האם זה נכון

• פותח הנושא TIS
  • פורסם בתאריך

TIS

New member
האם זה נכון

שבחלומות לא מרגישים כאב? אם כן אז החלום הוא לא ריאליסטי כמו שאומרים.

מוקוש

New member
בתור אחת שקפצה מהגג בחלום אני

גאה להכריז כי בהחלט מרגישים כאב והוא ריאליסטי לחלוטין....

TAleader

New member
חחח... אהבתי... ../images/Emo13.gif

קרא לך פעם שנפלת בחלום ואז התעוררת במכה? זה בערך ככה... מתתי כמה פעמים בחלומות שלי ואחר-כך הסתובבתי עם מן הרגשת ריקנות כזו כמה ימים... לא נעים... אבל בעיקרון, המוח שלך הוא מבצרך ואם אתה לא רוצה שיהיה כאב אז לא יהיה... יש כמובן תנאים יוצאים מהכלל שמשנים את מה שאמרתי עכשיו, אבל זה פחות או יותר המצב... וואו.. נזכרתי עכשיו בחלום מ-ד-ה-י-ם ומאוד חזק שחלמתי לפני יותר משנה... אני הולך לכתוב אותו עכשיו, כי יש בו שאלה מאוד קשה...

wee man

New member
לא בדיוק... ../images/Emo130.gif

תראה, בעקרון בחלום כן מרגישים כאב. תנסה לדוגמא את הבדיקה הידועה של לצבוט את עצמך, כבדיקת מציאות היא לא תעבוד כי אתה תמצא את עצמך מרגיש את הצביטה. דוגמא אחרת: אם למשל תקח שפוד ממש ארוך ותחליט שעכשיו אתה עובר דרכו אבל תדע שלא ייקרה לך כלום אז אתה פשוט תלך דרכו. אולי תרגיש אותו בתוך הגוף שלך אבל לא תרגיש כאב. אם לא תדע בדיוק שזה חלום ותעבור דרך השיפוד אז די סביר שיכאב לך. בעקרון קורה מה שאתה מצפה שיקרה. כשאתה לא בחצלול, סביר להניח שתרגיש כאב כי המוח שלך מפרש את זה כמאין "מציאות", אמנם דמיונית לחלוטין אבל בכל זאת אתה לא יודע שזה רק חלום אז תחשוב שבאמת אתה נדקר (לצורך העניין) ותרגיש את הדקירה. כשתדע שזה חלום לעומת זאת, אתה תדע שכלום לא עומד לקרות לך, וזה לא כואב כי זה רק חלום אז סביר להניח שלא יכאב לך. אם תצפה דווקא להרגיש את זה ושזה יהיה מוחשי, זה באמת יהיה מוחשי ויכאב. הבנת פחות או יותר את הכוונה כי סיבכתי את זה קצת? ינון

shabaz

New member
אכן מרגישים כאב בחלום....

אז מה שאמרת הוא לא נכון... כמובן שמה שכן נכון, שמה שקורה לך בחלום לא יקרה לך במציאות... אז לכן אם תרגיש כאב בחלום אז הוא לא יקרה במציאות... אלא אם כן נגיד מישהו נותן לך אגרוף במציאות, אז אם לא תתעורר אתה תפרש את זה כמשהו בחלום ואז שתקום אשכרה תרגיש את זה...

לא מזמן היה לי חלום...

ובחלום עצמו לא הרגשתי כאב אבל לאורך כל היום אחריו כאבה לי היד. יש לי מין נקודה (שאני ממש לא יודעת מה היא או למה יש לי אותה) מתחת לפרק היד, וחלמתי שמישהו גדול , לבוש בשחור עומד מולי ושואל משהו כמו -למי יש נקודה , *לא זוכרת מה הוא אמר בדיוק
* והושטתי לו את היד כדי להראות לו והוא החזיק לי את היד. זה מה שאני זוכרת מהחלום, אבל בבוקר הרגשתי שהיד כואבת לי ובאיזשהו שיעור נזכרתי בחלום. לא יודעת אם יש קשר בין זה לזה...אבל סתם זה הזכיר לי את זה
פרינסס---,--´-{

למעלה