האם זה יכול להיות ?

וקסמן

New member
האם זה יכול להיות ?

אני בן 29 וכבר חמש שנים לוקח פרוזאק. בד"כ אני במצב רוח לא טוב ולחוץ. יש לי גם בעיה להבין אנשים ובעיקר את בנות המין השני-וכך הרבה קשרים נהרסים לי למרות שאני בחור נאה וטוב. בזמן האחרון הפנתה ידידה את תשומת ליבי שקיים מושג שנקרא הפרעת קשב לפי בחינה מספר על הנושא-יצא שאכן יש לי הפרעת קשב. האם יכול להיות שהדכאון נגרם כתוצאה מהפרעת קשב ואם כן היכן אפשר לאבחן ולטפל- תודה מראש.

zivadina

New member
לפי שהבנתי, זה ההיפך

הדיכאון גורם לתופעות שנראות כמו הפרעת קשב. כדאי שתדבר עם פסיכיאטר. חוץ מזה, אם הפרוזאק לא עוזר לך לשפר את מצב הרוח, צריך תרופה אחרת. שוב- לפסיכיאטר. נסיתי לצרף לך את תגובת הפסיכיאטרית ד"ר איריס מנור שמתמחה בהפרעת קשב. אם לא הצלחתי, תעבור פשוט לעמוד 4 של הפורום הזה ותחפש את הדיון בנושא הפרעות קשב על רקע רגשי.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוך הבא לפורומינו!../images/Emo140.gif

קראתי בעיון את מה שכתבת ואציע לך מספר הצעות: 1. כדאי לחזור לפסיכיאטר ולהתייעץ על החלפת תרופה - באם הפרוזאק אינו עוזר. יכול להיות שצריך רק להחליף את המינון. 2. בנוגע לבנות המין השני - אל תרגיש כל כך רע אף גבר לא מבין אותנו...
אבל הייתי מציעה לך ליצור קשר עם עמותת "אנוש" שמפגישה פו"פ ויש להם חוגים וקבוצות תמיכה. כך תוכל להחלץ ממעגל הבדידות. אפשר גם דרך האינטרנט להכיר בחורה נחמדה...בחור מהקיבוץ שלי עשה זאת והתחתן עם בחורה שהכיר דרך פורטל לפנויים פנויות שנקרא "ספידי", גם "נפגשים בגורן" הוא אתר נחמד מאוד (וכל זה בתנאי שאתה אכן מחפש מערכת יחסים ולא סטוצים). 3. בנוגע להפרעת קשב וריכוז - לצורך אבחנה מבדלת עליך לפנות לאבחון. יכול להיות שהפרעות הקשב נובעות מהמצב הרגשי שלך, אבל יכול להיות שיש לך גם הפרעת קשב. אפשר לטפל! ואתה מוזמן לכאן תמיד! בהצלחה.

יולי63

New member
קצת אינפורמציה ותהיות ../images/Emo60.gif

באמת זה נשלף "מהבטן" אז לא לכעוס... זה ככה זה כשיש אי די די ככל הבנתי וקסמן לא בודד, הוא רק בקשיים של הבנה - כמו שאמרת הם לא מבינים אותנו אנחנו לא אותם אבל, לא יכולים בלי. מה שחשוב מאד! כאשר יש ספק ובעיה זה במקביל ללקיחת תרופה כלשהי (פסיכיאטרית או לא!), זה להיות במעקב אם של רופא המשפחה אם הפסיכיאטר ואם של פסיכולוג. התרופות לבדן אינן עושות את הפלא אלא האדם בעצמו עושה אותו. התרופה היא כימיה האדם הוא הנפש. אכן להבין את מקור ההפרעה, תהיה מה שתהיה, אם בכלל קיימת, צריך ללכת לאיש מקצוע שמבין בכך, לא אדם שאומר שהוא מכיר. בן של חברה היה בכיתה יא´ עם תעודה שלילי שלם! לאחר שקראה באה אל הפסיכולוגית של הבן שלה שנפגש איתה (3 שנים!!!!!!!) ואמרה לה שהיא חושבת שזה הדבר. איבחון הוכיח את זה והילד גמר את התיכון עם ממוצע של 95בבגרות. אולי כדאי להחליף פסיכאטר או לחילופין למצוא מישהו שמכיר קשת גדולה יותר של תופעות לחץ ודיכאון ולהתיעץ ולהתאבחן דרכו....

דליה.ד

New member
שלום יולי

איני יודעת מדוע התרשמת שנכעס כאן....אנחנו משתדלות, אפרת ואני, להיות קשובות ומפרגנות לכולם. מה שהצעת אכן נראה טוב: לפנות למישהו מומחה שמכיר קשת גדולה של תופעות לחץ ודיכאון. לפעמים אנחנו כל כך שקועים בעצמינו ובחיי היום יום ולשבור את מעגל הקסמים קשה. אני, אישית, מעריכה כל מי שמחפש פתרון, מנסה להתמודד ןמבקש עזרה. צריך הרבה אומץ. ותודה על הסיפור האופטימי! בתי היום אמרה לי שקיבלה במבחן בהיסטוריה 94 ובעבודה בהיסטוריה 96 והיא עלתה מ-0! אז למרות שאני חולה אני גם קצת מאושרת!

יולי63

New member
איך "האופטלגין" שהילדה נתנה! אה?../images/Emo60.gif

אז קודם כל לילדה שלך מגיע חיבוק ענק ממני ((((ילדה)))) זה כמו לחצות קווי אוייב בזמן אש! אחר כך זו תרופה לא רעה לאמא - נו שויין, לא להיות כל הזמן חולה - כן...
ובענין הכעס זה היה יום גרוע נורא שנגמר בהכי טוב שיש אז חששתי שאולי חלילה מישהו - נו טוב האמת שיש גם צד מילולי תוקפני (ומעט טורט) בתוך הדי די טי שלי... זה מה יש! ומסתבר שפעם חשבו שדיסלקציה היא אם לקויי הלמידה ומסתבר שהאמא של זה - זה האי די די על סוגיו - קובית העל כלשון המקצוענים. וזה טוב שאתן משתדלות (וגם מצליחות), איך היה העולם נראה בלעדי אנשים כאלה? פויה - אפילו לא רוצה לחשוב. יולי

למעלה