האם זה הסוף?

is it just me

New member
האם זה הסוף?

בוקר טוב, נכנסת לכאן בשם בדוי בפעם הראשונה... בת 28 אני נשואה 4 שנים בזוגיות 10 שנים אמא לתאומות בנות שנתיים ולא טוב לי. אני מאמינה שאני אמא טובה ז"א אני די בטוחה שאני עושה כל מה שאני יכולה אבל יש משהו אחד שלא עושה לי טוב ואני די בטוחה שהוא גם לא טוב לילדות שלי זה בעלי הוא קשה הוא מריר הוא רגזן צעקן וחושב שהוא הכי טוב הוא לא סובל את ההורים שלי ועושה לי את המוות על כל מילה שיוצאת להם מהפה הוא לא מפסיק לקטר עלי על התפקוד שלי בבית ברמת סדר וניקיון (אז אני לא מוצאת את הזמן לתקתק את הבית בין העבודה במשרה מלאה לבין הבנות) אין לי עזרה מהמשפחה בעיקר כי לא סובלים אותו וכשכן עזרו הוא תמיד חיפש מה לא טוב "מי ביקש ממך לשטוף?" "איך את שוטפת.. למה כ"כ הרבה מים" "אני יכול לבד" הם רק חלק מהדברים שהוא הפנה לאמא שלי שהייתה מגיעה לעזור לי כשהן נולדו... אין לו חברים מחוץ לעבודה הוא לא נותן לי לקיים מסגרת חברית כי אין לו על מה לדבר מלבד השמצות אף אחד מהחברים שלי לא לרמה שלו. המצב החמיר כשהוא התחיל לדבר לא יפה לילדות . הן מקסימות והן באמת ילדות טובות אבל לפעמים הן בוכות כמו כל התינוקות בוכים כשעייפים ובוכים כשרעים ובוכים כשצומחות שיניים אבל הוא שואג עליהן לסתום ושנמאס לו מהן ושבוע שעבר הוא אמר ליד המשפחה שלי שהוא לא מבין מה הוא אשם שהוא צריך להיות בייבי סיטר כל החיים שלו. ושלא תבינו לא נכון יש לו המון זמן לבד המון יש לו לפחות 3 בקרים בבית לבד ואני מקפידה לאפשר לו גם אחה"צ אחד של שקט אבל כל מה שאכפת לו זה הוא עצמו גם אם לא היינו בבית כל אחה"צ כשנכנס בשבע בערב למקלחות ארוחת ערב ולמיטה הוא יחליט שהוא עדיין לא תופף בתופים... הוא מקלח אותן והן בוכות והוא מקלל ובורח לחדר עבודה.. בקיצור נמאס לי נמאס לי כ"כ שאני לא יכולה לנשק אותו אני לא יכולה לקיים איתו יחסי מין אני לא יכולה לתת לו יד אני כל היום עם הילדות מחוץ לבית וכמה שפחות איתו אבל הן רוצות והוא אבא שלהן אבל הן לא יודעות שהוא מזיק לבריאות הנפשית שלהן ולבניית הדימוי העצמי שלהן .. ואנשים מעירים לי כל הזמן מעירים לי החל מהמזכירה במשרד ששאלה למה הוא צועק בטל' ולמה הפרצוץ חמוץ ועד לגיסי שלא יכול לשמוע איך הוא מדבר לבת שלנו ... לא סיפרתי לאף אחד מה הולך אצלנו בבית איך אני מרגישה מסביבי נראה כאילו אצל כולם הולך חלק... לפחות פעם בשבוע אני מבקשת לפרק את החבילה. לחדול. להתמודד לבד. והוא צוחק עלי וממשיך בשלו.. אני יכולה להעיד על עצמי שאני אשה חזקה ויש לי ילדות חזקות ואנחנו יכולות להסתדר לבד מעולה. עוד קוריוז מהשבוע .. השבוע חליתי שלשולים הקאות והוא לא היה בסביבה היה בעבודה עם כל באלגן יצאתי איתן לשעת סיפור ולפיצה ורחצתי לבד ושרדתי... יצא ארוך אבל הייתי חייבת לשפוך ... הוא לא מסכים ללכת לשום טיפול ... האם לקחת את הילדות ולצאת מהבית לשם הפגנת הרצינות ? מה עושים??

כן

ויפה שעה אחת קודם. לא רק כדי להפגין רצינות, אלא בעיקר כדי להעביר מסר חזק וברור, גם לבנות שלך, שלא נשארים במקום הרסני, שאין בו מקום ודרך להידברות בונה אלא רק מדרון תלול להידרדרות. ורק אם בתוכך את נחושה לסיים את הקשר במתכונתו הנוכחית. טיילת של ללכת 'ליומיים שלושה' לאמא ולחזור רק תחריף את הבעיה. נ.ב. חשוב שתביני, שגם אם חותכים את חבלי הזוגיות הכובלת והמסרסת, הוא לנצח יישאר האבא של הילדות. הסבתות הפולניות תמיד אומרות על המצב - היית צריכה לחשוב על זה קודם
הרי אין מצב שהוא פשוט התהפך 'בין רגע'...

seeyou

New member
"לפחות פעם בשבוע אני מבקשת לפרק את החבילה"

אם את כפי שהגדרת:"אשה חזקה ויש לי ילדות חזקות ואנחנו יכולות להסתדר לבד מעולה" אז אל תבקשי אלא ליזום בדרך כלל ,מה שחושבים על גרושים זה לא ממש קיים במציאות יש לתכנן ולהתכונן לסטטוס החדש מכול הבחינות לא מצאת אפילו מילה טובה עליו יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה עושים:

מה לעשות? תעשי מה שאת רוצה. "הפגנת רצינות" היא דבר שונה לגמרי מ"רצינות". למעשה, היא בדיוק ההיפך מזה, כי מי שרציני לא צריך להפגין את זה. אני חייב לומר לך שעם כל הסימפטיה לסבל שאת בוודאי עוברת, ראיתי יותר מדי כתבי אישום מהסוג שאת מתארת כאן מכדי לקחת אותם אחד-לאחד כתאור המציאות. אין לי ספק שכל מילה שם היא אמת, אלא שכנראה השמטת שם איזה דבר או שנים, שהוא יכל לכתוב בכתב האישום שלו. אמנם זאת אמירה נדושה, אבל מה לשעות, גם נכונה. האמונה שלך שאת קורבן תמים לגבר אכזר, רע, אדיש ואגואיסטי היא שורש הרע במשפחה שלך. את רוצה להישאר באמונה הזאת? זכותך. תתגרשי (כשתהיי רצינית באמת), ויגמר הסיפור. עם קצת מזל תמצאי בן זוג אחר, שאו שיהיה קופי שלו, או שיהיה ההיפך הגמור ממנו, ובכל מקרה - יש סיכוי שאותן צרות בדיוק יחזרו. לחילופין, את יכולה להתחיל טיפול זוגי לבדך, מתוך אמונה שהוא יצטרף בעתיד - וגם אם לא, את תעשי את חלקך. זה מה שחשוב. מאחל לך מכל הלב עתיד טוב יותר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
עוד מילה על ביצה ותרנגולת:

אם נתחיל מהסוף, בואי ננסה להבין איך יתנהג בעל שחושבים עליו את כל מה שאת כותבת כאן? נכון שהוא לא יהיה מאושר, משתף פעולה ואוהב? את יכולה לומר: זה בגללו. אילו התנהג יפה, הייתי חמה וטובה אליו. אבל מאחר והוא מתנהג כל כך רע, אז מה אני יכולה לעשות? התשובה לזה היא זו: הדברים הרי לא התחילו ביום אחד. את דעתך השלילית עליו יצרת בהדרגה. נניח שהיה לכם סיכסוך קטן, או חילוקי דיעות על דרך גידול הילדים. את כעסת ושידרת לו שהוא אדם רע כי הוא לא מתחשב בך. הוא גם כעס, וגם הרגיש מותקף - והגיב אולי בצורה לא נחמדה משלו. וכך סובב לו המעגל מדחי אל דחי, כשאי אפשר לעצור אותו, כי ככל שהוא מידרדר, הצד השני נראה שחור יותר, מפלצתי יותר, ובתגובה ליחס הזה - הוא מגשים את התדמית שמייחסים לו, עד הסוף. חשוב שתביני את המעגל הזה, כדי שתביני שיש לך חלק ביצירתו, ושהתדמית השלילית שיש לך עליו היא בחלקה הגדול נבואה שהגשימה את עצמה. כי בהתחלה אולי הוא לא היה מושלם - אבל מפלצת הוא לא היה. איך אני יודע? כי עובדה שהתחתנת איתו בשמחה ובריקודים והרית לו...

is it just me

New member
ביצה ותרנגולת

אני מאמינה שהוא לא אדם רע אלא באמת שרע לו אבל אני לא יכולה לשחרר אותו מהרע שהוא מרגיש הוא כל הזמן אומר שרע לו איתנו כמשפחה שרע לו עם הילדות למרות שהוא אוהב אותן הוא לא יכול לסבול את המחשבה שהוא צריך לבלות איתנו שישבת.. אני לא יכולה להחזיר את הגלגל אחורה ולהעלים את הילדות שאני כ"כ אוהבת ועושות לו רע .. הוא תמיד מרגיש מותקף גם כשאין לי כוונה בכלל .. הוא תמיד טורח לציין זאת וכמה שאני מסבירה זה לא עוזר זו ההרגשה שלו ואני לא יכולה לבטל אותה. וגם אם היו סכסוכים עוברים הלאה אי אפשר להתקע על כל סכסוך 10 שנים... אני לא אדם שנוטר טינה או זוכר את הרע וההרגשה שלי שהוא לא מסוגל להעביר הלאה כל מילה שנאמרה. וזה מה שיוצר מרמור ואנטגוניזם נוראי. אני מבינה שאני חלק ביצירת המעגל הרי זוגיות היא טנגו לשניים וזה בדיוק הבעיה אני לא מצליחה לשבור את המעגל הארור הזה!

מריוס זכריה

Member
מנהל
אז זה כבר יותר מאוזן....

מפה אפשר להתחיל לדבר. עדיין, שבירת המעגל היא אכן קשה מאוד. כבר המלצתי לך: קחי עזרה מקצועית, ואם צריך, התחילי לבד. רק לתת לך סוג של אופציה: יכול להיות שבעלך מאוד רוצה להיות אבא טוב, אבל שבעיניו אבהות היא דבר שונה ממה שהוא בעינייך. ומאחר ולא התאפשר לו להיות אבא לפי דרכו [המנוגדת לדרכך, אולם לא בהכרח רעה] - הרי שהוא ממורמר, מנוכר, מרגיש שפיספס את חייו ואת ילדיו - ולכן קשה לו מאוד להיות במחיצת משפחה שבה לא רק האימא, אלא גם הילדים [בעקבותיה] חושבים שהוא חרא של אבא. האם תסריט כזה אפשרי בעינייך? לידעתך: הוא נפוץ מאוד. והוא מאוד טראגי. כי עדיף אבא בסגנון אחר משהיית רוצה מאבא מנוכר וממורמר.

ואני יכולה לחשוב על הסבר

שעמדתה כלפי אבהותו מתבטלת בשישים כמשפיעה על התנהגותו עם הבנות. חמתו כלפי הילדות התעוררה ואולי אף התעצמה מהיותן שתיים בבת אחת, ולא אחת, ראשונה, בגלל ש'גזלו' ממנו את מי שהייתה הדמות המרכזית אם לא היחידה שמספקת את הצרכים החברתיים כולם גם יחד. אדם שמאוד קשה לו להתסדר עם העולם מסביב, כועס אליה ועל הילדות גם יחד, באופן לא מודע, על היותה אוהבת את הייצורות האלה שמכאיבות לו כל כך בהרגשה עד שאינו מסוגל להתעלות על עצמו ולהרגיש רגש אחר כלפיהן חוץ מגועל וטינה. לשיטתך, היא צריכה לתת לו 'לבטא' את אבהותו איך שבא לו, בלי 'עריכה'. ומה שאתה בעצם אומר לה, למען העצמת הבעל, זה לחזק התנהגות הרסנית מצידו, ולשדר לבנות שזה בסדר שמישהו קרוב, אהוב ויקר, שאמור לשמור ולגונן, פוגע ומשפיל. ככה בדיוק מגדלים דור הבא של נשים מוכות. אמביוולנטיות, לא מוגנות, נזקקות. לא תמיד היא יכולה לעשות משהו, גברים שנוטים לאלימות זקוקים לטיפול ועזרה מקצועית. נקודה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הנה מה שאני אומר, בלי פרשנויות:

המושג של "קבלה ללא תנאי" הוא מושג מרכזי ביחסי קירבה. כלומר, אני מקבל אותך, כמו שאת. לא מנסה לשנות אותך. זאת אהבה. בלי קשר - אם מפריעים לי דברים אצלך, אני אבקש ממך להתחשב בי. אם צריך, גם אדרוש. אבל לא בגלל שאת פגומה - אלא רק בגלל שהתנהגות מסוימת מפריעה לי. ויש הבדל גדול בין השנים. וגם כשאני מבקש ממך לעשות משהו אחרת, כי זה מפריע לי, זה צריך לבוא מתוך כבוד והערכה למי שאת. זה נכון ביחסים בינו לבינה. זה נכון ביחסים הורה-ילד. וזה נכון גם ביחסים הורה-הורה, כלומר כדאי מאוד לקבל את בן/בת הזוג ולכבד אותו על מי שהוא, גם בתור הורה. עכשיו את שואלת: אבל מה לעשות אם אני חושבת שהוא בעל טוב, או בסדר, אבל אבא מחורבן? ובעיקר, אם גיליתי את זה אחרי שנולדו הילדים? התשובה היא: אל תהיי כל כך בטוחה שהוא הורה מחורבן, רק בגלל שהוא לא פועל כמוך. נניח שהוא יותר נוקשה וסמכותי, ואת מעדיפה רכות. או ההיפך - הוא רך ולא סמכותי ואת מאמינה בגבולות ברורים. מוכרחים לתקן/לחנך את האבא, לפני שיעשה נזק לילדים, לא? כי הרי את צודקת בדרכך החינוכית, והוא טועה. עכשיו תבואי ותגידי: אבל הנה, אספתי מלא הוכחות נגדו: בתאריך זה וזה הוא צעק על הילדות ואמר "הלוואי שלא הייתן". התאריך זה וזה הוא עשה ככה וככה. הנה, הכל מנויילן, עם חותמת של נוטריון. הוא חרא של אבא. נזק לבנות. ועל זה אני אומר: אולי הוא עשה נזק במה שצעק ובמה שעשה, ואת עשית נזק שבעתיים בזה שהפכת את האבא של ילדיך, שאולי היה איש נחמד וקצת עצלן, למפלצת ולדמות נלעגת, בזויה, וקרעת את נפשן של ילדותיך, למען תהי צודקת ותמה וברה. ואת תגידי: אבל הוא הרים יד! ואני אומר: אין בעיה. הזוג לא יגיע לטיפול? יגיעו ילדיו, בעוד עשר-עשרים שנה. כך או כך אני את שלי ארוויח, ועם ריבית.

אתה יודע, זה כבר וויכוח

די קבוע אצלנו, שכשנודף מהסיפור ריח חריף של רדיפה ונטייה לאלימות מצד הגבר, אתה נעמד לצידו, מספר כמה לא מכבדים אותו, ושאישה צריכה לעשות בדק בית וכו' וכו', ולהפסיק לבקר אותו, ולתת לו לעשות 'את הקטע שלו' מבלי לגנות את התנהגותו התוקפנית! אז מה אם חסר לו משהו בזוגיות או בחייו? זאת סיבה מוצדקת להשרות טרור בבית, ולשחרר אגרסיות באופן חופשי על הבר? הרציונליזציה הזאת, וטשטוש ההבדל בין טוב לרע באופן שגם במילא מטושטש אצל הקורבן להתעללות במשפחה, מוסיף בעיני חטא על פשע, ואפילו מקומם. מרוויח מזה בריבית או לא, אתה איש מקצוע, ולמילים שלך יש ערך! האמא גם היא נמצאת שם. וכשאבא רודה בילדיו, משפיל ומפגין חוסר אהבה והורג את הנפש לאט ובטוח, ובמקרה הטוב מייצר לך קליינטורה לעתיד, אבל במקרה היותר גרוע מכין תשתית לעוד סיפור של אונס קבוצתי, או עוד מהסגנון הזה - אם האמא הזאת רופסת וחלושה ולא נותנת קונטרה, היא שותפה לפשע! יש מצבים שבהם קוסמטיקה של אל תאכלי לי אל תשתי לי לא מגרדת את תחתית התהום שמתגלה רק תוך כדי הדינמיקה המשפחתית. לאהוב בלי תנאים לא אומר לאהוב בלי להציב גבולות! וכשהצבת גבולות מתפרשת כאיום על האני, כפגיעה בסוברניות מבלי שיש בקרה עצמית ויכולת עצמית של ריסון אגרסיות- זה כבר סיפור מאופרה אחרת. במדינת ישראל יש גופים וחוקים שקובעים מהן הנורמות להתנהגות הורית 'נסבלת', ומה לא נתון לפרשנות של 'סגנון הורי' אלא מהווה פגיעה מהותית בילד, במיוחד כשזה תופעה מתמשכת שמסכנת את בריאותם או התפתחותם התקינה. מי שכבר שם, בקטגוריה של התנהגויות האלה, פוגע בילדיו, וכמה סמיילים שלא תצייר לו לשיפור הרגשתו, או תספר כמה הוא בעצם קורבן של המערכת הזוגית, לא ישנה את המהות המפלצתית של הקשר ההרסני שהוא מנהל עם הסביבה. להציג אותו יציר של 'מערכת זוגית לא מכבדת' זאת היתממות מוזרה ומסוכנת כשיוצאת מפי מומחה. לא תמיד לאישה כלים ויכולת לגרום לגבר שאיתה להרגיש טוב יותר עם השריטות העמוקות שמביאות להתנהגות אלימה. כי באופן לא מפתיע, אלה שפוגעים בבית פנימה הם גברים שלא חשים 'מכובדים' דיים בחייהם, והם מחפשים לפצות על נחיתות על מי שמפגינים חוסר אונים ונזקקות בקרבם. ואשה היא רק אישה, היא לא יכולה להחליף פסיכולוג! כשהבעל המתקיף והפוגע לא מצליח לראות בעיתיות בהתנהגותו, ומסרב לקבל עזרה מבחיץ, אין מה לעשות בקרבו ולהמשיך לשמש שק חבטות נפשי שבהדרגה עלול להפוך גם לפיזי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
את יודעת מה?

אני לגמרי מסכים איתך. ברצינות. יש פה ענין של בירור העובדות. אני בהחלט מגנה לחלוטין כל אלימות, פיזית ומילולית. אבל יש לשים לב, שלא כל ריב הוא אוטומטית אלימות מילולית. אינני יודע את העובדות במקרה הנ"ל, אבל למען הסר ספק: אני בהחלט מגנה ולא מוכן לאפשר שום אלימות, תחת שום תירוץ. הפוסט האחרון שלי כוון למצבים נפוצים שבהם אישה מלינה על בעלה שהוא איום ונורא, ורומזת לאלימות, אבל כשבודקים, אלו בסך הכל ריבים שיושבים על חוסר כבוד הדדי, והגבר הוא כלל לא אלים. חשוב להבחין בין המצבים הללו. זה הכל.

בחייך

צריך לברר עובדות, זה נכון. וגם לא למהר לזעוק זאב זאב. גם נכון, מאוד אפילו. אבל גם לא כבשה כבשה, כשיש יותר מכתובת אחת על הקיר. אני בכוונה לא מתייחסת לשטח ההפקר של ביקורתיות ורדיפה וכו', שהן מהסצנה הזוגית פר סה. אבל רק מהתיאורים המאוד שטחיים שלה - לשאוג על ילדות בנות שנתיים לסתום בזמן בכי? לנטוש אותן במקלחת לבדן, בזמן בכי, ולקלל? להתנכר להן? היא צריכה לברוח איתן מהבית כדי שלא יפריעו לו לחיות? הוא לא רוצה לראות אותן בשישישבת? מה לעשות, היא לא יכולה להחזיר את הגלגל לאחור לזמן שלא היו?! הרי זה ממש לא קשור לריבים ביניהם 'על גבולות', זה מדיף ריח כבד של הפרעה קשה בתפקוד ההורי, חוסר יכולת לכונן יחסי אובייקט בסיסיים. אלה ילדות פיצפונות, שזקוקות לו ברמה הקיומית, והוא דוחה אותן, בשלב הכי בסיסי בחיים. האם זאת אג'נדה חינוכית שונה משלה שצריך לתת לה מקום של כבוד? האם היא מעוררת הערכה? אצלך, אדם זר? ואיך היא אמורה להסתכל עליו בהערכה, עם עיני עגל? זה נכון, יותר משהוא מפלצת, הבחור הזה כנראה מאוד אומלל, באמת, והוא חייב מראה. אבל הבעיה שלו שהוא לא מסוגל להביט בה כשהיא מוצבת על-ידה. הם רק בתחילת הדרך <ההורית>, ורגשי האשם כבר מקננים בתוכה, ומפריעים לסיפור שהיא רוצה לספר לעצמה כדי להרגיש עוד איכשהו בן אדם עם ערך, אחרי הסרט הטורקי שהוא מעביר אותה בבימויו - "שהיא בסך הכל אמא טובה". היא מתארת מלכוד של להתחיל להבין שהיא לא ממש יכולה לשמור על הילדות שלה מהרעל שמטפטף בכל פינה בבית. ומאידך היא חלשה מדי לעזוב. ההתחלה הקלאסית לסיפור טיפוסי של אישה מוכה שאני שומעת במקלטים. וגם שם, כשבודקים, כל הריבים ישבו על חוסר כבוד הדדי, בליווי ביקורת הולכת ומחריפה <לא מיוחד>, ורצייה מתוך פחד שיהיה יותר גרוע <מתן מקום 'לדרך שלו'>, בהמשך זה מידרדר להצרת צעדים חברתיים <הוא בדרך>, בידוד <כמעט ושם>, הידוק טבעת חנק לקיבוע לבית, וכו' וכו' עד התחתית. עד שאין לאישה כחול מתחת לעין <ולפעמים גם אחרי>, הקושי הגדול ביותר שלה זה להוריד את האסימון שהיא שם. כי 'היא תמיד מקווה שהוא ישתנה'. בותה מידה שכדאי לא למהר לצעוק זאב זאב, אסור למהר לזלזל בחוויה הנשית, ולדרבן על עיוור לרצות את הגבר. אתה עלול להרפות את ידיה כשהיא עוד מסוגלת לחלץ את עצמה.

נומלה

New member
כל מילה ../images/Emo45.gif

תוך הסתכנות שיכרכו את "נשות הפורום" ביחד.

מריוס זכריה

Member
מנהל
כאורך דבריך, כן מידת רדידותם

אילו היית מטופלת שלי, הייתי מתיחס אליך בכל האמפתיה הראויה, כמישהי שאולי סבלה מאלימות (או שלא) ועל כן הנושא בנפשה. אבל בתור משיבה קבועה בפורום, ועד מישהי שמבקרת בחריפות כותבים אחרים, נדמה לי שמותר לי לבקר אותך על דבריך ברמה העניינית. על פי מבחן "הסימנים המקדימים" שלך, גם אני גבר אלים, כי אני הרי "מזלזל בחוויה הנשית", "מדרבן על עיוור לרצות גבר אלים" ו"מרפה את ידיה של אישה מוכה לעתיד לבוא". ואלו, לשיטתך, עובדות שאיתן אי אפשר להתוכח, ומולן אסור לעצום עין. המלצתי אליך להבא? נסי להתנסח בצורה קצרה יותר. ריבוי מלים בדרך כלל משמש ליצירת "אווירה" כשהתוכן דליל.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לענייננו:

הצגתי לשואלת תאוריה אפשרית, וסיימתי בסימן שאלה: האם תסריט כזה אפשרי בעינייך? זה הכל. דיאלוג ענייני. היא יכלה לבוא ולומר שלא ככה. אבל זה לא מה שקרה. המפלצת החביבה שלנו אמרה שעצם זה שאני מעלה אפשרות כזאת, פרושו שאני מעודד אלימות בנשים וילדים רכים, וש"ככה בדיוק מגדלים דור הבא של נשים מוכות. אמביוולנטיות, לא מוגנות, נזקקות." אמרתי: או קיי. למען הסר ספק, אני מגנה כל אלימות שהיא ומתנגד לה נמרצות. רק מה - לפני שחורצים דין, כדאי לבדוק את העובדות. אבל מתברר שהעובדות לא נחוצות למפלצתנו היקרה, כי לה יש כבר את כל העובדות: הנה, הוא צעק על הבנות ו"נטש" אותן באמבטיה! הוא גם קילל (אולי הוא אמר ס'אמק? אולי שיט? לא חשוב. הוא קילל.) הוא גם אמר שהוא לא רוצה לבלות איתן בשבת. והוא גם לוחק על האמא. ובכן, אין ספק שזהו גבר אלים ומוכה, ואני מודה בטעות שלי ועוזב. ואני אף מחזק: כל גבר שאי פעם קילל יורחק מידית מן הבית! מי שנטש את בנותיו בכעס באמבטיה, הוא הורה מתעלל. הכתובת אכן על הקיר. לשלוח את השרות הפסיכולוגי ולעקור את הפושע, ויפה שעה אחת קודם.

עזוב אותך מריוס -

בבית הדין הנשי אין סניגוריה ואין חשיבות לעובדות - אשה אחרת אמרה? נגמר הדיון. מצד שני, ובתור המין החזק, יש בסיטואציה הזאת גם יתרונות - כל זמן שנשים מקבעות את מעמדן כקורבנות, מראש, למפרע, מאז ומתמיד ולעולם, מעמדי שלי מובטח.

למעלה