האם זה יתכן? אלטרוקסין

• פותח הנושא nil2
  • פורסם בתאריך

nil2

New member
האם זה יתכן? אלטרוקסין

שלום דר' תורגמן, מאז שאובחנתי בהשימוטו והתחלתי ליטול אלטרוקסין, עברו 4 חודשים. אמנם ה-TSH הגיע ל- 74 אבל בגלל גילי - 59, התחלתי במינון גמוך וגם העליה היתה מאד איטית. סוף סוף הגעתי למינון של 150 מקג' וגם ה-TSH כמעט בסדר. הייתי מצפה לשיפור עצום אבל זה עדיין לא קרה. כאילו שמוקצבות לי כמה שעות פעילות ביום, עד הצהרים, ואחר כך כל האויר יוצא עד למחרת. החלטתי לנסות ולחלק את קצובת האלטרוקסין לפעמיים ביממה: ב- 5 בבוקר וב- 5 אחה"צ. האם זה יתכן שאני מרגישה שחוזרת לי האנרגיה בשעות הערב, או שזה דמיוני? והאם ניתן לשמור על רמה קבועה בדם, על ידי חלוקת האלטרוקסין ל-2 מנות? אודה לך על תשובה. בברכה, מאיה

לוקח זמן

שלום מאיה, התת פעילות שלך הייתה חתיכת תת פעילות. היא נמשכה הרבה זמן ולכן אי אפשר לצפות להוקוס פוקוס. לוקח זמן לכל התחושות להתפוגג. חוץ מזה את אומרת שה-TSH שלך כמעט בסדר. הוא לא ממש בסדר ולכן זה בהחלט מסביר את העובדה שעוד לא חזרת לעצמך. את מתארת את השיפור בכך שיש לך כמה שעות טובות בבקר. לרובנו יש יותר אנרגיה בבקר לאחר שנת לילה. במקרה שלך, את פשוט מתעייפת מהר יותר כי את עוד לא ממש בסדר מבחינת הבלוטה. אני לא חושבת שחלקות האלרטקוסין משנה משהו. אין בעיה לחק אותה, אבל אין צורך. זה תכשיר עם זמן מחצית חיים ארוך, ולכן אין צורך לחלק אותו על פני היממה. את כנראה צריכה עוד קצת מינון, או שאם נעשה שינוי לאחרונה, את צריכה לחכות עוד קצת. אם אין לך בעיות קרדיאליות (אני כבר לא זוכרת את כל הפרטים), את בהחלט יכולה לשאוף ל-TSH מתחת ל-2.5. קדימה!

kerend

New member
74 זה באמת חתיכת תת פעילות...

זה מבלבל קצת העסק הזה.. זה הולך על עיקרון הפוך.. tsh הגבוה מהנורמה - ככל שהוא גבוה יותר אז יש יותר תת פעילות.. tsh הנמוך מהנורמה - ככל שהוא נמוך יותר אז יש יותר פעילות יתר של הבלוטה.. (נורמה = 2.5) אאל"ט

למעלה