האם זה נכון

אלינור43

New member
האם זה נכון

שלמעשן כבד קל יותר להגמל מאשר זה שמעשן 2/3 סיגריות ביום ? הרי זה שמעשן מעט, לא חושב כל היום על סיגריה ויהיה לו יותר קל להגמל. אולי זה יכנס לספר הבדיחות העצובות... אני מעשנת כ"כ כבדה שכשאני במחשב אני מקלידה ביד אחת כי ביד השניה יש תמיד סיגריה.

הבעיה הינה לא עצם זה שחושבים על סיגריות אלא

מה חושבים, המעשן הקל, חושב על הסיגריות המעטות שמעשן ביום כיקרות מפז. המעשן הכבד לא חושב עליהן בערגה אלא בתיעוב בד"כ, ולכן אשליית התועלת וההנאה פחות חזקים אצל המעשן הכבד. ומהטעם הזה, יותר קל לו לראות את התופעה כמו שהיא באמת!!! ולהשתחרר מימנה, ונכון, זהו עוד צד באבסורד

inbar271

New member
מעשן כבד

מי שמעשן 2-3 סיגריות ביום כנראה לא מכור גופנית, ולכן יתמודד רק עם הפרדה מההנאה, מי שמעשן 10 סיגריות ומעלה כמוני יסבול גם מהפרדה וגם מתסמיני הגמילה כמו: חוסר ריכוד, דיכאון, חוסר שינה, סחרחורת, כאב ראש תבחרו.

זו בדיוק שטיפת המוח שחברות הסיגריות עמלו רבות

כדי שתדקלמי ותפחדי להפסיק. אני מכירה את זה מקרוב, גם אני דיקלמתי את זה 25 שנים, עד שנחשפתי לגישה שנתנה לי הזדמנות להתבונן על הדברים מזווית חדשה, שבאמצעותה זכיתי בחופש מהשיעבוד לסיגריות ולכלא הרגשי שהם הביאו עימן...

black scar1

New member
איזו הגזמה..

אני אמנם לא עישנתי תקופה מאוד ארוכה יחסית (כשנה) אבל הגעתי בסוף לכמות של כמעט קופסה ליום והתסמינים הכי קשים שמרגישים בגמילה הם קצת חוסר שקט, אולי קצת קוצר נשימה ואולי חרדה קלה ב-יומיים שלושה הראשונים. לא נראה לי שהסימפטומים עולים על אלה או נמשכים יותר זמן. והם גם כמובן שונים מאדם לאדם, ויש אנשים שלא חווים כלל סימפטומים. הסימפטומים שתיארת נראים לי מוגזמים, וגם אם נכונים, כניראה לא עולים על יומיים שלושה.

grinberg

New member
מנסיון חם לא היו לי תופעות לוואי כאלו

ועישנתי קופסה יום יום משך יותר מ-5 שנים. תופעת הלוואי שהיו לי הן קצת קוצר נשימה (ממש מדי פעם אני שואף אויר במכה אחת כמו שעושים בסיגריה) ואני קצת עצבני ולא יותר מזה וגם זה בעצמו במידה מועטת.

למעלה