האם זו בגידה אמינית?

האם זו בגידה אמינית?

אצל מיניים הגבול די ברור אם שכבת עם מי שאינך זוגתך הרי שהינך בוגד.
מה הקו אצל אמיניים?

תרחיש דימיוני:
הדמוית: בחורה אחת שני בחורים
טיב הקשר: הראשון בן זוגה השני ידידה ו"אחיה בנפש".
רגשות: כלפי שניהם אהבה אולי רומנטיות יותר לחבר.
הבעות חיבה: אצל שניהם חיבוקים אולי אצל החבר גם נשיקה על הפה ואולי צרפתית?
וגם אולי לישון אצל שניהם במיטה כי לשניהם היא מרגישה קרובה בלב ובנפש.
אצל האחד זו קרבה של אהבת נפש ואצל השני זה גם כולל רגשות רומנטיים.

האם זו בגידה?
...

the0god

New member
דעתי הכנה,

בגידה בכל קשר איננה מוגדרת חיצונית אלא פנימית.

בעוד בקשר "רגיל" ישנו סטנדרט לבגידה, ישנם גם שם חריגים (נישואין פתוחים לדוגמא)

בקשר א-מיני ההגדרה מאוד ברורה לצדדים (לפחות כך זה בקשר שלי...) זאת אומרת שישנם גבולות שהם למעשה הקו בו הצד השני רואה במעשה בגידה, והגבולות בהן הצד העושה רואה בגידה (זאת אומרת, בגידה היא ההגדרה של בגידה של שני הצדדים גם יחד.)

זאת לדעתי ההגדרה של בגידה בקשר א-מיני, ולא כל מעשה או מחדל מסויימים.

דעה. :)

Brombit

New member

hatzilonit

Member
מנהל
מהות הבגידה היא בכוונות

ובהסכם שיש בין בני הזוג.

אצל זוג מיני, "לצאת" עם מישהו אחר לדייט רומנטי (גם אם לא כלל שום נגיעה) זו בגידה, אם לא סוכם מראש בין בני הזוג שמותר.

בגידה זה שקר,
מעשה\כוונה שמסתירים מהבן זוג,
הפרת אמונים (גם אם זה בא בצורה של "לא להגיד לבן זוגך שהפסקת לאהוב אותו").

IMHO, בגלל החברה המינית ברובה, התרגלו לחשוב "בגידה" = "יחסי מין מחוץ לזוגיות", כאשר בעצם הכל הרבה יותר מסובך...

Brombit

New member
אז תתייחסי את זה בהסכם

אם את רוצה לממש את התאהבות שלך ביותר מבן אדם אחד, בו זמנית.

אני מתכוונת

שאני מעדיפה מישהו אחד לרומנטיות אבל אני יכולה להתאהב בעוד
ואני לא מוצאת בזה משהו רע.
אני אוהבת להרגיש קרובה לאנשים אבל לזוג אני מעדיפה אחד
רק שלפי התגובות שהבנתי אז כנראה גם הדרך שלי בתיאוריה להרגיש קרובה
עלולה להתפרש כבגידה

Brombit

New member
אז שוב- דברי על זה עם בן הזוג P:

חפשי מישהו שלא יציק לו שתרגישי רגשות כאלה ואחרים כלפי עוד אנשים.

האני מאמין שלי בכל מה שנוגע לבגידה דומה למה

שכתב the0god.

קודם כל ולפני הכל חשוב לי שנבהיר משמעות של מילים:
המילה בגידה קיבלה קונוטציה של 'קיום יחסים מחוץ למערכת הזוגית' בזמן שזה כמובן לא הפירוש שלה אלה מקרה פרטי מאוד מיוחד שלה.
בגידה היא מעילה באמון. היא עשיית מעשה כנגד מי שבוטח בנו/ מאחורי גבו. פעולה שברור שתפגע בו בצורה כלשהי (פיזית או רגשית).
לכן, גם בגידה במערכת יחסים מינית לא חייבת להיות קיום יחסים מיניים דווקא, בדיוק כמו שציין the0god במקרה של מערכת יחסים פתוחה.
מאחר ומוסכם שם מראש שזה מותר - אין כאן בגידה/מעילה באמון. מנגד, בקשר פוליאמרי לא ניתן להגדיר קשר רומנטי עם אחרים כבגידה.

לכן, השאלה מה נקרא בגידה במערכת יחסים כלשהי, היא לא רלוונטית משום שכל זוג צריך לקבוע ולהגדיר את המערכת שלו ומכאן את המקרים בהם זה יחשב לבגידה.
(למעשה כל קשר ולא רק זוגי. מאחר וקשר יכול להיות מכל סוג שהוא. מעבר לקשר מרובה פרטנרים, יש קשרים גם בעבודה ומדינה וחברות כאלה ואחרות ובכל קשר יכולה להתקיים בגידה בהתאם למהות הקשר)

ולגבי הגבולות בקשר רומנטי אקלוסיבי (שאני מניחה שזו בסופו של דבר השאלה שלך):
זה נכון שבעולם הפיזי קל יותר לשים גבול מאשר בעולם הנפשי, אבל בסופו של דבר כשאנחנו בוגדים אנחנו יודעים את זה...
ולא פעם אפשר לשמוע זוג מיני שצד אחד קיים יחסים מחוץ למערכת אומר לשני: 'זה היה רק סקס. באמת שאין לזה שום משמעות!' בניסיון לחזור חזרה למערכת ולקבל סליחה...
כך שנראה שגם במצד המיני מכירים במשמעות של הרגש לא פחות מאשר במערכת יחסים שזה כל מה שיש בה.
אני לא חושבת שיש צורך לכמת מעשים כדי להגדיר רגשות.

אני חושבת שחשוב להבין שבגידה יכולה להתרחש גם בהיבט הרומנטי וזה נכון הן לקשר א-מיני והן לקשר למיני ושזה משהו מאוד אישי לכל אחד/ת.

למעלה