האם זה מחמיר ??הצילו!!!!

שגית אל

New member
האם זה מחמיר ??הצילו!!!!

אני אמא לילדה בת 8 "הסובלת" מהפרעות קשב וריכוד עם הפרקטיביות במשך כל התקופה כ 2.5 שנים נשארתי בבית בכדיי לעזור לילדה להשלים פערים אך אין אפשרות יותר לשבת בבית רק בגללה מתחילת שנה אני נעדרת הרבה מהבית (יש לציין שהאב מגיע רק סופי שבוע) והיא נשארת עם אחותה הגדולה בת 10 היא לוקחת כל בוקר רטלין 10 מ"ג אך יש החמרה במצבה היא לא מרוכזת כלל גם בכיתה ובבית היא עושה מה שעולה על רוחה מנסה אני להבין אותה על חוסר היחס ועל השעות שאני לא בבית אך אסור להרפות והיא צריכה גבולות אך זה לא עובד עייפתי וכל הבית עייף היא מוציאה ממני את כל הרוע אני מוצאת את עצמי בוכה לא מעט בגלל המצב אני מרגישה שאני מתפרקת ולשאלתי האם יש אפשרות שזה מחמיר? האם צריך להעלות מינון?ואוליי צריך ללכת לאבחן מחדש?? יש לציין שבזמן האחרון היא עושה בבית דברים מסוכנים כמו לזרוק חפצים כהים או לנסות לבדוק האם יש זרם בשקע וכו' מזעזע מה עושים ואיזה עזרה אני יכולה לקבל במסגרת בית הספר?? תודב

שריד

New member
שווה לבדוק...

אם היחס משקל - מינון עדיין מתאים... האם היא מגיבה למשהו - כמו למשל לחזרתך לעבודה... תראי ידוע שילדים עם ADHD מאוד יצירתיים... בכלל זה היצירתיות באה לידי ביטוי בהמצאות ובחקירות משונות... אין ספק שזה מעייף ביחוד שההתמודדות שלך היא יחסית לבד... אני חושב שאולי כדאי לחפש עזרה, וגם כזו למשל שתפעיל את הילדה ולא רק תדריך הורים... מה דעתך על חונכת... כאשר המטרה היא להקל עלייך עד שתצברי כוחות... שריד

שגית אל

New member
תודה על היחס.....

רוב הפעמים כאשר אני נכנסת לבית מהעבודה התגובה שלה זה התעלמות למרות הרצון שלי להתקרב אלייה וזה די מעציב אותי אבל שוב אני לא יכולה וזה גם לא הוגן שאוותר על חיי אם אתה מבין למה אני מתכוונת בכל מקרה האם ידוע לך על חונכות שנותנים במסגרת בית הספר כי מורה פרטית לא תועיל כאן מה שהיא לא עושה בבית הספר או בבית איתי היא לא תעשה גם עם מורה פרטית נמטרה זה למלא לה את שעות השעמום או חוסר הפעילות שבדך כלל קשה לה היא לא ילדה שתראה סרט או תשב במחשב או מה שילדים אחרים עושים.....

שריד

New member
אני בעיקר חשבתי עלייך ולא עליה

ברור לי שהילדה מטופלת ודואגים לה... אני בדיוק התכוונתי איך את יוצרת לך שעה או שעה וחצי בשבילך... נעשתה עבודה בחוג לריפוי בעיסוק באוניברסיטת י"ם, על זמן פנוי אצל אמהות לילדים עם ADHD. מתברר שיש להן הרבה פחות זמן פנוי (מובהק) אני כרגע לא יכול להפנות אותך למאמר אבל הוא יצא בשנים האחרונות... המסקנה שלו היתה, שלפני שמייעצים לאמהות אלו לדאוג לעצמן לחוג או משהו כזה יש לקחת בחשבון את המטלות הרבות שלהן אני מקווה שאני לא חוטא בהרבה למסקנות. עכשיו, ברור הוא שאת כרגע במוקד ואת צריכה בינך לבין עצמך לבדוק מה יקל עלייך. אני בעד כל דבר שתחשיבי אותו משמעותי ומקל... לגבי הילדה... קחי בחשבון שקשה לצאת מתוך עמדה שיש לך תחליף ואפילו לשעה...נכון הילדה קשה אבל היא בכל זאת כמה שעות בביתה"ס בלעדייך... בברכה שריד

zivadina

New member
ילדה בת 8

שלום שגית וברוכה הבאה אלינו. יש מספר נושאים שאת צריכה לבדוק: 1. מה משקל הילדה? 2. באיזו שעה את נותנת לה את התרופה? 3. האם היא איננה מרוכזת בכל שעות הלימודים, או שבשעות הבוקר המאוחרות? 4. האם בשעות הבוקר המאוחרות היא שובבה יותר מן הרגיל? 5. האם יש לכם כללי התנהגות וכללי זמן בבית? לידיעתך, הפרעת הקשב לא מחמירה, אבל ההתנהגות מחמירה אם המינון לא מתאים ואם לא יוצרים לילד מסגרת התנהגות ברורה. אין ספק שזה שאת לא בבית, גורם לה להיות בלי כללי התנהגות ברורים. אבל לא ייתכן שאת תישארי בבית בגללה. אולי אפשר להעזר בחונך/ת פר"ח? אם תעני על שאלותיי, נוכל להתקדם הלאה.

למעלה