודה

מה זה השטויות האלו?

הוא הבטיח שלא יעשן יותר? ועובדה הוא המשיך , הוא לא מכבד אותך ואת הרצונות שלך. וכן - ילד שרואה את אבא שלו יושב ומעשן גראס\מריחואנה וכו' לומד ממנו זה מה שאת רוצה לילדים שלך?O: או שתעצרי אותו , או שביי ביי.

liron129

New member
אמממ...

הקטע קצת יותר מורכב, כי לדבריו מאז שהוא אמר לי שהוא לא עישן הוא באמת לא עישן וזה לא שאני מצאתי את המריחואנה אלא פשוט היה לו מין ארנק כזה ואני בכלל הייתי בסלון והוא במפרסת ואז הוא הראה לי את זה ואמר לי שזה מריחואנה וטבק ושמישהו הביא לו את זה והוא החליט לא לעשן את זה. אני כעסתי שהוא בכלל לקח את זה כי זה מראה שהוא התלבט אם לעשן את זה אבל לפי מה שהוא אומר הוא לא עישן בסוף מה גם עובדה שהוא החליט להראות לי ולהגיד לי את זה כי בתכלס הוא יכול היה פשוט לזרוק את זה ולא הייתי רואה. הוא גם נגד באופן מוחלט לעשן מריחואנה ליד ילדים (כי זה מה שאבא שלו עשה והוא ממש שונא אותו על זה) אבל מה שכן הוא אומר שלדעתו זה לא מזיק כמו שעושים מזה וזה "רע" בדיוק כמו לשתות אלכוהול או לעשן סיגריה. היו לי הרבה ויכוחים איתו על האם הוא מתכוון מתישהו לחזורלעשן מדי פעם ופעם אחת הוא אמר לי שהוא לא יודע מה יהיה והוא לא יכול להגיד לי כלום ופעם אחרת שדברנו על זה והייתי ממש עצבנית הוא כעס ואמר לי שהוא מבטיח שהוא לא יגע בזה אבל הכל במין כעס כזה של "את משנה אותי ורק בגלל זה אני מוכן לעשות את זה אבל אני לגמרי לא מסכים עם זה" ועכשיו את האמת שאני כותבת את זה אני מבינה שבעצם הוא מרגיש וירגיש שאני משנה אותו כל החיים (עובדה שכבר עכשיו במריבות הוא מזכיר את זה) וזה לא קשר בריא ולכן אם אני לא אוהבת את זה עדיף שאתנפנף...

אני יכולה להבין משהו?

אם הוא אומר שאת תשני לו את החיים , זו הילה לעשן מריחואנה\גראס\ווטאבר? זה סמים. יהיו לכם ילדים בעתיד, והם יראו מה קורה עם האבא ויחשבו שזה בסדר! זה לא אמור להזיז לך , אם זה ישנה לו ת'חיים או לא! הוא מעשן סמים!! אם בעוד כמה שנים הוא ימשיך לעשן? ואז יקרה לו משהו? והוא ישאיר אותך עם ילד\ה בלי אבא? זה מה שאת רוצה?S:

chenby

New member
יקירה

אם לא מתאים לך אורח החיים שלו, אל תהיי איתו. אבל את תנסי לשנות את מה שאת כבר מזמן יודעת.. זה לא רלוונטי. את לא שותה ולא מעשנת מעולה, תהיי בסביבה של כאלו שדומים לך, אל תצאי עם סטלנים ותבקשי מהם להפסיק.. כל אחד עושה את הבחירות שלו ובטח אל תבואי בביקורת על המשפחה שלו, יש המון אנשים בעולם שאלכוהול היא תרבות קדושה אצלם. בקיצור, תבחרי מה מתאים לך ולכי על זה, שחררי את מה שמתאים אחרים, אם זה לא באותו קו שלך, אז תעשי את הבחירות שלך. אבל אם את מחליטה להשאר, אז תקבלי את זה ואל תעשי פרצופים או תנסי לשנות את זה עוד כמה חודשים. אגב, לא כל הגברים שותים או מעשנים.. חלקם גם רואים פורנו :)

liron129

New member
צודקת במאה אחוז

הבעיה היא שכשיצאתי איתו מלכתחילה אהבתי את הסטלנים האלו וגם גיליתי בו כאדם המון תכונות שאני אוהבת ולא היו בגברים המעטים שהספקתי לצאת איתם. מה שכן בנושא הזה אני מרגישה שאני לא אצליח לעולם להתפשר עם בנאדם שמתנהג ככה כי זה דבר שכל פעם מכעיס אותי מחדש אז אולי עדיף לעזוב. אני כל כך מיואשת מהנושא כי אני חושבת לעצמי אולי אני זאת שמגזימה ? מצד שני אני חושבת שגם אם אני מגזימה וגם אם לא זה מפריע לי ואי אפשר לקיים קשר ארוך תווך כשדבר כזה מפריע לך. אני פשוט אוהבת את הבנאדם וחוששת לאבד המון תכונות יפות שאני אוהבת אצלו למרות שהצד השני בי אומר לחתוך כי אם הדבר הזה מפריע לי כבר כ 3 שנים אין מצב שזה יפתר.... אוף אני ממש מבולבלת

אחות יקרה

מבדרייך עולה די בבירור שאתם כל אחד בראש אחר.... תדעי לך, שרוב הגרושים גרושות מספרים שהם לא היו באותו ראש עם בני זוגם.... וד"ל

seeyou

New member
לא רק הגרושים והגרושות מספרים

שהם לא היו באותו ראש עם בני זוגם....בכול הנושים
אנחנו מתחברים בהתאם לאינטרסים צרים בנקודת הזמן ולפעמים נשארים בגלל האינרציה(הרגל-פחד מה לא מוכר) לדעתי,חשוב בכול זוגיות להתרכז על הדברים הרובים לליבם של השני-כול זה בתנאי שרוצאים לחיות ביחד. אני סבור שמה שהיה מתאים לבחורה בת 19 לא יהיה מתאים עם סיום התואר. יוסי

liron129

New member
תודה

על התגובה ואת האמת לא רק בזה אלא בהרבה דברים אחרים אנחנו בראש אחר. אבל האם לדעתך לדוג' ובכלל לדעת חברי פורום אחרים זה מוגזם התנהלות השתייה הזאת כמו שהבאתי לדוג' על המשפחה שלו או שזה נורמלי וזה קורה בעוד משפחות ואני החננה?

לא!!!

זה מפורש לא קורה בכל המשפחות!!! זה קורה במשפחות מסוימות... זה לדמרי לא עושה אותך חננה... ממש לא!! רבים וטובים לא מרבים בשתייה...

liron129

New member
חחח תודה לך

התגובה שלך ושל שאר חברי הפורום הצליחה לעודד אותי ולהביא אותי למסקנה שזה לא ילך. כי בעצם זה לא ממש משנה אם הדאגה שלי בנוגע לשתייה מוגזמת או לא, מה שמשנה זה שאני לא יכולה להסתדר עם אדם שמתנהל בצורה כזאת, עצם זה שזה ידאיג אותי פוגע בקשר שלנו ופוגע בי כי זה עושה לי רע. וכנראה שלחשוב שזה יסתדר זה ממש נאיבי כי עובדה שזה ממש לא השתנה במשך ה 4 שנים האלו ואם כבר זה יכול רק להחמיר... כל ההודעות האלו עזרו לי כי התחלתי לחשוב שאני לא בסדר מכיוון שכל פעם שהייתי מעירה לו הוא היה כועס ואומר לי: "מה את מגזימה , עשית ממני אלכוהוליסט", ואז הייתי ישר נסוגה כי הייתי חושבת שאולי באמת הגזמתי. עכשיו רק נשאר הצעד של להפרד שזה החלק הקשה אחרי 4 שנים.......

nowonder

New member
אם את אוהבת אותו באמת

ובאופן כללי יותר טוב לך איתו מאשר רע לך. במקום לעזוב אותו, תנסי ללכת יחד איתו לעזרה חיצונית שתעזור לו להתגבר על בעיית שתיית היתר.

liron129

New member
הייתי הולכת איתו

אבל הוא לא חושב שיש לו בעיה כי הוא רחוק מלהיות שתיין. הוא מסוגל להיות גם שבועות בלי אלכוהול אבל ברגע שזה נמצא הוא פשוט אוהב לשתות הרבה. כל פעם שאני מעלה את זה שזה מפריע לי הוא אומר לי שאני מגזימה ואני עושה ממנו אלכוהוליסט ובגלל זה אני גם משתכנעת שאני זאת שלא בסדר כי אלכוהוליסט זה אדם שלא יכול כל יום בלי שתייה והוא יכול וגם כשהוא שותה זה בד"כ בירות ויין ולא משקאות חריפים מאד כמו וודקה וכו. אבל זה עדיין מציק לי, לדוג' שאנו עוברים בסופר ליד בירות הוא עומד שם ואומר כמה בא לו לקנות ולשתות וזה נראה לי ממש מוגזם או בכלל להפוך שתייה לתרבות ולמשהו רצוי בארוחות משפחתיות למשל.

chenby

New member
זה שהדברים נראים לך מוגזם

אולי לא במודע זה הצורך שלך לשלוט בו. אם אחת לכמה שבועות הוא מתפרק ושותה, זה בהחלט מוגזם מצידך לשנות את זה. את הצבת לעצמך סטנדרטים במיינד של מה נכון ומה לא נכון, ואם הוא לא עומד בסטנדרטים האלה, הוא לא בסדר ואת משתגעת.. אז כמו שאמרתי - או שלא תהיי שם, או שתשני את הסטנדרטים שלך.. כך או כך, הבעייה היא אצלך בלבד ולא אצלו.

כשהכרת אותו הוא עישן ושתה. מה חדש?

כזה הוא, ככה אהבת אותו וככה הוא אוהב את עצמו. טעות לדרוש ממנו להשתנות בגלל שאת השתנית. תארי לעצמך שהוא היה אומר לך שפעם הוא אהב חזה כמו שלך אבל עכשיו הוא יותר אוהב נשים עם חזה מאוד שופע ואם לא איכפת לך לעשות ניתוח ולהוסיף קצת סיליקון... לא מתאים לך בן זוג שותה ומעשן, חפשי בן זוג שלא שותה ומעשן (הוא כנראה יהיה פחות "מגניב" מהנוכחי אבל ככה זה בחבילה הזאת). חבל להעביר את החיים שלך בכעס על השתיה והעישון שלו ואת החיים שלו בהגבלת הנאותיו והסתרתם ממך...

למה לדרוך על יבלות?

בדיוק השבוע ניסיתי לשלוח את אשתי לארגן לעצמה תוספת כזאת והיא בתגובה שלחה אותי לישון על האף. את יודעת איזה באסה זה לישון על האף
?

I C E M A N 7

New member
אם אנחנו היינו יכולים להוסיף לעצמנו

לא היינו מחכים שישלחו אותנו.. כמעט כולנו היינו רצים עצמונית לעשות את זה בלי לחשוב פעמיים, ואף לא ארגון אחד היה מציג את זה ככניעה לצד השני

למעלה