האם זה מזיק?

mayya22

New member
האם זה מזיק?

שלום אני בת 25, ומגיל 15 אני מעשנת עד 3 סיגריות ליום. בדרך כלל אני מעשנת אותן בחצאים, נגיד היום עישנתי 5 חצאי סיגרייה. האם מבחינה רפואית זה מזיק? האם כל פעם שאני מעשנת חצי סיגריה זה מזיק כמו סיגרייה שלמה? אני מרגישה שאני מכורה , כי אני זקוקה לסיגריות האלה. אני מעשנת בדרך כלל כדי להתעורר בבוקר, כדי להירגע אם אני מאד בלחץ, כדי להמשיך לעבוד אם אני עייפה או לפני אירוע מלחיץ. האם כמות קבועה כזאת נחשבת התמכרות מזיקה?

Mr RK

New member
לגבי נזקי עישון, הכי נכון זה פשוט לשאול רופא

אני לגבי שאר הדברים שציינת, לדוגמא, את אומרת שאני מעשנת כדי להרגע מלחץ, כלומר את אומרת שהסיגריות מרגיעות אותך. האמת, לשיטתי, היא הפוכה לחלוטין. הסיגריות למעשה גורמות לך להיות לחוצה, בעקבות התמכרות לחומר הפעיל שלהן. כל פעם שאת מעשנת, את מרגיעה את הרעב לסם. אבל כמו שאת יודעת מניסיון הרצון לעשן יחזור שוב. למעשה אם תפסיקי לעשן, תפסיקי להיות לחוצה לחלוטין. העישון, הוא זה שגורם לך להיות לחוצה. אבל אנחנו כבני אדם מפרשים זאת הפוך לחלוטין, כלומר מאמינים שהוא זה שפותר את הבעיה (ולא, חס ושלום, יוצא אותה). הניחוש, הלא מלומד שלי, הוא שאין נזקי עישון נוראיים מעישון בכמויות קטנות. אולי פגיעה בריסים בראות (מה שעלול להחליש את המערכת החיסונית) והצטברות מאוד איטית של זפת שם. אבל האמת היא, שבכל התמכרות הנטייה לאורך שנים היא להגביר את כמות הסיגריות ולא להקטין אותה. כלומר, אולי תהיה לך בעתיד איזה תקופה קשה, ואז תחליטי, רק עד שאני יעבור את התקופה הזאת, אני יאפשר לעצמי לעשן קצת יותר סיגריות. אחר כך יהיה לך מאוד קשה לחזור לכמויות הקודמות שהיית מעשנת. עם הזמן תמצאי את עצמך מעשנת עוד ועוד סיגריות. תזכרי דבר אחד, ניקוטין הינו חומר בעל רמת התמכרות גבוהה מאוד. הוא פועל על אותם מנגנונים במח כמו קוקאין, כמובן שהוא בעל השפעה שונה, אבל מידת ההתמכרות הפסיכולוגית היא מאוד דומה. מה שאני מנסה לומר זה שאת למעשה משחקת באש (תרתי משמע) על ידי זה שאת צרוכת כמויות קטנות של ניקוטין.

mayya22

New member
זה לא נכון

אני - עשר שנים- מעשנת עד 3 סיגריות ליום. היו לי כבר תקופות קשות יותר. חד פעמי- אם למשל אני צריכה לעבוד כל הלילה אני יכולה לעשן יותר אבל אז זה מגעיל אותי ויום אחרי זה אני לא מעשנת בכלל. המטרה של ההודעה שלי הייתה לברר האם עישון בכמות קבועה של עד 3 סיגריות ( ואני חושבת שעשר שנים זו עדות מהימנה לכך שהכמות לא גוברת) מזיקה. למיטב ידיעתי, לפי הרפואה 3 סיגריות ביום לא נחשבות עישון- מגדירים את זה כלמעלה מ6, או 7 סיגריות ליום.

Mr RK

New member
אז מה בעצם את שואלת?

אני מבין שיש אנשים שאצלם כמות העישון לא גוברת. אולי הייתי כללי מדי. רוב האנשים לא מסתפקים ב2 וחצי סיגריות ביום...

3 סיגריות ביום

שלום לך יקירה, עישון פרושו עישון, משאכטה אחת ביום זה נחשב שאת מעשנת. (אם היית אוכלת סטייק פעם בשבוע היית אומרת שאת צמחונית, או שאת אוכלת מעט בשר???) וזו הבעיה האמיתית עם סמים, בנוגע לסם שלנו ,"לגיטימי" לשקר או לעצום עין !!! ואח"כ אנחנו גם עסוקים בלהתכחש לזה... ברור שלעשן 3 סיג. ביום פחות מזיק מלעשן 4 ויחד עם זה, אם לא היית מעשנת בכלל סביר להניח ש ה3 היו נראות לך מיותרות. וכדי לעשן 3 ביום אנחנו משקיעים הרבה מחשבה והתעסקות (במודע או לא) זה בהחלט אפשרי, אך מבזבז אנרגיה חשובה שיכלה להיות מופנית לאפיקים יותר מועילים מה את אומרת?

mayya22

New member
למה את מתכוונת

היי אורית למה את מתכוונת בכך שזה מצריך הרבה אנרגיה? שזה מצריך הרבה אנרגיה להישאר בכמות 3 סיגריות ביום או שזה מצריך אנרגיה עצם פעולת העישון? בקשר להורי- אבי היה מעשן כבד ואמא שלי היא קצת כמוני, היא מעשנת סיגרייה , שתיים בשבוע. אני לא מרגישה שאני משקיעה * הרבה אנרגיה* בלא לעבור את הכמות, כי אני מרגישה שאזה הצורך שלי ואם אני מעשנת יותר זה מגעיל אותי. מבחינתי החסרונות: , גם לעשן את ה3 סיגריות ביום מגעיל אותי, אני עדיין מודאגת לגבי סרטן, לא נעים להרגיש תלות במשהו חוששת לנזק לגופי יתרונות: אני לא מכירה עוד משהו שמרגיע אותי בצורה מיידית ככה,עוזר לי מאד כדי "לאסוף" את עצמי ולעבוד כשאני עייפה ולקום בבוקר. אני גם עוסקת בספורט במכון כושר כמעט כל יום וגם זה מרגיע אבל בצורה אחרת..

כדי לשמור על כמות של 3 ביום

אנחנו על המשמר בד"כ, ובדריכות על העיניין הזה. כל אותם יתרונות שאת ומעשנים אחרים מייחסים לסיגריות, הן הדבר שמסבך אותנו, איך יכול להיות שמשהו שכל כך מדאיג אותך שיגרום לך למחלה קטלנית (שזה הוכח...) ושמשעבד אותך יכול להרגיע ??? (יש פה אבסורד ששווה לתת עליו את הדעת) כל עוד את בתוך המלכודת של העישון, קשה לראות את זה באופן רציונאלי... ברגע שתרצי להפסיק, אני יוכל לעזור לך להתכוונן על הדברים שיעזרו לך לעשות את זה בכיף !!!

למעלה