האם זה מספיק?

האם זה מספיק?

ניב בן 8 חודשים ויונק רק 3 פעמים ביום,ולפעמים גם בלילה.הנקת הצהריים היא ממש שלוק קצר. הוא אוכל די יפה מוצקים(שתי ארוחות) ושותה מים פה ושם. אני יודעת שאת אומרת תמיד שהתינוק ייקח כמה שהוא זקוק בדיוק אבל זה נראה ממש קצת לגילו.הוא גם לא "מכור" ציצי כמו שהרבה תינוקות יונקים מתוארים, ההנקה חייבת להתבצע בחדר חשוך,וכל רעש מנתק אותו לגמרי.בנוסף לכל הצרות הוא רוצה רק את צד שמאל! שמעת פעם על תינוק שעושה לאמא כל כך הרבה תנאים? ניב מוצץ אצבע-נראה לי שזה קשור,ויצר המציצה שלו תמיד מסופק!

It sounds fine.exactly how things

are supposed to go. As they eat more solids, they feed less, and this is fine. He has a strong character and you will see this trait all his life.​

דיאנה1

New member
תרגום: נשמע בסדר. בדיוק ככה זה צריך

ללכת. ככל שהם אוכלים יותר מוצקים, כך הם יונקים פחות, וזה בסדר. יש לו אופי חזק, ותראי את התכונה הזו כל חייו.

נטלי22

New member
גם לי יש שאלה דומה מאוד:

סער בן 8 חודשים ושבוע. נולד במשקל 3.800, ושוקל נכון לאתמול 9.050 הוא מקבל 2 מנות חלב שאוב + מנת תמ"ל ביום, ופרט לכך אוכל מנה ענקית של ירקות+בשר (כוס וחצי ליום) ועוד ארוחת פירות. בתחילת החודש האחרון הוא היה חולה (+אנטיביוטיקה) והוריד כקילו ממשקלו, ולאחר מכן נע בין בריאות למחה במהלך כל החודש, אבל אתמול בטיפת חלב התגלה שהעלה 150 גרם (ממשקלו לפני המחלה), שזה יפה מאוד לדעתי. אחות טיפת חלב טוענת שבלי קשר לעלייה הקטנה הזו במשקל, הוא לאורך כל הדרך נמצא על האחוזון ה-95 מבחינת הגובה, ואילו מבחינת המשקל הוא "רק" על האחוזון ה-75, ולכן צריך לשאוף להעלות את משקלו כדי שיהיה על אותו אחוזון כמו הגובה (?) והיא המליצה כל מיני המלצות תמוהות כמו להוסיף לו ארוחות במשך היום (למרות שהוא לא רעב וברגע שהוא עושה סימני רעב הוא מקבל מייד אוכל), או להסמיך את החלב בדייסה האם אני צודקת בכך שמה שהוא אוכל זה בסדר, ושזה בסדר שהוא ימשיך להיות על האחוזון ה-75 מבחינת משקל ושאין צורך "להאביס" אותו במזון נוסף? תודה!

HI. Natali, the only thing I would

change is the Tipat Halav nurse. Your baby's weight gain is fine, even better than fine. At this point you should be looking at the baby and not at the scale. Advice like hers is one of the biggest reasons for childhood obesity in the modern world. Just do like I used to do: smile , say yes, and do whatever you have been doing until now!! Which Tipat Halav is this? I hope it is not one of the nurses we taught!!​

justmom

New member
תרגום: הי נטלי, הדבר היחיד שהייתי

מחליפה היא אחות טיפת חלב. העלייה במשקל של התינוק שלך טובה, ואפילו יותר מטובה. בשלב זה את צריכה להסתכל בתינוק ולא במשקל. עצה כמו שלה היא אחת הסיבות החשובות ביותר להשמנת-יתר של ילדים בעולם המודרני. עשי מה שאני נהגתי לעשות: חייכי, אמרי כן והמשיכי לעשות מה שעשית עד עכשיו! איזו טיפת חלב זו? אני מקווה שזו אינה אחת האחיות שלמדו אצלנו!

נטלי22

New member
תודה רבה! מדובר על טיפת חלב בפ"ת,

סניף "כ"ט בנובמבר", וזו דוקא אחת האחיות היותר פתוחות מבין השלוש שעובדות שם...לצערי. כמו שאני מכירה את שתי האחיות האחרות - הן גם היו מתלוננות שהוא עלה "רק" 150 גרם בחודש ולא מתייחסות לכל נושא המחלה. תודה רבה על ההרגעה! THANK YOU! NATALIE

HI. Natali, the only thing I would

change is the Tipat Halav nurse. Your baby's weight gain is fine, even better than fine. At this point you should be looking at the baby and not at the scale. Advice like hers is one of the biggest reasons for childhood obesity in the modern world. Just do like I used to do: smile , say yes, and do whatever you have been doing until now!! Which Tipat Halav is this? I hope it is not one of the nurses we taught!!​

למעלה