האם זה נכון עובדתית ש

shlulit

New member
האם זה נכון עובדתית ש

גברים נוהגים טוב יותר מנשים? אשמח לקרוא מאמר בנושא (רצוי בעברית) אם למישהו יש קישור.. תודה מראש!

יצא לי בשבוע החולף...

להיתקל בכל-כך הרבה פורומים שדנו.. עד כדי מריבות בנושא הזה... אבל אני לא מוצאת מאמר. עצתי היא: שימי את השאלה בפורום ´פמיניזם ומעמד האישה´, טל קר וחנה בית הלחמי בטח ימצאו לך משהו, או יביאו עובדות מעניינות...

anat30g

New member
גברים מעורבים יותר בתאונות קטלניות

נשים אולי דופקות את האוטו בחניה, אבל גברים הם המעורבים הראשיים בתאונות קטלניות עם נפגעים והרוגים. בכל מקרה הנה כמה אתרים עם סטיסטיקות בנושא תאונות דרכים, שמין הסתם אינדיקציה לטיב הנהיגה. http://www.geocities.com/Athens/Delphi/8690/statistics.html http://www.autonews.co.il/departments/?did=360 http://www.cbs.gov.il/press202.htm

IC4

New member
אז מה זה אומר?!

זה לא עומד כלום.... אני לא מנסה להגן על אף אחד ואיני גזעני אבל אם כבר ויכוח חביב כמו שהועלה כאן זה שגברים נוהגים יותר גרוע מבנות , לא אומר שבנים לא נוסעים גם יותר טוב מבנות.. בכלל אני מכיר בנות שיגידו שבנים עושים הכל יותר טוב מבנות וכשחשבתי על זה פעם הגעתי למסקנה שזה די נכון ממובן מסוים כלומר נגיד השף הכי טוב בעולם הוא גבר ולא אישה
? אבל זה סתם שטויות ולא דעה פוליטית או רצינית. זה כמו לשאול אם לשחורים יש... (איני מנסה להיות מתלהב ומתחכם , אבל השאלה שהועלתה כאן היא מקבילה לזה. טוב בעצם כן מתחכם)

זה ממש מעניין!

אנחנו בקטע מדעי עובדתי, ולא בהטחת האשמות ילדותיות וחסרת בסיס, נכון? אז הלכתי לכמה אתרים מעניינים: זוכרת את הבובות של מבחני ריסוק? (תמונה מצורפת) אז מצאתי את האתר שעושה את המבחנים האלו. יש להם ים של חומר מאד עובדתי ומדוייק על הנושא. כאן יש רשימה של מאמרים וסטטיסטיקה על נשים נוהגות. במאמר הזה, לדוגמא, מסבירים תופעה מעניינת: גברים נוטים להתפגר לאין שעור בתאונות דרכים (מצורף גרף). בגלל כמה סיבות: הם נוהגים יותר קילומטרז´, הם יותר נוהכגים על אלכוהול, פחות שמים חגורות בטיחות, ונוהגים בצורה יותר מסוכנת. אבל! הם גם אומרים שפשוט יש היום יותר נשים על הכביש, וב-20 שנים האחרונות דווקא חלה ירידה(13%) של מוות אצל נהגים, ועליה(12%) אצל נהגות. עוד נתון מעניין, הוא שמי שנוסע עם נהגת, יש לו 47% סיכוי למות, שזה כמעט זהה לאחוז אצל הגברים.

ועכשיו דעות אישיות + מבחן!

לרוב הנשים פשוט יש פחות קואורדינציה בממוצע. אני יכול לנחש בוודאות של 95% האם לפני יש אישה או לא, כשאני רואה רכב שנוסע גרוע. אחותי (אישה) אומרת שנשים נוהגות פשוט יותר גרוע, ולא פעם היא מקללת אותן בכביש (אחותי נוהגת ממש טוב, דרך אגב) עם אמא שלי אני תמיד תופס את השילדה של הרכב בפאניקה עד שאני יורד מהאוטו, ואני לא בנאדם היסטרי (אמא שלי נוהגת 30 קמש גם מחוץ לעיר) גיא אמר לי שלדעתו נשים מעורבות הרבה יותר בתאונות קטנות של פחחות (הם דופקות את האוטו בחנייה, למשל) אבל פחות בתאונות קטלניות (גברים פשוט אוהבים למות צעירים ומשותקים, כנראה) ועכשיו, למבחן, שאפשר למדוד במספרים: תקחי 5 בנות + 5 בנים מגילאים מקבילים. תני להם משחק בסגנון נינטנדו או משהו (שכולל טיסה או נהיגה), ותבדקי א. כמה זמן לוקח לכל אחד להשתלט על המשחק ב. כמה פסילות יש לגברים לעומת נשים בפרק זמן קבוע של משחק, ג. כמה נקודות, או % הצלחה יש לנשים לעומת גברים. ובונוס: המקום האחרון שאפשר לקבל בו תשובה ראציונאלית למשהו הוא פורום של פמיניסטיות. לא ניסיתי, נכון, אבל מותר לי לנחש לפעמים...

anat30g

New member
לשמשון הגיבור

גבר/זכר שמשחק נינטנדו לא מסוגל לעשות שום דבר נוסף חוץ מאשר לשחק - הוא לא ישמע שאלות שנשאלות ולא יוכל לגייס תשובות (אפילו דביליות) - כי הנטיה המולדת של זכרים היא ריכוז בפוקוס במטרה - שאריות אבולוציוניות של הזכר צייד בטבע. אישה/נקבה לעומת זאת - אולי לא תגיע לתוצאה מעולה במשחק - אבל בו זמנית היא תכין ארוחת ערב, תעשה כלים, תדבר בטלפון וגם עם זה שיושב לידה, תחשוב המה תלביש מחר את בעלה ואיך תארגן הסעה לילד מהגן... אישה לעולם לא עושה דבר אחד בלבד!!! גבר לא מסוגל לעשות יותר מדבר אחד!!! המידע נשאב מערוץ הנשיונל ג´אוגרפיק מאחת התוכניות בנושא המלחמה בין במינים.

גלי®

New member
ענתי , בלי שום קשר , אם לדעתך יש

ממצאים מעוגנים במציאות או לא , פשוט אהבתי את ההודעה שלך , והייתי חייבת להגיד לך את זה !

גלינקה™, בלי קשר לאהבה או לא... ../images/Emo8.gif

ההודעה של ענתי מעניינת בהחלט
ואני מרגיש שזה נכון בד"כ. השאלה הקטנה שלי היא, איך, לדעתכן, זה משפיע על איכות הנהיגה (אם כבר מדברים על זה ספציפית)

anat30g

New member
השפעה ישירה - לפי מלחמת המינים

מאחר והמוח של אישה בנוי כך שהיא יכולה ל"עשות" כמה דברים בו זמנית... ז"א הריכוז שלה מתחלק לכמה מקומות - כשהיא נוהגת היא "עסוקה" בעוד מיליון דברים... לפי טענת החוקר בתוכנית שממנה "שאבתי" את המידע - ההבדל בתפקודי המוח בין גברים לנשים נעוץ בתפקידים הביולוגיים של הזכר והנקבה בטבע הקדמון. בעוד הזכר הקדמון היה צייד, הנקבה הקדמונית ישבה במערה, טיפלה, בישלה, עיבדה עורות, לנקבה הקדמונית היו מגוון רחב של פעולות "ביתיות" - אבל תמיד היא היתה צריכה להישאר קשובה לצאצאיה, להשגיח שהם יהיו בטווח ראיה, שתוכל להגן עליהם מפני חיות טורפות ושאר צרות... לכן, לא משנה מה עשתה - הריכוז שלה לכן נחלק תמיד לעוד דבר או שניים. ועוד משהו מעניין ביחס לקישורים חברתיים - שלא קשורים לנהיגה - בעוד הזכר שצד התנהל בקבוצות קטנות או לבד, הנקבה הקדמונית היתה חייבת לפתח קישורים חברתיים על מנת להסתדר במערה עם שאר הדיירים... התוכנית הזאת בעצם העבירה מסר שחינוך לשיוויון זה יופי כערך, אבל בתכלס אין שיוויון מבחינה גנטית. יש בנו טביעות גנטיות בנות מיליוני שנים שעושות את ההבדל בין זכרים לנקבות, שגם אם נתעלם מהן, הן עדיין יהיו שם בתוך הDNA שלנו.

95%???

לא הגזמת קצת? אני רק יכולה לקוות בשבילך שטל קר לא תראה את השרשור הזה.. אחרת אתה כבר לא תהיה כ"כ גיבור...
* אמרתי או לא אמרתי שהנושא הזה יכול בסוף להוביל למריבות?

חס וחלילה מריבות

גם הכותרת של התוכנית של ענת "מלחמת המינים"... למה מלחמה? לא חשוב.. אמרתי 95% ואני מתבסס על כל הפעמים שראיתי רכב שנסע בשלומיאליות, ואח"כ יצא לי לראות את הנהג(ת). אז זה נתון אישי, ולטעמי הוא אובייקטיבי. אם יש מישהו שהתרשם אחרת, שיסביר את דעתו בהגיון ובישוב הדעת... אני יקשיב בסקרנות, ושום מלחמה לא תצא מזה, אלא רק שני אנשים שלמדו דעה נוספת. אם מישהו רוצה להלחם איתי, שיבוא ניראה אותו גבר, שיבוא לירוחם. אולי לאזיירביג´אן. בעצם, עדיף ישר לסיביר. ויפה שעה אחת קודם.

Snapple

New member
ואני יכולה להגיד לך ש...

95% מהפעמים שאתה רואה מכונית עושה מהלך שיכול להביא לתאונה זה יהיה בן! בנים רוב בזמן כול כך עסוקים בלחשוב כמה מגניבים הם שהם נוהגים שהם לא שמים לב לכלום כמו את מי הם חותכים, את מי הם כמעט הרגו בדרך את העובדה שזה כביש משולב והם נוסעים על מאה רק כדי שהחברים שלהם ייראו אותם! מה שכן בנות אולי קצת יותר הססניות וזה גורם להן לחלק מן הטעויות אבל שזה מגיע לתכלס הבנים הם הגורמים העיקריים לתאונות קטלניות!

itaf10

New member
אם מותר לי להשחיל מילה בנדון...

אני נחשבת כנהגת מקצועית, כאחת כזו שיש לה הרבה נסיון בנהיגה על הכביש מצטטת את דבריו של Snaple - 95% מהפעמים שאתה רואה מכונית עושה מהלך שיכול להביא לתאונה זה יהיה "גבר".(נקודה) זה בדוק . אולי נשים קצת יותר הססניות וזה גורם חלק מן הטעויות (כמובן לא כולן) מאחר שרוב הגברים חושבים שלהם מותר הכל- הם מצו´אים ובכביש הם "טייסים" ללא רשיון טייס, החלק הגדול מהם שחושב שהוא תמיד צודק והוא הכל יכול, גורם לכך שנשים יחשבו נחותות מהם. אך ההיפך הוא הנכון... (שוב מתוך נסיון). בכביש תהייה חכם, סע כחוק ואז תהייה גם צודק "מוטב להפסיד רגע בחיים, מאשר להפסיד את החיים ברגע"!!!! לילה טוב , סעו בזהירות שנוכל להיפגש... שלכם איטה אז סעו בזהירות שנוכל להיפגש...

מיכה די

New member
הנקודה היא....

סליחה שאני מתפרץ לפה ככה פתאום, אבל כמו שאת אומרת - "95% מהפעמים שאתה רואה מכונית עושה מהלך שיכול להביא לתאונה זה יהיה בן". זה נכון אבל בגלל שזה גבר... אז סטטיסטית לא תתרחש שום תאונה... מה שאני אומר - בעיני אשה זה יראה כאילו הוא עוד רגע גורם לאסון רב נפגעים אבל בעני גבר זה אפילו לא היה קרוב לתאונה... ואגב שמשון - אני איתך ב 95%. תמיד אני יכול לזהות אם זאת אישה מקדימה או לא. לפעמים אני חושב שזאת אישה אבל מתברר שזה סתאם אדם זקן אבל זאת כבר סוגייה אחרת

kaligola

New member
לפני שאתם יוצאים בהכרזות ..!!

ישנם סיבות מדעיות ומוכחות לכל הסטטיסטיקות למיניהם שהצגתם פה בצורה "חסרת אחריות" ממש. יש לזכור כי יש הרבה יותר נהגים גברים מנשים. בנוסף, הוכח שנסיעות ארוכות (משפחתיות) מתבצעות לרוב ע"י הגבר, וברמת המאקרו - נסיעות מהירות ומסוכנות יותר יחסית. לכן הסטטיסטיקה מוטה לרעת הגברים. ישנן עוד הרבה סיבות ומי שמעוניין לקרוא קצת, שיפנה למחקריו של פרופ´ דויד שנער מאוניברסיטת בן-גוריון.

itaf10

New member
קליגולה ידידי

לא בהכרח שנסיעות ארוכות (משפחתיות) מתבצעות לרוב עי הגבר. להיפך, שים לב! רוב הנסיעות "במבחן המשפחתי" נעשות ע"י הנשים, שהן בדר"כ נסיעות בחופשה ולרוב הן ארוכות.

למעלה