האם זה יכול לעבוד?

blaor5

New member
האם זה יכול לעבוד?

היי חברים,

רציתי להתייעץ איתכם לגבי משהו:
אני יוצא עם בחור מדהים כבר כמעט חודשיים, ויש לנו כימיה מטורפת, תקשורת טובה, קשר רגשי עמוק ומשיכה פיזית.
לאחרונה הוא התחיל לדבר איתי על האפשרות שנגור ביחד בעתיד (בכל מקרה זה לא יקרה מבחינתי בחודשים הקרובים עד שיסתיים לי חוזה השכירות בדירה שאני גר בה כרגע), ובעקבות ההצעה הזאת התחילו לעלות בי מחשבות האם אני באמת רואה את עצמי ממשיך בקשר איתו לטווח ארוך, מכיוון שמבחינת תכונות אופי הוא כמעט ההפך הגמור ממני:

אני שקט - הוא קולני
אני שקול ומחושב - הוא אימפולסיבי וספונטני
אני מופנם - הוא מאוד פתוח ומתחבר בקלות
אני רגוע - הוא תזזיתי וכל הזמן "על קוצים"

האם קשר כזה יכול באמת לעבוד לאורך זמן לדעתכם?

אשמח לתגובותיכם...

ItsikH

Member
אפשר להתחלף איתך?
"תקשורת טובה, קשר רגשי עמוק ומשיכה פיזית" מה עוד צריך? אם באמת יש תקשורת טובה כפי שאתה מתאר, תוכלו לגשר על כל פער. איך השונות בתכונות צריכה להשפיע אם כך? נסה לתאר מצב בו תקשורת לא תגשר על הפער הזה שאתה מתאר - או לחלופין, נסה לראות האם באמת התקשורת ביניכם מגשרת על הפערים האלו.

אתה כבר לא ילד וכדאי לעשות את החשבון לטווח הארוך כפי שאתה מתאר, זה נכון וראוי.

האם כבר קרה שביליתם זמן ארוך יחד? כמה ימים ברציפות אצלך או אצלו? (לא מחוץ לבית, זה לא נחשב) כי לפני כל תוכנית לשכירת דירה יחד, זה שלב מומלץ לדעתי.

בטח שיכול לעבוד

אני לא חושב שזןג צריך להיות בעל אותו אופי, רוב הזוגות שונים זה מזה.. ניגודים בדרך כלל נמשכים זה לזה. השאלה היא האם היחסים שלכם טובים, כלומר: האם הוא טוב אלייך, מכבד אותך, נאמן אלייך, ואתה אוהב אותו, אז בוודאי שיכולה לעבוד. וחוץ מזה תראה איזה גבר מקסים שמראה נכונות ומחויבות כלפייך כאשר הוא מראה נכונות לגור ולהזדקן איתך. הוא בהחלט גבר!!!!! אני חושב שהשונות הזו שציינת לא באמת חשובה לזוגיות טובה. בהצלחה לכם!!!!!

Acoustic 3

New member
מבחינתי, רק קשר כזה יכול לעבוד.

אני והאקס היינו מאוד שונים.

בסופו של דבר אותו שוני סייע לנו להתמודד אחד עם השני ולמצוא את העמק השווה. אם היינו כ"כ דומים, היינו נבלעים בתוך הקשר והוא היה משעמם וחסר משמעות.
למדנו המון אחד מהשני וכל אחד נהנה מהיתרונות של השני בתחומים חברתיים או אישיים.

נשמע כאילו יש לך משהו טוב..

איזה מבאס היה יכול להיות

אם הייתם אותו דבר.. שניכם שקטים, שניכם שקולים ומחשובים- היה נהיה גם משעמם וגם הייתם חופרים אחד לשני בלי לקבל החלטות.. ומצד שני אם שניכם הייתם קולניים ואימפולסיביים- בטח לא הייתם מפסיקים לריב וכל אחד היה רוצה להיות צודק כל הזמן..

אם אתם מסתדרים טוב, הכימיה מטורפת וכו'.. מה עוד צריך? זה מעולה שיש מישהו שמוסיף משהו שונה. כל עוד אתה יודע להיות פתוח לשינויים ומוכן להתמודד עם התזזיתיות הזו.

יש לי חבר פולני-חנון-שקט שיוצא רק עם קיבוצניקיות תימניות, כי אחרת לא יהיה לו מעניין, וגם הוא לא יעשה סקס בחיים...

white star

New member
כן

כמו שאמרו לפניי, הכל זה עניין של תקשורת.
דווקא זה נכון שהפכים נמשכים, אנשים דומים משתעממים אחד מהשני
ושיהיה בהצלחה

ItsikH

Member
הערה בענין "הפכים נמשכים", אני לגמרי לא מסכים זה פשוט לא פרמטר רלוונטי, כל אחד וההעדפות שלו - יש המעדיפים "שעמום" עם מישהו דומה להם ויש שלא, הפרמטר החשוב שהוזכר בהודעה הפותחת הוא התקשורת, כי אם ה"הופכיות" שלנו מתבטאת בתפיסת מציאות שונה ולכן פערי שפה ותקשורת, זה לא יתרום שום דבר לקשר - אם כי הרבה ענין ומתח, מהסוג שהייתי מוותר עליו בחפץ לב (מנסיון, ומר ביותר).

Acoustic 3

New member
אני הייתי בזוגיות עם ההיפך המוחלט שלי.

אני הייתי רעשן ועם קוצים בתחת. הוא היה רגוע מאוד, שבכלל לא מרים את הקול.
אני חברמן מאוד, לא ביישן, נוטה לדבר עם אנשים על כל נושא שבעולם - והוא מעדיף לשתוק, לא לפנות למוכרים בחנויות ומרגיש מבוכה כשאני צוחק עם מלצר/ית וכו'.
הוא לא ראה דברים לעומק. מה שנראה בשטח זה מה שהיה קיים. אני הייתי מנתח את הכל לפרטי פרטים וחושף דברים שבלעדי, לא היה רואה (לא פעם הוא היה המום ואמר "מאיפה הבאת את הדברים האלה?"). לעיתים היה בזה חשיבת יתר מצידי, אבל לעיתים זה גם היה חוסר חשיבה מוחלט מצידו.
אני הייתי טוטאלי מאוד. נאמן טוטאלית למערכת היחסים הזאת הן מבחינת מונוגמיות והן מבחינת ההשקעה והרצון שזה יצליח. הייתי אקטיבי מאוד בכל מה שקשור ביחסים. הייתי יוזם פעילויות, נוסע אליו היכן שלא היה ומוצא כל דרך אפשרית כדי שהכל יעבוד כמו שצריך.
הוא היה פאסיבי מאוד. היה פשוט מחכה לי שאגיע אליו, גם אם היה לו רעיון לפעילות - הביצוע שלה היתה מוטה עלי כי אני הנוהג מבין שנינו.
היה גם היה פוזל לצדדים בכל הזדמנות.

בכל הלך העניינים בינינו היינו הפכים.
ואתה יודע מה?
זה היה סיוט.

מסכים לגמרי שהמשפט "הפכים נמשכים" הוא לא באופן גורף.
אבל -
מה שהבחור פה מתאר זה אחרת.. זה נשמע מעניין, זה נשמע כיף.
אם זה מוגזם או לא, אנחנו לא יכולים לדעת.
אבל אופן השטחי בו זה פורט - נשמע חוויה מקסימה בין שני אנשים.
יחסים של הכרה ולמידה של צדדים אחרת שקשה להחשף אליהם בסביבה טבעית.

ItsikH

Member
לכן רמזתי לענין התקשורת אתה מתאר בדיוק מה שהתכוונתי אליו (אמנם לא המקרה שלי ספציפית, אבל הרעיון דומה) - כשההופכיות משפיעה על היכולת לתקשר אז יש בעיה.

למעלה