האם זה נכון בשבילי?

האם זה נכון בשבילי?

שלום,
לאחרונה אני רואה שאני ממש לא מרוצה ממה שאני, מאופן שבו אני רואה דברים, איך שאני מקבלת דברים ואיך שאני מתנהגת.
בכמה מילים אספר שאמרו לי די הרבה שאני אדם שלילי (לא אנשים שאני ביחסים רעים איתם, אלא אנשים קרובים אלי ששאלתי מה לדעתם מאוד בולט באופי שלי). אני די לא אוהבת אנשים ואין לי בעיה להיות עם עצמי תקופות ארוכות, יש לי חברים וחברים טובים, אבל אני לא מהאנשים האלו שצריכים קשר יומיומי או קשר פנים מול פנים (אני יכולה להסתדר נפלא בלי לראות את אותו אדם יותר משנה, אלא רק בקשר אינטרנטי וטלפוני). שמתי לב ש99% מקשרי האנוש שלי נבעו ע"י הצד השני ושאני בכלל לא יוזמת קשרים (פשוט כי אני לא באמת חושבת שאני צריכה את זה וזה לא מעניין אותי). אבל לאחרונה שמתי לב שבמקומות העבודה האחרונים שלי... אין לי בכלל חברים... ז"א- יש לי קולגות, אנשים שאני יכולה לדבר איתם על ענייני העבודה, אבל אין לי על מה לדבר איתם מעבר לזה, הם לא מעניינים אותי ו...לא בא לא לשבת איתם אחרי העבודה. זה דבר שממש מתסכל אותי, כי אני יודעת שזה לא טוב.
אני יכולה ללבוש מסיכה חייכנית ויכולה להיות כריזמטית מאוד, אבל באמת- אני די שלילית ודי לא אכפת לי מאף אחד וזה, מפריע לי. פתאום.
אני יכולה לומר שזה נובע מאנשים בעבר שלי שאכזבו אותי, ולא בא לי להיקשר ולהפגע, אבל אני לא מחפשת לנבור בעבר עם פסיכולוג בשביל להבין למה וכמה, אני רוצה להבין מה אני יכולה לעשות בשביל לצאת מהמצב העכשווי שלי ולהיות יותר "אדם של אנשים", או בעלת "אופי חם ומזמין".

מה לדעתכם יתאים לי? אימון? איך כל העניין הזה מתבצע? המאמן אומר לי מה לעשות? יש איזשהן שיטות? יש זמן מסויים שרואים שינוי?
כבר הייתי אצל מישהי שהתיימרה להיות מאמנת והבטיחה לי שתוך זמן מסויים אני אראה שינוי, אבל היא רק נברה ונברה בעבר שלי ובכלל סטתה ממה שביקשתי ממנה, אז החלטתי להפסיק עם הפגישות...
בכל אופן, אשמח להמלצה...

דיוידל

New member
שאלת השאלות

שלום לך,
שאלת השאלות היא האם את בכלל רוצה בשינוי? לפי מה שהבנתי מדברייך שאינך מעוניינת בשינוי. ואז את מציינת שפתאום מפריע לך שאת מקבלת משובים שאת שלילית (באיזה אופן? איך זה בא לידי ביטוי?).
אם את בכנות מעוניינת בשינוי אז האימון יתאים לך. האימון אמור להתייחס למה מפריע לך בחייך היום. ציינת שביקרת אצל מאמנת בעבר אך היא "בכלל סטתה ממה שביקשת ממנה". מה ביקשת ממנה?
כאשר תהיי במקום שאת רוצה בשינוי - כל מה שנותר זה למצוא את המאמן/ת שיתאים לך.
בהצלחה,
דיויד

רוצה שינוי

מפריע לי שאני משדרת שליליות. אני תמיד חושבת על התסריט הגרוע ביותר, יוצאת מנקודת הנחה שכולם מנסים להרוויח על חשבוני ושלכולם יש מניע רע ונסתר (רוצה להאמין שזה לא נכון, אבל זאת האינטואיציה הראשונית שלי לצערי. אני רואה אנשים אחרים, שהם מושכים אליהם אנשים ותמיד חייכנים וכייפיים וגם אני רוצה.. ובכלל, אני רוצה להיות קלילה יותר ולא כזאת כבדה.. פשוט לא יודעת איך מגיעים לשם.

מהמאמנת ביקשתי לעסוק בקרירה והיא העבירה את זה איכשהו ליחסים במשפחה, מה שביקשתי ממנה חד משמעית לא לעשות כי לא רציתי להיכנס לזה. אחרי כמה פעמים שהיא סחפה לשם, החלטתי שהיא לא בשבילי.

שינוי דפוסי חשיבה

תיארת דפוסי חשיבה שלילי שיש לך "אני תמיד חושבת על התסריט הגרוע ביותר"
כדי לשנות איך שאת חושבת מרגישה וחשה, כדאי להתמקד ולטפח הרגלי חשיבה חיובים.
למשל שמשהו כן מסתדר (גם אם הוא קטן וכביכול לא רלוונטי) כדאי להיות מודע אליו ולהודות על כך, לחוש הכרת תודה.

שינוי דפוסי חשיבה יכול לקחת זמן, אבל עם מוטיבציה מודעות והתמדה, ניתן לראות תוצאות ראשוניות כבר אחרי כמה שבועות.

nlobak

New member
היי

הודעתך קצת בלבלה אותי
אסביר למה: מצד אחד מתקבל הרושם שטוב לך עם איך שאת, אין עם זה שום בעיה, וזה בסדר גמור מצידך להמשיך כך - להיות בקשר רק עם מי שיוזם אותו איתך, להיפגש לעתים רחוקות וכו'...
מצד שני נשמע שהערות ודרישות הסביבה כלפיך גרמו לך להרגיש לא טוב עם מי שאת ורצון להשתנות...

עכשיו - חשוב שתבחיני האם זה באמת המצב? האם השינוי שאת רוצה הוא אותנטי ומגיע ממך, מבפנים, או שזה משהו שאת רוצה לעשות כדי לספק אחרים?

אפשר למצוא הגיון בסתירה

"אזור הנוחות" - מוכר ולא רוצים לשנות אותו.
מצד שני לנוחות הזאת יש מחיר, היא לא באמת טובה.

nlobak

New member
אולי כן ואולי לא...

לדעתי זה משהו שעליה לבדוק עם עצמה.
ומעבר לכך - חשוב להיות מודעים לסיבה האמיתית, אחרת התהליך לא יתקדם.
גם לגבי האם הנוחות "טובה" או "לא טובה" - זה מאוד סובייקטיבי, ואנחנו לא יכולים לשפוט ערכים של אדם אחר.
יכול להיות שזה שווה את המחיר ויכול להיות שלא. אבל זה משהו שמצריך בדיקה בכל מקרה.

לגבי הנוחות

אין פה שיפוט, הנחתי שהנוחות לא טובה משום שהיא ציינה איזה בעיות נגרמות לה עקב אותה נוחות, בעיות שהיא רוצה לשנות.

על ה

אני מבינה מימך שהמצב שאת נמצאתבו מפריע לך.
השלליות שבך והמרחק מהאנשים זה מנגנון הגנה שבנית לעצמך כדאי להפסיק להפגע
מה גם על הדרך יש נטיה לשכנוע את עצמי לא מפריע לנו להתרחק מאנשים מכיוון שהאופציה של להפגע יותר כואבת .

לתשובות
1.אימון יכול להתאים לך ,מאמן טוב יוכל לומר לך עם זה לאימון או טיפול או שילוב בין השתים
2.הענין מתבצע בכך שאת קובעת מה מטרת האימון ובדרך כלל בפגישה את והמאמן קובעים יחד מה את הולכת לעשות באותו שבוע שנכון לך \לתהליך
3.יש מספר שיטות אימון ועל כן רצוי לברר עם המאמן באיזה שטיה הוא עובד
4.מאמנת לא יכולה להבטיח לך שינוי השינוי תלוי בעד כמה את רוצה להשתנות
5במידה ואת מפנימה את הידע מתרגלת לאט לאט את והסביבה רואים שינוי לגבי הזמן כל אדם הוא עולם ומלאו ולכל אחד יש את הזמן שלו שזה קורה.אימון זהו תהליך ממוקד וקצר ועל כן אם את לא מרגישה שינו בפרק זמן סביר לך. אין טעם להמשיך
6.ולבסוף נברה ונברה......... באימון ליחסים נהוג מדי פעם לגעת בעבר נחוץ לתהליך,למרות שזה כואב

בהצלחה בהמשך

למעלה