האם זו הטרדה מינית ?

אמיר.

New member
האם זו הטרדה מינית ?

להתיחס ל´ישבן הלבנבן´ של מישהי (ולא בחוף נודיסטים) ????????

טל קר

New member
מבחינת החוק - לא. החוק דורש הצעות

חוזרות בעלות אופי מיני (בהנחה שהישבן הלבנבן הוזכר בהקשר של אופי מיני) המופנות לאדם אשר הראה למטריד כי אינו מעונין בהצעות האמורות. החוק גם מדבר על "הראה" - במילים או בהתנהגות, ובלבד שלא היה ספק סביר לגבי משמעות ההתנהגות. (כלומר זה תלוי בהקשר שבו הוזכר הישבן). מעבר לחוק, אתה בהחלט יכול לחוש מוטרד מינית בשל התיחסות, אפילו חד פעמית, כאשר היא בעלת אופי מיני.

shellyland

New member
הדגשה

מבלי לדעת במה העניין, אדגיש רק שאם מדובר ביחסי מרות (מורה, בוס, מפקד, מטפל וכיו"ב) אין צורך בגורם של אי-הסכמה מן הצד המוטרד ומספיקה הערה אחת על מנת להגיש תביעה, לא צריך "חוזרות ונישנות".

אני גם חושבת שאי אפשר להתעלם מסוג

ההטרדה ודרגתה. אמירות כמו "את יפה היום" או "את רוצה לצאת איתי" יכולות להיתפס בחלק מהמקרים כלגיטימיות, ולכן אני כן רואה רק בחזרה עליהן, לאחר שהובהר שהבחורה לא מעונינת וזה גורם לה להרגיש של בנוח, הטרדה של ממש. לעומת זאת (וזה סיפור שקרה באמת), אם הבוס פוגש את העובדת החדשה בדרך לשירותים ושואל אם היא באה להחזיק לו, אני חושבת שמספיקה פעם אחת...

אפרת_ח

New member
תמימות מבורכת...

לקח לי זמן להבין למה זו נראית לך הטרדה מינית. אני מן הסתם לא הייתי נעלבת

נעלבת? אני הייתי מפחדת ו/או זועמת.

אבל זה לא קרה לי. והבחורה שקיבלה את ההצעה המפתה הזאת (יחד עם הרבה מעשים אחרים באותם יומיים שהיא עבדה שם, כמו פריצה חוזרת למרחב האישי שלה, נגיעות ושפשוף אפים (תאמיני או לא) ובדיחות גסות) היתה קורבן להתעללות מינית בילדותה. כפי שאת מתארת לעצמך, בשבילה זה לא היה כל כך משעשע.

למעלה