האם זה נורמלי?

האם זה נורמלי? ../images/Emo12.gif

הבן שלי הוא בן שנה ותשע, הוא עדיין לא מדבר שוטף, אלא רק מילה פה ומילה שם ואני ממש לא מצליחה לשבת איתו על כלום. הוא רק יודע להבחין בציפור, חתול וכלב אהה כן ועכשיו גם הוא למד לעשות "יש" עם שתי הידיים למעלה... איך זה אצלכן?? נורא קשה לי עם זה כי הגדולה שלי בגיל הזה כבר דיקלמה סיפורים וציירה ועוד מליון דברים. אני מאוד משתדלת לא להשוות ביניהם כי אני יודעת שכל ילד הוא אינדבידואל, אבל, אני גם לא יודעת לאיזו רמה אני אמורה לצפות? האם אנו הרבה מאחור? האם זה בסדר? האם אני סתם אמא דואגת ולחוצה??

היה לי אותו סיפור

הבן שלי דבר שוטף בגיל שנה וחצי וקרא מספרים בקול רם מלוחיות של מכוניות בגיל שנה ו-8. רעות לא פתחה את הפה עד גיל שנתיים וחודשיים ודברה לא ברור עד שנתיים וחצי. כעת, בגיל 3, היא קולטת שירים שלמים "מהאוויר", למשל - ושרה בלי לזייף ובמנעד מושלם את "היום ביום הזה ממש", פזמון ליקינטון, בובה זהבה ואחרים. היא מדברת "אוטוסטרדה" וקולטת מילים גם כן "מהאוויר". הגעתי למסקנה שהיא כמו הילד הזה שלא דיבר עד גיל 11 ואז ביקש את המלח. כששאלו אותו מה קרה הוא ענה: "עד עכשיו הכל היה בסדר". עוד משהו שיכול להיות סיבה הוא סוג של פרפקציוניזם. במשך כמה חודשים עד שהיא פתחה את הפה, היא היתה מביטה בנו ומחקה את תנועות השפתיים (לא, אין לה בעיית שמיעה).

כנראה

הציעו לי אז כאן הרבה עצות טובות ש"סבלנות" היה המוטו שלהן. קחי בחשבון שילד ראשון מפותח יותר מילולית כי הוא חי בחברת מבוגרים וכולם מרוכזים רק בו ובפיתוח כישוריו. בכל אופן - למיטב זכרוני ממה שיעצו לי אז מישטאל ואחרות העוסקות בנושא, אין מה לגשת לאבחון לפני גיל שנתיים וחצי. בהצלחה לכם

דווקא זה שהילד שלי לא דיבר

בגיל שנה וחצי הדליק אצלי נורה אדומה שטוב שדלקה. חשוב לראות אם זה כל מה שאת רואה. כלומר האם הוא שומע אותך מחדר אחר.האם הוא מבין מה שאת אומרת לו. האם הוא נראה כאילו הוא עושה מה בראש שלו. או שהוא בועתי קצת. אם כל אלו נשללו. אז כן סבלנות היא שם המשחק. אם לא. אז כדאי ללכת לבדיקת שמיעה.

את בדיקת השמיעה בטיפת חלב הבן שלי

דווקא עבר שווה לבקש בדיקת שמיעה במכון. למרות שרוב הסיכויים שאין כלום ועוד מעט הוא ידבר בלי להפסיק.

למעלה