האם זה הגיוני?

ביון

New member
האם זה הגיוני?

שלום לכולם, יש לי IPAQ1930 ולהתפעתי הרבה גיליתי שהזכרון איננו מסוג פלאש, כלומר, לאחר שהסוללה מתרוקנת- הכל מפורמט. האם זה המצב גם במכשירי פאלם? האם זהו מצב הגיוני למכשיר האמור לשמש כיומן, ספר טלפונים ותחליף מזכירה? מה דעתכם? איך האחרים מתסדרים עם התכונה הכלכך מוזרה הזו? כיצד HP לא חשבו על זה?

raananta

New member
חשבו וגילו ש....

ככה על רגל אחת... זכרון RAM הינו זכרון מהיר יותר מהפלאש! לכן השתמשו בו לטובת זכרון ההרצה. מערכת ההפעלה כאמור יושבת על פלאש מה שאומר שברגע שהכל נמחק מערכת ההפעלה משוחזרת בקלות. הפתרון הוא בתוכנות גיבוי למיניהן, אני ממליץ על Sprite Backup. התוכנה שומרת גיבוי מדוייק של תכולת המכשיר על כרטיס זכרון או על המחשב הביתי ובעת תקלה שחזור מהיר מחזיר הכל לקדמותו. הדבר מחייב גיבוי פעם בכמה זמן. (אצלי בממוצע מבוצעים 3 גיבויים בשבוע) בהצלחה.

roberto3950

New member
ואוסיף ןאןמר

כי בגלל זה המכשיר זול יותר. חפצה נפשך גם ב-RAMו-ROM גדולים קנה מכשיר יקר יותר.

mikeoreli

New member
אכן כן

כך זה בכל המכשירים למעט הTT5 החדש של פאלם - שם כל הזיכרון הוא ROM. בכל אופן הייעוד של מחשבי הכף יד בימים אלו (סוף שנות ה90 עד היום) הוא לשמש כשלוחה של המחשב האישי בכף היד. הווה אומר שהמחשבים האלו מיועדים להסתנכרן ולהטען עם המחשב השולחני כאשר הם לא בשימוש בבית או בעבודה. כמו שכבר הציעו לך - יש אפשרות של גיבוי הנתונים באמצעות גיבוי. בכל מקרה, הכוונה היא שכל יום, יומיים תכניס את המכשיר להטען. הימים בהם המכשיר החזיק בלי הטענה שבוע לכל הפחות עברו מהעולם כאשר הוא נהפך להיות צבעוני יותר ומקושר יותר...

AYELET1

New member
לגבי TT5 - לא מדוייק

256 מגה ROM, מתוכם זמינים למשתמש 160 מגה, ו-64 מגה RAM, שמתוכם זמינים למשתמש 55 מגה (וזה הרבה בפאלם!!!)

mikeoreli

New member
וואלה...

הייתי בטוח שהכל זה ROM. זה לא אומר למעשה (ממה שהבנתי מהDatasheet) שמערכת ההפעלה עובדת על המכשיר הזה כמו מערכת הפעלה רגילה? כלומר זיכרון לתוכנות וזיכרון להרצה? בכל מקרה - זה אומר כמו בכל שאר המקרים - צריך לעשות גיבוי. מה שכן ואת זה לא הבנתי (אני אשאל חכמים ממני), לפני שבוע עשיתי HR ל4700 בגלל שהתקנתי תוכנה לWIFI שלא מתאימה למע' הפעלה ודפקה לי את הWIFI במכשיר ועוד. אני הגדרתי בתוכנת הגיבוי המובנית במכשיר שתגבה לי את הזיכרון לאחר כל SR (ובגלל המעבר מVGA אמיתי לרגיל וחזרה - יש הרבה כאלו). משום מה לאחר הHR, התוכנה לא החזירה לי את כל הפגישות ושאר הנתונים. אם מישהו יודע למה, אשמח לדעת...

למעלה