האם זה

האם זה ../images/Emo32.gif ../images/Emo35.gif

תאור מצמרר על רופאים שלא התייחסו לעדויות להתעללות בילד ולא מילאו את חובת הדיווח. לדעתי זה לא אוף טופיק - לכל מי שטוענות כאן נגד חובת הדיווח, זה מה שקורה גם לנשים, כשלא מדווחים. מה שווה יותר - "פרטיותו" ו"רצונו" של הקורבן, או חייו / חייה ? http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=133176

איזה טענות נגד חובת דיווח היו כאן?../images/Emo10.gif

לא זוכרת שראיתי כאלה? את יכולה להביא אותן? הסיפור הזוועתי הזה עושה לי דברים רעים מאד בבטן. מה לעשות???

הטענה היא שלי.

היו דיווחים ודיונים קודמים כאן בפורום והיו שפסלו את הצדקתה הבסיית של חובת הדיווח. לא כל הנימוקים זכורים לי אולם הידיעה הזו היא זו שגרמה לי להעלות שוב את העניין, בבחינת "תראו מה קורה כשלא מדווחים".

לפני כ - 10 שנים, שמעתי קולות בכי

של ילדה מדירה סמוכה. הבכי היה חוזר על עצמו כמעט כל לילה, ומעיר אותי. שמעתי גם את ההורים צועקים עליה ומאימים שאם לא תפסיק, עוד מעט תהיה לה סיבה לבכות. היא לא הפסיקה ואז הגיעו צלילים של מכות מלווים בבכי מר הרבה יותר. התלבטתי קשות אם לדווח. פחדשתי מההורים, שיפנו כלפי את האלימות שלהם. לא דיווחתי. אח"כ עברתי משם והלילות שלי הפכו להיות שקטים. המצפון שלי לא.

ציפי ג

New member
דיווחתי ו..

שכני בבנין ליד, סובלים מאלימות קשה של בנם נגדם. בחורף פחות שומעים, אבל בקיץ זה ממש גהינום. אם הם לא נותנים לו כסף, הוא מרביץ להם או לאחותו, עד שהם נותנים. אני צלצלתי מספר פעמים למשטרה. עד שהמשטרה מגיעה, בד"כ הבחור כבר מקבל את הכסף ובורח. בפעם האחרונה שהתקשרתי, יצאתי מהבית וחיכיתי שהמשטרה תגיע. אחרי שהשוטרים הגיעו, דברו עם ההורים (שכמובן הכחישו הכל, שהרי הם מפחדים מבנם פחד מוות), יצאו השוטרים לדרכם. הלכתי אליהם ואמרתי להם, שאם הזוג הזה ירצח, על מצפונם זה יהיה. כי הבחור מרביץ להוריו כל הזמן. רק לאחר שיצאתי, והזדהתי, הוצא הבחור מהבית לפנימיה. וכעת אנו יודעים מתי הוא מגיע לחופש, לפי הצעקות והמכות. לפני שצלצלתי למשטרה, שמעתי את הצעקות זמן רב, אבל היות ולא בדיוק ידעתי מה הולך שם, הרגשתי חוסר נוחות לצלצל ולהודיע למשטרה. רק כאשר בטעות הם השאירו תריס פתוח, ושמעתי הכל, העזתי וצלצלתי. יש איזו תחושה של חדירה לפרטיות כאשר עושים כזה דבר.

השכנים מולי קצת מפחידים.

בשנה הראשונה או השניה שגרתי בבניין שמעתי את הילדה הקטנה שלהם צועקת מחוץ לדלת "אמא, תפתחי לי" המון זמן, והאמא לא היתה פותחת לה את הדלת. היו עוד דברים, ותמיד תהיתי מה לעשות בקשר לזה, ובסוף לא עשיתי כלום. עכשיו הדברים נרגעו. לא יודעת אם מישהו התערב או לא.

למעלה