האם זה הזמן לניתוח?

vivon1

New member
האם זה הזמן לניתוח?

שלום ד"ר, אני בגיל 38 עם severe AR. בשנתיים האחרונות אני סימפטומטי (קוצר נשימה בזמן מאמץ ובמיוחד אחריו אפילו אחרי רכיבה על אופני כושר למשך 10 דקות). ממדי החדר השמאלי של הלב (65 דיאסטולי ו- 40-42 סיסטולי) והאאורטה העולה (42 מ"מ). למרות שימוש באטאקנד 4 מ"ג (זה מה שאני מסוגל לסבול. ל"ד 110/50) המצב לא השתפר בהרבה והרופאים אומרים שאפשר למשוך זמן ולהימנע בינתיים ממאמצים. קראתי בעיון רב את מאמרך על מחלות המסתם הותיני ואני מצטט "הכלל הקליני המוביל הוא, שכאשר הלב מתרחב יותר מדי (ולכך קיימים מדדים מוגדרים היטב), וכאשר החולה מתחיל לסבול מתסמינים – יש צורך בהתערבות ניתוחית". לפי מה שהדגשתי האם זה אומר שהגיע זמן הניתוח? ואם לא האם הניתוח הוא רק עניין של זמן? כמה זמן אם בכלל בהערכה גסה אפשר למשוך? בתודה, יונתן דרך אגב, אם יורשה לי להחמיא, מאמריך מעולים!!!

דר קיציס

לפי מה שנראה אכן הגיע הזמן לניתוח אבל במקרה שלך אתה בביקורת ועדיין אין פגיעה בלתי הפיכה בלב ...כך שלגבי דחיפות הניתוח אפר להתווכח. בכל מקרה אתה אמור לקבל מסתם תותב מתכתי ולכן אין יתרון ממשי בלחכות עוד ועוד בעיקר אם אתה מרגיש לא טוב וקשה לבצע את הפעילות היומיומית הרגילה. כך שאולי בכל זאת אתה כבר צריך להתחיל לחשוב על ניתוח. אשמח לראות אותך במרפאת המסתמים של איכילוב בימי ד' (טל' 6094626 - תגיד לפקידה שאני הזמנתי אותך) כי לא הייתי רוצה לייעץ לך בהתכתבות בנושא כל כך מהותי תודה

למעלה