האם זה מותר?

רותם ™

New member
../images/Emo54.gif ../images/Emo5.gif

תראי, בעקרון הקומונות הם פורומים שכל אחד יכול לפתוח, ובגלל הכמות קומונות שנפתחה עד עכשיו לתפוז קשה לפקח על כל הודעה. זה בניגוד למנהלי פורומים שעוברים ראיון בתפוז והכל, ואף מנהל פורום לא היה כותב כזאת הודעה. אני אישית העברתי את ההודעה הזאת לטיפול, אבל כל גולש\ת יכולים לכתוב בפורום "תפוז משוב" על הודעות שמפריעות לו, גם על קומונה וגם על פורום.

תודה רותם...העברתי את זה לתפוז

משוב...מקווה שיטפלו בזה. יש בקומונה הזו הרבה איזכורים של ערבים עם אייקון של כלב, כמו כן שערבים מעבירים מחלות וזיהומים...

all

New member
לא הייתי אומר שזה גזענות

אלה דעות קדומות מעורבות בטיפשות. כאן בפורום הזה הייתה בחורה ערביה בכינוי "ילדונת ערביה" שטענה שהיהודים קמצנים. מתתי מצחוק כשקראתי את ההודאה בה הביאה את ההוכחות למחקר המדעי המעמיק ואני מצטט - "כשחברות יהודיות שלי מצלמות לי באוניברסיטה, הם מבקשים ממני שקל על הצילומים שצילמו לי". שוב דעות קדומות וטיפשות לדעתי הן עדיין אינן גזענות. יש להיזהר ב-"הגדרות" באזור המתוסבך בו אנו חיים. למשל כשחייל שהורג מחבל בקרב, הוא אינו נאצי, יכול להיות שהוא שמאלני שתומך במר"צ או אף שמאלה מזה, אלא שבקרב, רק אחד יוצא חיי. חייל שמתעלל בפלסטיני הוא פושע שחייב להישפט על פשעו כמו אדם שמתעלל באדם אחר, אך הוא לא הופך את הרמטכ"ל, ראש הממשלה, הנשיא והעוזרת בית של נתניהו לרוצחים צמאי דם (כפי שטען טיבי). מחבל מתעבד לא הופך את כל הערבים למחבלים וכו' וכו'. ובכלל הכללות הן מקור לצרות צרורות.

הכללות הן, בין השאר, דרך לתקשר.

אינני סבור שאני חוטא לאיזו אמת אם אומר שהמתנחלים הם תומכי הימין הקיצוני... אף שברור שלא כולם כאלה... השאלה אם ההכללה שלי נשענת על התנהגות ומציאות, או לא. מי שמכיל תכונות אופי על קבוצה של אנשים בשל מוצאם, מה לעשות, הוא גזען, גם אם הוא 'בחור טוב'. גם אם המקור להכללות סטריאוטיפיות מסוג זה הוא בורות ודעות קדומות. באשר להערות האחרות שלך, אין לי ויכוח אתך.

LONE WOLF 2

New member
האנשים שרשמו את מה שרשמו

בקומונה ההיא סתם מוציאים שם רע לאנושות, למרות שהוא כבר גם ככה רע. לדעתי לא צריך לבזבז את הזמן היקר של החיים כדי לקרוא את השטויות שהם רושמים. רק דבר אחד יש לי לומר להם תתבגרו ותרדו מהאולימפוס שעליו אתם חיים כי כמה שקשה לכם להודות בזה כולנו אבל כולנו בני אדם.

magav25

New member
תגובה ממנהל הפורום המדובר../images/Emo46.gif

גברת זרבובית29 מנסה להפיל לי את הקומונה שיסגרו אותה היא כתבה במשוב הפורמים גם ושם אמרו לה כנראה שהדברים שרשמתי נכתבו בצורה לא גזענית ומאוד כנה ואלגנטית היא מנסה בכול דרך ואפילו פה בפורומים היא עושה עליי מין מלחמה אישית דרך אגב חסמתי אותה מהקומונה שלי בגלל זה היא פתחה במלחמה בושה וחרפה שהיא מנסה לגייס אנשים מהפורומים כדיי שיסגרו לי את הקומונה תתביישי לך קצת
יש עוד מאות קומונות ופורומים שנרשמים שם דברים יותר חמורים ממה שנירשם אצלי תלכי לחפש את נהנת מזה את הקומונה שלי לא יסגרו כי היא לא גזענית נקודה. נ.ב. הכול אצלי נרשם בהקשר שתקראו את כול מה שנירשם ובהקשר למשהו גזעני ומעצבן תקראו את התגובות שהגיבו לה במשוב הפורומים תלחצו על הקישור ובמשוב קומונות

סלוניק

New member
דמגוגיה

אף אחת מהתגובות שהביעו עמדה לא הייתה של גורם רשמי בתפוז, אלא של כותבים מן הקומונה שלך, שבה פורסם קישור עם קריאה לחברי הקומונה להכנס ו"להגן על כבודה של הקומונה". היא מנסה לגייס אנשים כדי שיסגרו לך את הקומונה? כל הכבוד, היא השיגה עוד אחד.

...

אתה ואנשים כמוך מחזקים אצלי את המחשבה הטוענת שצריך לסתום את הפה לכל קלי דעת המנצלים לרעה את חופש הביטוי והדימוקרטיה, גזען כמוך הוא בושה ליהדות ולציונות וגם לאנושות ועוד מילה נוספת, מיותרת.

מטרניך

New member
אתה בעד לסתום את הפה גם לתנועה

האיסלאמית הצפונית המסיתה הסתה גזענית נגד היהודים?

בטח

אם יש הוכחות מוצקות להסתה גזענית לסתום להם מיד את הפה, גזענות זה דבר בלתי אנושי, אבל במדינת ישראל זה דבר טבעי ורגיל להיות גזעני וזה לא רק יהודים ערבים זה יהודים יהודים וערבים ערבים, דבר מבחיל שמעיד על הרבה דברים.

all

New member
סליחה אבל אם נכניס "פן אומנותי"

לגזענות, האם דעתך תישתנה? סגידה לציורי מחבלים מתאבדים, לא גרמה לך להישתוללות שכזו, ההפך, שם הגנת על חופש הפרט, חופש הבעת הדעה, חופש הביטוי והדמוקרטיה בכללותה. יהודים רגילים לישמוע יום יום, בכל סוג ומין של כלי התיקשורת הערביים והאירופאיים בארץ ובעולם ביטויים כמו: נאצים. רוצחי ילדים. מרעילי בארות (סוהא ערפת). מבצעי "רצח עם". כובשים. שותי דם פלסטיני. יהודים קמצנים. הכסף היהודי שולט בעולם. ישראל היא הגורם לטווח העם שמבוצע בסודן. ולפתע, ביטוי כמו "ערבים מלוכלכים" גורם לך להישתוללות רבתי??? מדוע לעזזל על יהודי מותר להגיד כל דבר אבל כל דבר, הגיוני או לא הגיוני, קשור למציאות או לא, קללות, השפלות, הסטות, קראיה לרצוח אותם, אבל "ערבים מלוכלכים" מוציא אותך מאיזון?

...

תלוי איזה פן אומנותי, כי אז התמונה משתנה ויהיה אפשר להגיב לה בפן אומנותי, אבל אנשים קלי דעת שמחפשים להם במה תוך כדי הטפה לגזענות ושינאה צריך לסתום להם את הפה, אני לא מצדיק שום הטפה לרצח ולגזענות אם זה ע"י יהודים או ערבים, שני הצדדים שטופי מוח בדברי גזענות, אבל החוק סולח לכולם, יש הבדל בין ניצול זכות חופש הפרט והחופש בכלל ע"י גורמים חולים ובין החופש עצמו, לכל דבר יש גבול.

all

New member
אז לדעתי בובת רוצחת מתעבדת שטה

על אגם אדום הוא הוא הטירוף במלוא מובן המילה, לדעתי הדבר אף נותן תחושת רוחניות ונעלות לרצח ילדים מטורף. ואילו אמירה כמו "ערבים מלוכלכים" ניתנת להוכחה או הפרכה במחקר סטטיסטי פשוט, עם שימוש במושגים סטטיסטיים כמו ממוצע, חציון וכו'. נכון להיום העם המחזיק בתואר "המלוכלך בעולם" הוא העם הצרפתי. עם ממוצע של מקלחת אחת לשבוע, והפגת הסירחון ע"י "דואודורנט". האם גם אני גזען או שונא צרפתים כשאני מביא מחקר סטטיסטי כזה???

all

New member
הרי בעצמך ציינת

שהכללות הן דרך לתיקשורת בין אנשים. ואם זה המצב, מה לא בסדר ב- "יהודים קמצנים"/ "יהודים משתלטים על העולם בעזרת הכסף שלהם". או לחליפין -"ערבים מלוכלכים"/ "ערבים מחבלים".

תגובה מאוחרת, אבל בכל זאת...

הכללות הן לפעמים דרך נוחה לתקשורת, בגלל שהן מבטאות ענין שבאופן כללי מאוד יש בו מן האמת. הגם שלכל פרט בנפרד הוא עשוי לגרום עוול או לפחות להיות שגוי. למשל: היהודים שמים דגש רב על השכלה פורמלית. או: מהגרים הודים בארה"ב משקיעים משאבים רבים מהכנסותיהם, כדי שצאצאיהם יזכו בחינוך גבוהה. או: מוסלמים מאמינים הם קיצוניים פוליטיים. ביטויים כמו: 'קמצנים', 'מלוכלכים', 'מחבלים' - לא שייך לסוג זה של הכללות... אלו הכללות שיותר משהן מהוות דרך לתקשורת הן מהוות, במקרה הטוב, סטראוטיפ, שמקורו כמעט תמיד או בדעות קדומות או בשנאות על רקע של סכסוך אתני. יחד עם זה, גם הכללות מסוג זה הן סוג של תקשורת, שכן הן מאפשרות לי להבין ולדעת משהו על מי שמשתמש בהן... ובמילים אחרות, המסר הוא המוען עצמו ולא תוכן דבריו...

רותם ™

New member
../images/Emo54.gif הרשה לי לתקן אותך

זה "תגובה ממנהל הקומונה המדובר" הודעה כזאת ממנהל פורום היתה מטופלת בצורה הרבה יותר יסודית. מה גם שמנהלי פורום עוברים ראיון בתפוז לראות אם הם מתאימים לזה. טוב הדיעה הכללית שלי על הקומונות היא שלילית, וההודעה שלך רק חיזקה אותה, יחד עם עוד קומונה השבוע שחלק מחבריה חשבו שזה מאוד משעשע לראות תמונה של אחת מהחברות שורפת חיה

למעלה