האם זה נכון?

האם זה נכון?

אתמול היה לי ויכוח עם בחור. הבחור טען שלמרות שהוא למד בישיבות שחורות, הישיבות לא נותנות מענה לבחורים שרוצים בשלב מסויים (לפני שהם מתחתנים) ללמד מקצוע אקדמאי. הוא התחיל שנה שעברה ללמד באקדמיה, ולכן הוא לומד במקביל ב"שערי יושר", לטענתו זו הישיבה השחורה היחידה שמקבלת בחורים גם כשהם לומדים מקצוע במקביל. זה נכון? אין ישיבות עם שם יותר טוב מ"שערי יושר" שבהם ניתן לשלב לימודים אקדמיים יחד עם לימוד בישיבה??

winkinsmily

New member
באיזה שלב של היום הם אמורים לשלב עוד לימודים?

לבחורי ישיבה אין הרבה שעות פנויות הסדרים נמשכים עד הערב מה שכן,בישיבות כמו מיר למשל,בהן אין פיקוח הדוק והבחורים יכולים לבחור לאילו שיעורים להיכנס בחור מוכשר במיוחד יצליח לשלב לימודים (אוניב' פתוחה וכדו')

אין לי בעיה עם זה שהוא משלב

לימודים אקדמאיים ויחד עם זאת לא מזניח את הלימוד במסגרת ישיבתית (אפילו מס' שעות ביום). הבעיה שלי זה הישיבה בה הוא בחר ללמד במקביל- לפי מה שאני יודעת ל"שערי יושר" אין את השם הכי הכי... לכן אני שואלת האם אין ישיבות טובות יותר, ישיבות בעלות שם טוב יותר, שאפשר ללמד שם במקביל?? ואם יש כאלו (אשמח לשמוע האם יש ואילו?) אז זה תמוה מדוע הוא בחר דווקא בישיבה זו??

תראי רגע,

בציבור החרדי ישנה בעי'ה. כאשר מציעים לרבות,בחורים שקובעים עיתים לתורה ושחטאם היחיד הוא שהם לא באיזושהי "מסגרת" שנקראת ישיבה. או ישיבה שהשם שלה לא מפורסם בקטלוגים יקרי ערך. הן מסרבות בקטלניות. ואותם בחורים,יכולים להיות גדולים בתורה וביראת שמיים מהרבה בחורי ישיבה גם יחד. רק מה לעשות שלא לכולם מתאימות המסגרות הללו. יש בחורות שיותר קורץ להן הטייטל של ה"בחור-ישיבה-מישיבת-השם-המעולה" מאשר מה היא באמת מידת יראת השמיים שלו. יש בנות שמקטלגות לפי השם של הישיבה והסגנון הסטיגמטי ופחות לפי הבחור. ואולי זה לא הבנות אלא הספיגה שבאה מהבית. לכולנו יש נטיי'ה להכניס אנשים ותכונות להגדרות ברורות ולתבניות,פשוט כי זה חוסך לנו מקום בראש. הבעי'ה של לא מעט ישיבות היום היא שהן מחנכות להיות בן ישיבה ולא בן תורה... זה שאדם יושב ולומד בישיבה מכוון אותו למסלול כלשהו בחיים,אבל זה לא יעזור כל עוד הוא לא ירצה לשלב את זה בעצמו בחייו. הרי בסופו של דבר,בחורה מתחתנת עם בן אדם ולא עם חבילת ספרים. מה שאומר שהמידות הטובות הן הדבר הכי חשוב. גם אישתו של רבי עקיבא,בחרה אותו על פי מידותיו הטובות ולא לפי ידע תורני והוא יצא רבי עקיבא!!! בזכותה!!! "ואמר רב יצחק אלו נשותיהן של ת"ח שמנדדות שינה מעיניהם בעוה"ז ובאות לחיי העוה"ב" כך כותבת הגמרא. מי שבאמת רוצה בעל תלמיד חכם,בעל מידות טובות ולא רק איזשהו שלט שיהי'ה תלוי לה על המצח "התחתנתי עם בן-ישיבה-מישיבת-השם-המעולה" היא גם תצטרך להקריב. הפלומבות הללו על האדם לא משנות כלום. ובקיצור, אל תסתכלי בקנקן {או בזקנקן} אלא במה שיש בו.

כנראה שלא התעמקת בשאלה ובתגובות שלי.

אני כתבתי ושאלתי האם אין ישיבות נוספות בהן ניתן לשלב לימודי מקצוע יחד עם לימוד בישיבה. וכן, אני חושבת שבמידה ויש מספר ישיבות כאלו (שמקבלות בחורים שגם לומדים מקצוע) ואחת מהם היא עם שם די לא טוב, אז זה מעורר תמיהה מדוע מבין הישיבות שהבחור יכל ללמד בהן הוא בחר דווקא את הישיבה הזאת. זה לא אומר שהבחור שלילי, זה לא אומר שהוא לא לומד וזה לא אומר שהמידות שלו מקולקלות. את כל זה צריך לבדוק (בפגישה כמובן, כי בבירורים אצל החברים כולם צדיקים יראי שמיים עם מידות מעולות), אבל לכל בחירה יש סיבה, ולכן אם מבין מספר ישיבות הואר בחר בישיבה הזאת אני יברר איתו למה?

אץ קוצץ

New member
אכן

כמו שציינו, חוץ ממיר שאין פיקוח אין עוד ישיבות רגילות שמאפשרות לימודים מחוץ לישיבה רק שערי יושר וישיבות דומות

חושבת25

New member
הערה

בדכ בחור ישיבה חרדי צעיר ומוכשר לא לומד מחוץ לישיבה.הבחורים שמשלבים לימודים בחוץ הם בדכ בוגרים מעט וכמעט ואין בחורים בישיבות סטנדרטיות שישלבו גם לימודים בחוץ,במקום להפלט לגמרי מהמסגרת הם עוברים לישיבות שמקובל שם כן לשלב לימודים.במיר ישנם רבים כאלה(יש גם כאלה שרק רשומים אך לא קשורים למקום)וגם בשערי יושר יש בחורים טובים שחפצים להתעלות בתורה וגם ללמוד מקצוע ואני סבורה שבשערי יושר קל יותר להתעלות ברוחניות מאשר בישיבת מיר.(כמובן בלי להכליל וכל בחור הוא עולם בפני עצמו)בהצלחה לך.

חושבת 25

אני מתכוונת לבחור בוגר, ולכן בשלב הזה הוא משלב גם לימודים... תודה
על הפירוט!

למעלה