האם זה מקק?

liron50

New member
האם זה מקק?

שלום. בשבועות האחרונים נתקלתי ב 3 כאלה. מצטער שהתמונה לא טובה... זה אחרי שריססתי אותו.

זה נראה לי כאחד שלא מבין כמו מקק. רק קטן יחסית.... הוא מדי פעם עושה קפיצות ועם כל קפיצה משמיע רעש כזה פלאק... לפחות עם הרעש קל לזהות ולאתר אותם.
ובכל זאת אם יש פה מומחים שיכולים להמליץ. מה זה והאם צריך לעשות הדברה בבית. תודה

http://postimg.org/image/i93zbr7y7

liron50

New member
במחשבה נוספת

לא ככ בטוח אם זה מקק....הוא לא רץ ולא זריז...גם כשריססתי אותו לא התחיל לברוח אלא רק התחיל לקפוץ בתדירות גבוהה יותר....קפיצות לגובה של כ20-30 סמ...

תמונה נורא מטושטשת: אולי מקק צעיר. התמונות למטה הרבה יותר

חדות ומעניינות

liron50

New member
מצטער על האיכות שוב....

אבל האם מקק מקפץ ככה כמו שתיארתי ומשמיע כאלה קולות בזמן הקפיצה? חשבתי שבדכ הם מאד שקטים

אתה יודע מה? יכול להיות שזו נתוזית בכלל. כשמה כן היא: מתיזה

את עצמה בקפיצות כשהיא מאויימת בעיקר. בילדותי ראיתי המון נתוזיות (בשנות השישים) ואח"כ כמעט נעלמו וראיתי אותן לעיתים נדירות.
תסתכל טוב ותבדוק אם יש לה חריצים דקים לאורך כנפי החפייה שלה (המעטה הקשה החיצוני שעשוי כיטין ומגן על כנפי התעופה הדקות והפגיעות שמקופלות מתחתיהן). צורת החזה קצת כמו קסדה של חייל רומי עם שוליים חדים הפונים קצת החוצה. היא באמת משמיעה קולות של "קליקים" בכל קפיצה / התזה.
זו חיפושית לא מזיקה כלל - ואני מאוד מבקש ממך שכל אחת שאתה רואה פשוט תשחרר החוצה שתמשיך את חייה. אל תרסס ואל תדביר!
קח כוס / גביע קוטג' ריק או כל דבר אחר, שים עליה, תשחיל קרטון או פיסת נייר בפתח כדי לסגור ושחרר אותה מהחלון.
גם ככה הן די נדירות ולא פולשות לבתים כמו ג'וקים... תעדכן כאן אם זו באמת נתוזית לפי הסימנים שנתתי לך. בהצלחה!

liron50

New member
הסתכלתי בתמונות דרך גוגל

ומזכרוני זה נראה דומה..... לא שמרתי את החרק מהבית כך שאין לי אפשרות לבדוק.
אם אתקל באחד שוב אני אבדוק את הסימנים שאמרת.
&nbsp
אין לי בעיה לתפוס ולשחרר. משום מה, פחות נרתעתי מהחרק מאשר שאני נרתע מג'וקים. אולי בגלל הגודל.
מצד שני, כפי שרשמתי היו לי כבר 3 כאלה בשבועות האחרונים. אז אולי כן צריך לבדוק אם הם מתנחלים אפשהו ומתרבים.

כשהייתי ילד ראיתי נתוזיות בחדר המדרגות וליד דלת הכניסה

הן לא מתנחלות בבתים - חרקי בר החיים בחוץ ואולי נמשכים לאור או מגיעים באקראי. אין לך מה לדאוג מבחינה זו.
תמיד הייתי מרותק מהן ומאיך שהן ניתזות באופן פתאומי ממצב עמידה רגיל. ממש לא צפוי... הן גם יכולות להקפיץ
את עצמן כשהן הפוכות על הגב. ממש מוכשרות. אם תגיד לנתוזית "תקפצי לי" היא לא תיעלב

liron50

New member
מצטער, אבל קשה לי להזדהות עם העניין המרתק בחרקים

כמעט כל חרק שעולה בגודלו על נמלה גורם לי לחוסר נחת. לא יודע למה.
הלוואי וזה לא היה ככה, והיה לי אומץ להחזיק חרק ביד...
בפועל, אני בקושי מסוגל לראות סרטון\תמונות שמראים זום על כאלה חרקים.

אני משתתף בצערך. אם כן היית אוהד חרקים, היית מגלה עולם מופלא

שכמה שיותר מתעמקים בו רואים תופעות מעניינות ביותר, שלא לדבר על היופי הנהדר של המון מיני חרקים ופרוקי רגליים (ולא רק חיפושיות צבעוניות ומקושטות). גם ההתנהגויות מרתקות. בעיני אין שום הבדל מבחינת עניין ויופי בין צדף על החוף, אבן יפהפייה, פרחים, חרקים, ציפורים, נופים, זוחלים, יונקים וכל דבר בעצם שקיים בטבע: הכל יפה, הכל נפלא, הכל תורם לנו בצורות כאלו או אחרות (מסוקים למשל נבנו בין השאר תוך חקר תנועות השפירית, בניינים ארכיטקטוניים מתוחכמים נבנו מניתוח צילומי מיקרוסקופ אלקטרוני של גרגירי אבקת פרחים).
תכל'ס - אני נותן לך פטור מאהבת חרקים אבל מבקש ממך לפחות לכבד את חייהם ולשחררם החוצה אם נקלעו לביתך

למעלה