האם זה נורמלי

תרזיטה

New member
האם זה נורמלי

שילד בן 5 יוציא את הפין שלו בגן, בריכוז, לעיני כולם?

חני ב

New member
לא יודעת מה לאמר לך

לדעתי גם בגיל 4 זה מעשה שלא יעשה. לא יודעת אם הייתי מכנה את זה "נורמלי" או "לא נורמלי" אבל ילדים לא עושים את זה. היה לי תלמיד בכתה א' שהוריד את מכנסיו באמצע שיעור ספורט. יום אח"כ היתה לי שיחה עם היועצת והוריו כי המעשה הוא חמור מאד. מציעה לך לשאול את השאלה שלך בפורום "ייעוץ פסיכולוגי" אותו מנהל גרא. הוא יענה לך תשובה מקצועית.

RONITUDI

New member
מה הקשר ?

"מעשה שלא יעשה ?ילדים לא עושים את זה?" את בטוחה שאת מורה במשרד החינוך כי אם ככה אז אין לך טיפת מושג בילדים. ילד בן 4 יודע כמוך מה הכוונה להוצאת פין בגן את כבוגרת מסתכלת על כך כדבר חמור ומוזר כי המשמעות שלך היא לא המשמעות שלו . זה הגיל שהם מגלים את עצמם מבחינה מינית והם לא מבדילים בגיל זה עם זה רע או טוב , לכן עלידי מתן הסבר נאות הם יבדילו בגבולות שאת תציבי , אך לכנות את המעשה כ"חמור מאוד " מה אנחנו בבית ספר אירני .

חני ב

New member
בטוחה בהחלט

את יכולה לחשוב מה שאת רוצה. אני רק מקוה שאם את באמת גננת וקורה אצלך מקרה שכזה (ולפי מה שכתבת בתגובה אחרת שלך זה קורה אצלך, דבר שמוזר לי בהחלט), את לא עוברת לסדר היום ודואגת לעדכן את הוריו, שלא לדבר על שיחות עם הילד ועם כל הגן.

RONITUDI

New member
ממש מבינה גדולה ההה.....

עדיף שלא תכתבי משפטים אלו בצ'אט ,כי אם תמשיכי כך יבינו עד כמה את חסרת ידע ואינפורמציה . מה מוזר בזה שילד משחק באיבר מין שלו זה הדבר הכי טבעי שיש ,עדיף שתביני זאת כעת כי אם יש לך ילדים או כשיהיו לך תהיה חייבת להבין שזהו צורך בסיסי של האדם ,אם עוד לא הבנת זה חלק מהגוף שלנו .אך אולי הגעת מחברה פרימיטיבית כל כך שאין לך מושג שגם לך יש משהו דומה בין הרגליים . אולי כאשת חינוך תיכנסי קצת לגני ילדים על מנת להווכח בעצמך שדברים אלו קורים כמעט בכל גן . בשורה התחתונה עם את לא מבינה בדברים מסוג אלו עדיף שלא תכתבי את דעתך כלל כי הורים קוראים זאת ויכולים להאמין שזה דבר מוזר .

חני ב

New member
רונית רונית רונית

באמת שאין שום סיבה שלך אני בכלל אגיב. אני עונה לשואלת השאלה ולא לך. אז אנא ממך, המנעי מלהגיב בכלל לדבריי!

ת ב נ

New member
אצלנו מקרה כזה קרה עם ילדים בכיתה ד

כלומר הם בני 10 (כפול מגיל הילד שמוזכר כאן). וכפי הידוע לי , העניין טופל, לפי הפירוט שלך חני. אני משערת שבגיל המדובר הטיפול הוא שונה.... הם רק בתחילת דרכם.

לורליי43

New member
בגיל 4 הם עוד עושים את זה

בקטע של סקרנות. משחק של חשיפה- בעידוד חבר, נראה לי כיוון אחר של הנושא. ולגבי המילה חמור- זה נורא תלוי בקונספט של המעשה. הרי בגיל הזה הם עוד מתקלחים ביחד אז אין להם את הקטע של המבוכה שיש לילדים יותר גדולים.

חני ב

New member
המקרה שהיה באותו

שיעור ספורט היה מאד חמור לאור תיאוריה את המורה לספורט. גם הוריו נדהמו ולא ידעו איך לאכול את זה.

לורליי43

New member
אבל בין גיל 4 וכיתה א'

יש כ-3 שנים משמעותיות מאוד מבחינת "הילד בפני עצמו וביחס לסובבים אותו". גם היחס למיניוות משתנה מאוד. בגיל 4 זו הסקרנות כלפי הגוף נטו. בגיל יותר מתקדם כבר קולטים את היחס של הסביבה למין.

חני ב

New member
בהתחלה היא דברה על גיל 5

אבל עדיין לי ההחשפות הזאת לא נראית לי "נורמלית", גם לא בגיל 4. בשירותים ניחא, בחצר אם הוא מת לעשות פיפי ולא רץ לשירותים, ניחא. אבל סתם כך בריכוז בגן?

לורליי43

New member
אז את היית צריכה לראות איך הבן שלי

יושב באוטו וחוקר את נפלאות ההתארכות וההתקצרות של הבולבול שלו
אח שלו ואני נשפכנו. מאחר ואמרתי לו בתגובה, שזה משהו שעושים כשנמצאים ללא קהל, אני מעריכה שהוא לא יעשה את זה בגן. למרות זאת, בגלל שהוא מרגיש כל כך טבעי לגבי הענין, אני כן רואה אפשרות שהוא וחבר יבדקו יחד מה קורה.

חברה

New member
לדעתי הגזמת בתגובתך...

עדיין בגילאים אלו (4-5), אין להתייחס לעניין כ"מעשה חמור", לזמן הורים, יועצים וכו' - לדעתי טעית. קודם כל לשוחח עם הילד (לדווח להוריו) וכמובן להסביר על העניין של אברים "פרטיים" שחושפים רק בחדר או בשירותים וכו' וכו', ההסבר מוכר. יש מקום לבדוק מה קורה אם זה חוזר על עצמו לאחר ההסבר. אבל לעשות מזה כזה עניין, "מעשה שלא יעשה" וכו'? מה הוא כבר עשה? ומה זאת אומרת ש"ילדים לא עושים את זה" - עובדה שכן! ביי, חברה

michal@gal

Active member
מנהל
מה היתה הסיטואציה?

אם הוא פשוט היה צריך פיפי, והתחיל להתפשט עוד לפני שהלך לשירותים, אז זה נורמלי בגיל הזה כשהם לא מתביישים. אם זה היה סתם ככה כדי "לחשוף" אז כבר ברור שהוא מודע לקונוטציות השליליות של המעשה ולכן זה לחלוטין לא מקובל.

לאה_מ

New member
בגיל הזה ילד כבר אמור להיות מודע

לכך שזה עניין שהוא יכול לעשות בפרטיות, ולא בפומבי. אם הוא לא מודע לכך, יש איזה קצר או בהסבר של ההורים והמחנכים או בהבנה שלו, וכדאי לבדוק איפה הבעיה.

תרזיטה

New member
הסיטואציה

עם עוד חבר (לא ברור מי ה"יוזם") - כנראה כדי להצחיק. בתור "בדיחה" שהצחיקה את הילדים, אבל בהחלט לא את כל השאר

למעלה