האם זה יכול להיות?

שייקה 16

New member
האם זה יכול להיות?

תראו אני לא מבין בזה כל כך כמוכם אבל אולי טיפה. רוב הגשמים שאנחנו מקבלים מגיעים בעיקר מאיזור יוון וקפריסין, נכון? אני ראיתי את התחזיות לשם לימים הקרובים, ועד יום שישי לא צפוי בדרות יוון ובקפריסין אפילו לא טיפטוף. זה אומר שגם אנחנו עד סוף השבוע ואפילו עד תחילת שבוע הבא לא נקבל כלום?

noam_ma

New member
ואפשר גם לומר שתחזית נובמבר

לפי העונתי וגם לפי החודשי של בועז - נכשלה. תזכורת - עונתי: נובמבר כמויות גשמים מעל הממוצע טמפ נמוכות מהרגיל

אריאל5

New member
חשש שלי!

שאורי בץ פגע בול לגבי נובמבר דצמבר בועז פגע בול לגבי ינואר. עכשיו רק צריכים לקוות ששניהם יצדקו לגבי פברואר מרץ. להזכירכם אורי בץ טען שנובמבר-דצמבר יהיה יבש ומינואר חורף אמיתי. בועז טען שנובמבר דצמבר יהיו גשומים מאוד (ואחרים גם הצטרפו אליו) ינואר פחות טוב ופברואר מרץ שוב חורפי מאוד.

עצירת גשמים אפשרית עד אמצע דצמבר

איני מומחה בתחומי האקלים ומזג האוויר וכן איני מבין כלום בחזאות אך מלכתחילה היתה לי תחושה שהתחזיות לפיהן החורף יהיה קר יגשום לא תתממשנה ובסופו של דבר תבררנה כשגויות. מדוע ? מסיבה אחת פשוטה: שלוש השנים הקודמות היו גשומות ובייחוד חור, שנת ה'תשס''ג שלדעת מומחים אף היה טוב יותר מבחינת כמות המשקעים מחורף ה'תשנ''ב המפורסם. השנה החורף, כנראה לא יהיה טוב כל כך.

יצחק ד

New member
גיורא ,שנה שעברה היתה גרועה

בצפון הארץ,ולא נחשבה לשנה גשומה. לגבי 91-92 כבודה במקומה,והיא הכתר שמעל המקדש.2002-2003 היה חורף מופלא וגשום ביותר,אבל אי אפשר להשוותו ל91-92.

Itamary

New member
אתה טוען בעצם

שלא יהיו מערכות גשם באזורנו עד פברואר? נשמע לי קצת מוגזם, מה גם שלא זכורה לי (אולי חוץ מ-1998-99) שנה שבה "התברכנו" גם בשלושה חדשי חורף נטולי מערכות גשם רציניות. גם לא ברור לי למה החלטת "לאחד" את התחזיות בצורה כזו. אם זו סתם בעסה של ה"חורף" הנוכחי שיש לנו בימים האחרונים אז זה מובן. אבל כל אחד מבין שמערכות גשם מגיעות לאגן הים התיכון המזרחי בתדירות כלשהי, לא אחת לשלושה חודשים או משהו כזה

תוכון1

New member
הכוונה היא כמות משקעים\מערכות

מתחת לממוצע. זה לא אומר שלא נראה טיפה לאורך כל דצמבר.

drs99

New member
עונת 1983-84 היתה יבשה בשיא החורף

בעונת 1983-84 התקופה שבין 15 בנובמבר 1983 ל- 10 במרץ 1984 היתה יבשה מאוד, ואפילו יותר יבשה באיזורים מסויימים מאשר התקופה המקבילה ב- 1998-99. אך, החל מה- 11 במרץ ועד סוף אפריל 1984 הגיעו גלים חורפיים זו אחרי זו, כאשר רק בפסח 1984 היו 2 מערכות חורפיות שהיה במחצית השניה של אפריל 1984. בתוך התקופה שבין 15 בנובמבר 1983 ו- 10 במרץ 1984 רק בינואר 1984 היו גשמים משמעותיים, וגם ינואר 1984 היה ממוצע-.

drums123

New member
תאמת שדי נשבר לי משלמוע על חורף

1983-84... ומה שמעניין עוד הוא שיש לך בכל נושא דוגמא מהחורף הזה. אבל אחי, אתה אגדי!

drs99

New member
חורף 1983-84 היה חריג מאוד באופיו

חורף 1983-84 ידוע בחריגותו הרבה. החל עם גל חורפי קיצוני מאוד מוקדם ב- 12 בנובמבר 1983, שהיה אחד הימים הסוערים ביותר שהיו בנובמבר בכל השנים, אחריו בא תקופה יבשה ממושכת מאוד, ובעצם עד ה- 10 במרץ - כלומר, בתקופת שיא החורף שרר יובש קיצוני, כאשר רק ינואר היה איכשהו ממוצע-, אך הסיפור עדיין לא נגמר, כי החל מה- 11 במרץ בא מפנה קיצוני, אשר הפך בצורת קשה מאוד לחורף ממוצע- בלבד, עם חודש אפריל 1984 הגשום ביותר ב- 25 השנים האחרונות. בנוסף, הקיץ שאחריו גם היה חריג, כי היה קר מהרגיל במידה ניכרת, כאשר יולי-אוגוסט 1984 היו חודשי יולי-אוגוסט (ממוצע לחודשיים של שיא הקיץ) הקרים ביותר ב- 25 השנים האחרונות, ורק אוגוסט 1997 היה קר יותר מאוגוסט 1984, אך, יולי 1997 היה חם מאוד, לכן בממוצע יולי-אוגוסט 1984 היה יותר קריר מהתקופה המקבילה ב- 1997.

דרס.. תספר קצת על אוגוסט 97...

מה הוא באמת היה עד כדי כך קריר? תספר ותפרט עליו קצת.. (הרבה אם אפשר..) תודה.

drs99

New member
אכן, אוגוסט 1997 היה קריר מהרגיל

אוגוסט 1997 היה חודש אוגוסט הקר ביותר לפחות ב- 25 השנים האחרונות (אני מניח שיותר). שיא הקור היה ב- 25 באוגוסט 1997. בנוסף, היה מלווה בגשמי קיץ, כאשר ב- 7 באוגוסט 1997 היה גשם די רציני באיזור תל אביב. המהפך מיולי חם לאוגוסט קריר הגיע ב- 1 באוגוסט, בדיוק במעבר מיולי לאוגוסט. גם ספטמבר 1997 היה קריר מהרגיל, כאשר היו גשמים מדידים קלים מקומיים בשלושה הימים האחרונים של ספטמבר 1997 בין ה- 28 ל- 30 בספטמבר, בצפון הארץ.

אבל עד כמה קריר היה?

מה שבעיני אחד יכול להיחשב ק"קריר" בעיני מישהו אחר יכול להיחשב כחם מאוד..

למעלה