האם זה חוקי?

biel

New member
האם זה חוקי?

שלום, אינני יודעת אם הגעתי למקום הנכון, אם לא סליחה. יש לי בת בת 18 שעובדת כמלצרית. היא עובדת על בסיס טיפים בלבד!! - מותר לה לאכול רק בסוף משמשרת שזה אחרי 12!!! שעות עבודה - אם היא עובדת משמרות לילה היא מסיימת בשעה 3 לפנות בוקר כשהמטבח נסגר בשעה 2 כך שגם לאכול כבר אי אפשר - לשתות מותר רק מים ובסוף העבודה היא {והמלצרים שאיתה} חייבת לשטוף את המסעדה לקראת יום עבודה חדש. כשהיא התקבלתה לעבודה לא לקחו ממנה אפילו מספר תעודת זהות נראה לי שגם ביטוח אין לה. כך שאם חלילה יקרה משהו אין בשום מקום רישום שהיא עובדת שם. שאלתי - האם זה חוקי, מה עושים עם זה ולאן פונים. היא כמובן מסרבת בכל תוקף לפנות למישהו כי היא טוענת שאם היא לא תעבוד שם מישהו אחר יעבוד והיא תשאר שוב מובטלת עד לגיוס.

ורד302

New member
לגבי הטיפים

זה לא חוקי. לגבי שאר הדברים שציינת, אין לי מושג אם זה חוקי או לא, אבל זה ממש לא אנושי.

איתמר770

New member
שתעוף משם - מהר !!

אם היא תפגע, חס וחלילה, בעבודה- היא לא תהיה זכאית לכלום !!! לא שווה לעבוד, ולקחת סיכון (גם הקלוש ביותר) שתפגע- ולא תקבל שום פיצוי !!! (גם לא מהביטוח לאומי). לא נראה לי שזה חוקי לתת לה יום שלם בלי לאכול...

הצעה

תביעות כנגד מעביד ניתן להגיש גם לאחר סיום העבודה. אם המצב הוא שאת גרה במקום מרוחק ולבתך לא תהיה שום אלטרנטיבה, ואני מדגיש שרק אם למשל את גרה באמצע המדבר ואין לה אלטרנטיבה אחרת, היא יכולה להשאר בעבודה ואז להגיש תביעה בבית הדין לעבודה. בתך מתגייסת לצבא, ובוודאי את חוששת שהיא לא תוכל להגיש תביעה. לידיעתך חייל זכאי לקבל חופשה לצורך השתתפות בהליך משפטי אזרחי. זו חובתו של המפקד לשחרר את החיילת. אם יש לה אלטרנטיבה שתעוף מייד מהמקום הזה, ואז תגיש תביעה כנגד המעביד. לפני הגשת התביעה יש לפנות בדואר רשום למעביד, עם דרישה לתשלום השכר המולן, תוך איום בהגשת תביעה

אורום

New member
ממש לא!!!

כל 8 שעות מגיעה חצי שעה הפסקה. היא עובדת בחינם כיום לבעל העסק הזה יש עובדים אשר לא מקבלים שכר או שום הטבה/ ביטוח כלשהוא. הדבר הכי חמור היעדר ביטוח אם מחר חלילה יקרה לה משהו אין למי לפנות וכל עול הטיפול הכספי יפול עליכם. מה שם המסעדה? ממש חצופים ונצלנים.

biel

New member
המשך

תודה על התגובות, אשמח לשמוע עוד בכל אופן אני מעדיפה עדיין לא לפרסם את שם המסעדה על מנת לא לפגוע בילדה אבל פניתי כבר להסתדרות בענין - גם שם נאמר לי שזה בניגוד לחוק הפנו אותנו למשרד העבודה שלהם כנראה יש אנשי-שטח שמגיעים למקומות כאלה ויבררו את הענין. במידה ותהיו מעונינים אני אמשיך לעדכן.

פניה למשרד העבודה לא תעזור

יש בכל הארץ כ-5 פקחים לאכיפת נושאי שכר. במדינה מושחתת כמו ישראל, שבה נתפס חבר כנסת מבריח סיגריות ולא עושים לו כלום, כל דבר יתכן, ולאף גורם ממשלתי לא אכפת מנערה צעירה לפני גיוס שמנוצלת בעבודה

למעלה