האם זה נכון?

Ricca

New member
זה לא למען "שלום בית".

זה בגלל שאני אוהבת את בן זוגי, ואני אסכים לכל דבר שהוא בנפשו.
ובהחלט קראתי והתעניינתי בנושא, ותיחקרתי את אבי, ואת בני דודי הרוסים הנימולים בגיל מאוחר, והגעתי למסקנה שהנושא הוא לא חד משמעי - ואם הוא לא חד משמעי אני לא מתכוונת להיות נחרצת.

והסטטיסטיקה שלך הזויה..
אני מכירה המון גברים נימולים ואף לא אחד שעבר ניתוח לתיקון פי השופכה. אם עשרים אחוז מהגברים עברו ניתוח כזה.. איפה הם?
ופין שעיר? בכלל לא ידעתי שיש פתולוגיה כזו..

וכעוסה אני לא. את כנראה קוראת אותי ככעוסה.
 

בקר12

New member
1 מכל 5 ילדים שנימולים יצטרך ניתוח תיקון?

מאיפה הסטטיסטיקה ההזויה הזאת?
 

Apfelwein

New member
אתם צודקים

כנראה שקראתי נתון שגוי.
הנתונים עליהם מדברים בנוגע להיצרות פי השופכה הם בין 5% ל- 8% מהנימולים.
אלה הנתונים רק בנוגע לסיבוך הזה. יש כמובן סיבוכים נוספים.
מצורף מאמר מענין בנושא של דר`אבשלום זוסמן-דיסקין .

מקווה שמי שמתענין שואל גם טורח לקרוא את המאמרים המצורפים.
 

Apfelwein

New member
אגב

גם מכירה אישית יוצא ברית המועצות שנימול בגיל מבוגר
והיום לא מצליח להגיע לאורגזמה, אלא אחרי אולי שעה או יותר.
האזור איבד תחושה.
 

אספרסו2

New member
ומה הקשר

האנטומי-פיסיולוגי בין העורלה לעיצבוב איבר המין
שגורם לדברייך לתופעה הפתולוגית שהזכרת
שלא יכול להיות קשור.
 

Apfelwein

New member
כבר קבעת שזה לא קשור?

אתה מוזמן לקרוא בעצמך. יש טונות מידע באינטרנט.
לא בא לי להתנצח והדיונים האלה באמת מתישים אותי נפשית. ממש.

צרפתי כאן כבר כמה קישורים. צפית בסרטון?
 

אספרסו2

New member
את מאמינה בצדקתך

אבל אנטומיה זה מדע מדויק ולכן ישנה
סתירה במה שטענת.
 

Nobilis

New member
בקצר?

העור בראש הפין מעוצבב לעייפה ורגיש מאד. תפקידה של העורלה הוא להגן עליו (לכן היא נסוגה רק בשעת קיום מגע מיני). ברגע שאתה מסיר את העורלה, לאורך הזמן העור הזה הופך לקשה יותר (בשל שפשוף בלתי פוסק בביגוד, וכו') ורגישותו פוחתת (חלק מראשי העצב מתים). זה גורם לירידה בהנאה המינית ביחס למצב בו האזור היה מוגן. אלו היו 30 שניות על העורלה :)

מה שכן - לאבד לגמרי את היכולת להנות מינית בשל הסרת העורלה - זה נשמע הזוי. או שהיה סיבוך שאנחנו לא מודעים אליו, או שמדובר במשהו פסיכוסומטי.
 

אספרסו2

New member
הקטע הראשון

שכתבת לא קשור לנושא שהתייחסתי אליו.

ראשי העצב מתים?עזוב אותך,
תתמקד במה שאתה מבין בו.
 

Apfelwein

New member
אספרסו

אתה עונה לאנשים בציניות ובארסיות.
לא נעים להתדיין איתך.
הדיון הזה בכלל טוחן מים מכיוון שבדר"כ אנשים עסוקים בלהתבצר בדעותיהם ובלנסות לשכנע ולא בלהקשיב.
אני תארתי מקרה בו האדם העיד זאת על עצמו. זאת היתה אבחנתו האישית בנוגע למה שהוא מרגיש. עם זה אתה לא יכול להתווכח.

ולעיניין התקרנות העור ואיבוד תחושה חלקית בעטרה:

התקרנות
קראטנזציה, באנגלית keratinisation.

הסיבוך נובע מאופי תגובת עור העטרה לחשיפה המתמדת ולא תלוי במיומנות של ביצוע המילה, הסיבוך לא יכול להיות מנובא בשום דרך ע"י המוהל/רופא.

המונח מתייחס לשינוי של עור העטרה עקב מילה. חלקו החיצוני של עור כל גופינו (שכבת האפידרמיס) מכיל תאי קרן (קראטין בלעז) שמהווים את השכבה החיצונית ביותר של העור. באיברים בעלי עור נוקשה שכבה זו עבה ועשירה יותר (למשל כפות רגליים) ובאיברים בהם העור עדין שכבה זו מינימלית (פנים וביחוד שפתיים) . הפעלת גירוי קבוע על עור גורם להתקרנותו כתגובת התגוננות מפגיעות חיכוך ושיפשוף.(למשל כפות הרגליים כשהולכים יחפים לעומת מי שהולך בנעלי ספורט כל הזמן) .

עור העטרה הטבעי הינו רירית דקה ודלה בתאי קראטין, המוגנת רוב הזמן ע"י העורלה ודומה בתכונותיה לרירית העפעף הפנימי בעין . רירית זו מתפתחת כחלק מהפרדות העורלה עד גיל 5 . כאשר העורלה נכרתת , לא נוצרת הרירית ובמקום זה נוצרת רקמה קרנית בשבועות הראשונים לאחר המילה. התקרנות היא תגובת העור לחשיפה ולשפשוף המתמיד בתחתונים/חיתול.

תהליך ההתקרנות הינו תהליך אקטיבי של ריקמת עור העטרה המתרחש מרגע יצירת צלקת יציבה לאחר מילה ולאורך כל חיי הגבר, והוא הפיך (ראה שיחזור העורלה .) ככל שהתינוק גדל והופך פעיל יותר, מתגבר החיכוך בעטרה בעת התנועה בפעולות היומיום וגוברת ההתקרנות.

מידת ההתקרנות תלויה בנטיה תורשתית של תגובת העור לתנאי החיכוך והיובש ובסביבת החיכוך בהם יהיה נתון הפין הנימול (מרקם אריג התחתונים, מידת התנועה של הפין בתחתונים וכו`)


במיקרים מסויימים מתרחש עקב ההתקרנות בעטרה כיהוי מיני בו הנימול מתקשה להגיע לסיפוק בשל עובי העור המונע תחושה בו (העצבים נמצאים בעומק העור ועובי תאי הקרן ממסך את הגירוי המגיע אליהם) .במיקרים קיצוניים אחרים מדווח הנימול על צורך במגע חזק מאד בעטרה על מנת להגיע לסיפוק מיני, עד כדי גרימת חבלות שיפשוף דמויות כוויה בעטרה.


נימולים רבים בגיל מבוגר חשים את השלמת הירידה בעונג המיני לאחר מספר שבועות מרגע המילה(כלומר לאחר שהעור השלים את ההתקרנות עקב חשיפת העטרה) ומשחזרי העורלה מדווחים על שיפור בעונג המיני ובסף הרגישות בעטרתם לאחר שבועות ספורים לאחר השלמת שיחזור העורלה , כלומר התהליך הוא הפיך בעטרה (ומושג עם שיחזור העורלה) בדומה למי שמפסיק ללכת יחף ונועל נעליים, מרקם עור כף הרגל שלו חוזר להיות דק ורגיש יותר. (ראה במילון זה: שיחזור העורלה )

שימוש בהתקרנות בעקבות מילה נעשה במיקרים מסויימים בעבר לטובת ריפוי של תלונות על שפיכה מוקדמת ורגישות יתר של הפין לגירוי מיני.

תגובה פחות רצויה של עור העטרה לחשיפתו ואולי כסיבוך של תופעת ההתקרנות היא היצרות פתח השופכה (ראה מונח במילון זה)
 

Apfelwein

New member
נ.ב

לא כיף לי
אני פורשת מהדיון.

אתה יכול לימול את ילדיך כראות עיניך

עדיין.
 

אספרסו2

New member
נ.ב.

אם כבר הכנסת את הילדים,
אני,כמוך,לא לבד בתמונה
יש עוד מישהו שמחליט.
 

אספרסו2

New member
אני לא מנסה לשכנע

זה מדע האנטומיה שאין עליו ויכוח,
אם התופעה שכתבת עליה היא פסיכוסומאטית
אז הרי שנכון מה שכתבתי.

ואם האמת היא ארסית בעייניך
אז תלמדי להתמודד.
 

Nobilis

New member
נטפלת לטפל

תחליף "ראשי עצבים מתים" ב-"עור מחוספס יותר". אתה נטפל לטפל במקום לעיקר. ביקשת הסבר וקיבלת, בלי התלהמות מיותרת. אני מזמין אותך גם לקרוא את משיכת הכתפיים: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=691&messageid=162732389

ולגבי התמקדות במה שמבינים בו - אתה רופא עם התמחות במערכת העצבים?
 

Nobilis

New member
אספרסו...

בינתיים היחיד כאן (כמו גם בשרשורים קודמים בהם דווקא נעלמת לאחר שהוכח שטעית, דבר בו אתה אוהב להאשים אחרים) שעסוק בהפרחה הוא אתה. לא יודע מה אתה רוצה.

רוצה להאמין למחקרים בנושא? תאמין. רוצה לא להאמין? אל תאמין. רוצה לנסות להיעזר בהסבר שנתתי לך - תיעזר. רוצה לא להיעזר? אל תיעזר. חשבתי לתומי שמטרתך בשאלה הייתה באמת לנסות ולהבין. ניסיתי לעזור. מכה על חטא - לא ידעתי שהעניין שלך הוא בטפל (מי ניצח!) ולא בניסיון הדדי להבין. אין לי עניין בזה, ויכוחים עמך אינם נעימים ברגע שאתה נכנס למצב הלוחמני הזה.

אני יכול להציע לך לכתוב כאן http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=202 אם אתה רוצה להמשיך (יש לי תחושה שהם ישמחו לשירשורים מפלצתיים בנושא). אני מיציתי.
 

אספרסו2

New member
ושוב

אתה מקשקש לריק,
ההסבר שהסברתי פשוט למי שמסוגל להבין,
כנראה שאתה לא.

העיצבוב לעטרה מגיע מבסיס האיבר
לכן פגיעה בעורלה לא תפגע בתחושה של כל איבר המין.

סבורני שדווקא הסכמת עם זה ואתה ממשיך ודש בענין.
 

Nobilis

New member
נסה שנית

כנראה שכאשר אתה נכנס לסיחרור יש לך בעיות בהבנת הנקרא.
 
למעלה